Arkadaşlar merhaba;shimano ultegra 5500xsb makine almayı düşünüyorum;kullanan eden var ise yazarsa çok sevinirim ağırlığı 565Grm;genelde kıyıdan at çek şeklinde av yapıyorum 565Grm beni biraz düşündürüyor siz ne dersiniz idk
Güzl bir makina , spin joy kullanmıştım bir dönem,ağırlığı çok değil bence ,önemli olan kullanacağınız kamış birazda ,sadece makinanın ağırlığı değil sanırım,özellikle kamışın denge noktası asıl ağırlık duygusunu oluşturan...Kısaca çok güzel bir makina bence.
merhabalar kamış 2.5senedir yabomax bulldog kullanıyorum ve oldukça memnunum. verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler:thumb:
Özkan kardeşim, Ultegra XSB ve XTB ler kaliteleri kanıtlanmış,arkasından kendisine laf ettirmeyen ürünlerdir. Gerçek kullanım alanı Sörf amaçlıdır. Ama spinde kullanırım derseniz, o kadarlık ağırlığını kabul etmelisiniz. Bu konuda Shimanonun ürün yelpazesi bir hayli zengin. http://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/catalogue2012_english/1
değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim bugün kısmet olursa makineyi alacağım . boğazda pek nadir avlanmaktayım ki ağır kurşunla balık avlamaktan zefk almıyorum makineyi 350 liraya bugün alacağım koydum kafaya
çok ağır çekilmez bu ağırlık.benim gibi atçeke başladımı durmak bilmeyen için avdan soğutur birde meraya yorgun gittimmi daha maçın başında..beni değiştirin işareti yaparım
devri yüksek makinalar ağır kurşun bide üzerinde balık oldumu hissetmek açısından iyi ama çekiş bakımından kötü ha sarmıyormu sarıyor.. tavsiyem daha düşük devirde makinalar kullanmanız.
devir düşük olunca sarım hızı'da düşmüyormu;devir düşük olunca makara daha küçük uzak atış daha başarısız değilmi
70lik 4.9:1 devirli bir makina 100cm sarar ortalama ordan hesapla. Alacagin makina mesela 5.1:1 60lik ise oda 3-5cm eksik fazla ile 100cm sarar. 50lik makinada 100cm sarmak için devir yükselir buda makinanin torkunu zayiflatir yani yük binince kolu çevirmek zorlasir.
350 iyi fiyat. Sitelerde 450 seviyelerinde. Alacağın yerde XTB 5500 var ise onuda incelemeni tavsiye ederim. Arasında 50 Tl. Farklılık vardır. En azından fikir edinmiş olursun.
xtb yok abi zaten mağazadan almıycam elden alacağım;elind başka maknelerde var ama ben bunu beğendim. yorumlar kafamı karıştırdı ama sonuçda amacıma uygun olduğundan makineyi alacağım hem fiyatıda uygun dediğiniz gibi.
biraz önce forumdan arkadaşımız aret le beraber bende şu makineyi aldım.bu makinede aynısı ama ci4 olanı bu makine için yorumunuz ? http://www.spotbalik.com.tr/ULTEGRA-CI4-5500-XSA-51-BB,PR-24009.html
roycum makine çok hafif kamışta öyle ama çok çevirmek için ilk başta çok ileri atmak lazım onuda bakalım becerebilirsek
Yok onu demedimdi can o makineyi biliyorum kafasi ufak devri yüksek. Uzaga atsan bile balik bindimi takima kolda hissedersin zorlar. 8-10binlik 4.8:1 ci4 performansini vermez sana 5500 5.3:1 devirli ci4. Epeyi de para vermissindir buna
roycum vallahi 10000 olanıda var değişilebilir ama benim fikrim bu makine bile 0.30 390metre misina alıyor 10000 olanı herhalde 500 metre alır o yuzden bunu tercih ettim .ama değiştir dersen yol yakınken dönebiliriz
Senin bilecegin is can. Ben bogazin sartlarinda o makinanin 5.3 devirlisini almam. 8bin(tercihen) veya 10binlik ve maximum 4.8 devirlisini alirim. Verilen mebla yüksek. Yaziktir. Kafa çok misina aliyor diye dert etme. Alta 200metre ucuz 0.35 basarsin üstüne 150 metre kaliteli koydunmu elinde istanbuldaki her baligi terlemeden çekecegin bir makine olur
Merhaba,hayirli ugurlu olsun kaca maal ettiniz acaba sanirim aldiginiz makine benimkinin yeni modeli bir ust serisi gibi bisey.
başka malzemelerde aldım.makinede 600tl di ama pazarlığı hepsine yaptığım için hepsinden 70 tlde kestim.