Arkadaşlar shimano ultegra invisitec misina kullanan veya bilen var mı? 0,28liğini spinde ve hafif yemli de kullanmak için ecusima 4000lik ve spro passion 720de kullanmak istiyorum uygun olur mu?
Merhaba, Ben bu misinayı ve tam da 0.28'liğini boğazda rapala ile avlarımda kullandım. Ağır kurşun kullandığımdan ucuna 0.35 mm'lik şok yaparak kullanıyordum. Bence 3 açıdan son derece başarılı bir misina: 1- rengi gerçekten çok orijinal bence fluorocarbon misinalar kadar iyi kamufle oluyor; 2- makinadan çıkışı çok başarılı; 3- kolay kolay gam yapmıyor, ancak belki de ben ağır kurşunlarla (185-200 gr) kulladığımdan, misina makina kafasının şeklini alıyor (misinayı boşaltında makina kafası çapında helezonlar halinde boşalıyor). Özellikle bu 3. nokta ağır kurşunlarla surf yaparken problem değil hatta belki misinanın makinadan çıkışının iyi olmasına bile sebep olurken, özellikle spin avlarında, ağırlık olmayacağından, atış sırasında kamışa dolanma itibariyle sorun oluşturabilir gibi geldi bana; ama deneyip görmek lazım. Öte yandan, spin avında, bu misinanın rengi gerçekten ilave fluoro carbon misina kullanmanızı gerektirmeyecek kadar iyi olduğundan, bu anlamda çok avantajlı olabilir diye düşünüyorum. Rastgele...
Ferhan Hocam bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim.Bahsettiğiniz gibi rengi benim de çok hoşuma gitti.Daha önce kullandığım super maxime benziyor rengi,ancak benim hatamdan kaynaklandığını düşündüğüm gamlanma sorununu yaşarmıyım diye düşünüyorum.Bir de merak ettiğim husus da acemisi olduğum surf tekniğinde , bahsettiğiniz gibi 75-100 gram gibi ağırlıkarda şok kullanmaya gerek var mı yoksa kasa düğümü yeterli olacakmıdır,Saygılar...
Estağfurullah Ali İhsan, faydası olduysa yazdıklarımın ne mutlu. Dediğim gibi bu misina pek gamlanma yapmıyor ama makinanın şeklini alıyor bu sebeple spin avında nasıl olur görmek lazım ama surf avlarında hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bu misinanın 0.28 mm olanının çeker değeri 16 libre yani yaklaşık olarak 7.2 kg. Buradan hareketle, şahsi deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki bu misina ile 125 gram'a kadar (hatta belki 150 gram) kurşunları şok kullanmaksızın atabilirsiniz. Ancak bu gramajın üstüne çıkarsanız risk almamanızı ve 0.35-0.38 arası (10kg üstüne bir çeker değeri olmalı) şok kullanmanızı tavsiye ederim. Bir de naçizane fikrim, kurşun için kasa düğümü yerine 8-10 kg kadar çekeri olan küçük bir klipsli fırdöndü kullansanız (palomar düğümü ile bağlayın) daha da sağlam olur diye düşünüyorum. Rastgele...
Çok teşekkür ederim Ferhan Hocam,belirttiğim gibi surf konusunda aceminin acemisi olduğumdan forumlardan okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum.Edindiğim kurşunlar avlanacağım mekanlar Mersin-Adana gibi yerler olduğundan 35-40-50-75-100 gram gibi ağırlıkta içerisine gömülü fırdöndüsü olan kurşunlar ve forumlardan edindiğim izlenim genelde kurşun bağlanırken klipsli fırdöndü yerine kasa düğümüyle bağlanıyor diye düşünmüştüm Yoksa at-çek yaparken rapala klipsi+palomar düğümü kullanıyorum ve elimde bir çok ebatta fırdöndülü ve fırdöndüsüz klips bulunmakta,sanırım söylediğiniz gibi klipsli fırdöndü+palomar düğümü benim için daha pratik olacak(en azından takım hazırlarken )
Fırdöndülü kurşun işin rengini değiştirir Ali İhsan Bey. Bahsettiğiniz ağırlıklar için eğer ki fırdöndülü kurşun kullanacaksanız kasa düğümü de yeterli olur; bu durumda klipsli fırdöndü kullanmanıza hiç gerek yok. Zira surf atışlarda ne kadar az teçhizat, o kadar az hava mukavemeti demektir. Yani takımınızda ne kadar az teçhizat kullanırsanız, atışlarınız o kadar ileri erimlere ulaşır. Rastgele...
Müsahadenizle hemen genişleteyim açıklamayı. Surf atışlarda kurşuna bağlı klipsi veya kurşun fırdöndülüyse, fırdöndüsünü palomar bağıyla düğümlemek hava mukavemetini azaltacaktır. Kurşun kasası mesafe alabilmek için iyi bir bağlama şekli değildir. Palomar düğümünde misina tek kat olarak kurşundan kamışa doğru uzanacağından dolayı hava sürtünmesi çok daha az olur. Kurşun kasası kurşunu direkt misinaya bağladığımız avlarda yani tekne avlarında kullanılsa daha iyi olur. Palomar hem sürtünmede avantaj sağlar hem de zaten en sağlam misina bağlama şeklidir. Yıllardır büyük bir rahatlıkla 200 küsür gram kurşunları dahi son güç abanarak bu bağ ile kullanmaktayız boğazda. Ek tüyo: Yemli surf takımlarınızın kösteklerini (zaten maksimum 2 köstek olur) bedene hafif ve mukavim ama minik üçlü boncuklu fırdöndülerle bağlarsanız kurşunda fırdöndü veya fırdöndülü kurşun kullanmanıza gerek kalmaz, kurşunun dönüşünü en alt kösteğin üçlü fırdöndüsünün aşağı bakan kısmı karşılayacak, takıma gam yaptırmayacaktır, böylece kurşun kasası yaparak kurşunu çıplak kullanmaktan veya fırdöndü kullanmaktan sakınabileceksiniz, uzak atışlara uygun, ucuna demir monte edilmiş zarif kurşunları palomar ile kullanabileceksiniz, bunlara ek olarak da köstekleriniz üçlü fırdöndüler sayesinde suda çok daha doğal salınacak, gam yapmayacak, bedene daha az saracaktır. Dolayısıyla mesafeden taviz vermeden yem sunumunu daha başarılı yapacaksınız. Misal benim kullandığım kurşunlar; fırdöndülü kurşun sevmeme sebebim de, atışta fırdöndünün kırılabilecek olmasından dolayı riske girmek istemememdir. http://imageshack.us/a/img255/6571/20100426010.jpg