merhaba arkadaşlar 0,30 mm kalınlık Shimano Ultegra Reel İnvisitec (http://www.balikmarketim.com/?urun-...egra-Reel-invisitec-1090mt-Olta-Misinasi.html ) misina almayı düşünüyorum 2.seçeneğim Trabucco dan olacak bu markada ancak seçenek çok fazla içlerinde bunları belirledim SUPER ELITE SUPER, TOURNAMENT,TRABUCCO XP LINE CARP,SUPER ELITE CAMO CAST,XP LINE PHANTOM bunlardan birisini seçeceğim 3. seçeneğimde BERKLEY XL SMOOTH CASTİNG ,BERKLEY TRİLENE MAXX olacak ancak ilk seçeneğim üzerinde duruyorum shimano makine konusunda çok üstün ama şimdiye kadar bu misina dan kullanan görmedim başta shimano olmak üzere genelde kıyı balıkçılığı yaptığım için hem makinem var hemde el oltası kullanıyorum kullanacağım misinadan makineye, el oltasına saracağım ve takım yapacağım misinadan beklentim FC misina kadar olmasa da görünmezlik, köstek ve bedende gam yapmayacak,hafızası olmayacak daha önce kullandıklarımda köstekler gam yaptığından bedene dolanıyordu ve her seferinde takım yeniliyordum av sırasında sürekli sıkıntı yaratıyordu özellikle shimano konusunda bilgisi olan veya kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler
Merhaba, Berkley Trilene Maxx kullanıyorum, oldukça memnunum. Yalnız düğümlerde çok özenmeniz ve mutlaka ıslak düğüm atmanız gerekiyor, bu koşullarda performansı oldukça iyi. Diğer yandan bahsettiğiniz Shimano Ultegra misina iyi bir misina gibi görünüyor, ancak firmanın reklamındaki "görünmezlik" özelliği misinanın üzerindeki ifadelerle uyuşmuyor. Ancak bu pek sorun değil, reel monofilament, makineye sarım için kullanılacak misinada su altında görünürlük özelliği önemsiz bir özellik olmaktadır.
Önder bey teşekkürler ayrıca gam yapmaması köstek ve beden hazırladığım için çok önemli unsur berkley nasıldır bu konuda shimano ile ilgili yurt dışı sitelerde olumlu şeyler söylenmiş ancak net değil çünkü el oltası takımlarımda bu misinadan takım hazırlayacağım ratt larda zaten fc misina kullanıyorum onlarda gam yapma ile sorunum yok