Shimano Ultegra Xsb Için Düşünceleriniz

Konu, 'Makineler' kısmında muratmurat tarafından paylaşıldı.

1. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    selamlar arkadaşlar Shimano ultegra xsb İÇİn yorumlariniz nedir bogazda capari ile istavrit avında kullanılabilinirmi? veya hangi balık avında randıman verir? xtb arasında fark nedir? birde xtb ile arasında fark densede xtb makara düzgün sarımı var acaba xsb de düzgün sarım sistemi varmı kafama takıldı
    SAYGILARIMLA

2. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Abi bence boğazda çapari için 430 liralık bir makineye gerek yok. Yinede shimano olsun diyorsanız daha ucuz modelleride var ve kullanan arkadaşların memnuniyetlerini buralarda okumuştum daha önce. Tabi para sizin zevk sizin o ayrı. Rastgele.

3. Okan_uA

Okan_uA .

Son düzenleme: 29 Ocak 2010
  4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Ultegraların hepsinde düzgün sarım sistemi mevcuttur.
    Xtb de ikili kalama sistemi var, tek fark o xsb ile arasındaki. bu kalama sisteminin boğazdaki avcılıkta pek bir yararı yok.
    Ben ultegra 10000 xsb modelini öneririm. Devri 4.3 tür, daha rahat sararsınız. 5500 lerin devirleri 5 in üstündedir.
    Boğazda ağır kurşunlarla çalıştığımızdan düşük devir herzaman tercih sebebidir.

Son düzenleme: 28 Ocak 2010
  5. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan
    teşekkürler

bilgileriniz benim için cok değerli okuma sa 65 ve 55 ryobi nove prosker elimde var bu xsb yi genellikle çaparide uzak atış için tercih etmek istedim bunun değerli bilgilerinize ,ihtiyaç duydum
    SAYGILARIMLA

6. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Shimano Super Aero Technium 425/200
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000HG,Twinpower 4000HG
    Bu konu hakkında bir çok yerde veya farklı mesaj içinde açıklama bulabilirsiniz.Bu iki modelide XSB ve XTB yi boğazda çaparide kullanabilirsiniz.Hiç bir zaman ucuz taraftarı değilim.Alınca bir kere alın bir daha yaklaşmayın.10000 lik modelini yemli av için almanız daha uygun olacaktır.At çek te bir 10000 kullanıcısı olarak sizi yoracaktır.
    Makinenizin çift kalamalı veya tekkalamalı olması arkdaşlarımızında belirttiği gibi boğaz için o kadarda önemli bir özellik değil hedef balık belli olduğundan kalamayla fazla işiniz olmayacaktır.
    Kalamanın dışında XTB nin göze hitabeti benim şahsi görüşüm XSB den daha iyidir.
    Bu makineleri istediğiniz avda kullanabilirsiniz.Bu konuda şüpheniz olmasın.

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

çift kalamayı canlı bırakma ve ya yemli avlarda tuzlu suda levrek tatlı suda sazan için beklemeli avlarda işinize yarar boğazda istavrit caparisinde hiçbir iş görmez sadece çift kalaması vardiye bir makina almak ve buna ekstra ücret ödemek mantıklı değildir ama ben surf kamışla ,makinayla mesafeli atışlar yapıcam diyorsan ozamn gerçek surflere bakın benim herzaman hayalini kurduğum ikisi bir arada kombinasyonunu yeterli seviyede biir makinaın bünyesinde bulamadım mesela AERO TECHNIUM XTB POWER AERO XTA ,big baiturner,biomaster bu iksi bir arada kombinasyonun en iyi sonucudur sazan avlmıyacağına göre bu özellik işine yaramıyacağından bence diğer ürünlerede bak

oturup bir düşündüm neden bu iki özellik bir makinada mükemel sonucu vermiyor neden herkezin istediği makina olmuyor diye surf ve beklemeli sazan levrek avlarında bir birinden ayıran temel özellik bence şöyle sıralıya bilriz

surf : haifif konik sığ kafalı üzerine ince ve sağlam dynema gibi misinalar sarılan lüfer çeylan akya mercan karagöz sarıkanat sarı kuruk zargana gibi genle manada yemine atlıyan ve aynı anda yemi yutan balıklar için güçlü klaması olan kıyıdan uzak mesafe atım için tasarlanmış makinalar genlede500- 650-700 gr kadar ağılıkları olur buda demek oluyorkibeklemeli ve atçek avı gibide kullanıla bilir 500-650gr gibi ağırlık sanırım avcıyı yormaz kendim için söylüyorum 680gr ryobi ile zargana at çek yapıyorum tabi bu gençliğime ve pazularıma borçluyum :D:D:D

sazan makinalrı beklemeli av olduğu için ağırlığı göz ardı edilmiş levrek ve sana gibi balıların yemi alıp ağzında gezdirdiği için misina kapasitesini arttırmak için derin kafalı tasarımlar yapılmış ayrıca çift kalamalı sistem kullanılmıştır bu yüzden bu makinlarda uzun mesafeli atış düşünülmemiş sazan ve levrekler bilindiği gibi kocaman cüssesine rağmen 1m suya hiç çekinmeden avlarını yakalamak için girerler o yüzden uzaklarda armaya gerek yok bu balıklarda mücadelci olduğu için güçlü makinalr tercih edilir bu makinların ağırlıkları 650-850gr kadar ağırlıklara kadar çıka bilir ama beklemeli av tekniği kullanıldığından ağırlık önemli değil levrek için atçek sistemi de kullanılır fakat onun takımı daha farklı olur at çekte torulmamak için daha hafif ve güçlü takım seçilir atış mesafesi okdar göz önünde bulundurulmaz

bu yazdıklarımı okuduktan sonra

surf : http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=13802
    sazan ve levrek : http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14643

yukarıdaki linlerle umarım anlattıklarım la kıyaslamışsınızdır ama her ne hikmetse ağırlıkları birbirine yakın

Son düzenleme: 29 Ocak 2010
  8. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Murat kardeşim, 2008 ve 2009 katologları şu an önümde onlara bakarak yazıyorum.Rulman adedi aynı,bir turdaki sarımı aynı.ULTEGRA XTB 'nin artısı var.Baıtrunner özelliği var.Çapari avının dışında birçok değişik balık avında da Baıtrunner sisteme ihtiyacın var.Onu da halletmiş olursun.Bir taşla birkaç kuş misali.ULTEGRA XTB sadece 5 gr. ağırlık fazlası var.O da hiç bir şey değil.

Shımano'nun 40-50 'lik kafalı daha hafif atçekte yormayan birsürü modelleri var.Çok para vereceğinden çok çok iyi araştırıp bir kere almanı tavsiye ederim.

Şimdiden hayırlı olsun,güle güle kullan.Nasibi kısmeti bol olsun.

Selamlar.

9. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan
    teşekkürler

zahmet edip bilgilerinizi paylaştıgınız için herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım benim bilgimde elektrikli büyük vinçlerle ilgili üsküdardaki tünel inşaatındaki büyük vinç bakım ve arızalarını ben yapıyorum ne yapim benim bildigim iş de bu bu konuda soracak bir şey olursa memniyetle elimden gelen fikirlerimi paylaşırım
    SAYGILARIMLA

10. furunotr

furunotr Haluk