shimano vanquish ci4+ ve diğerleri geliyor (stella'dan bile hafif..)

Konu, 'Makineler' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    arkadaşlar shimanonun 2012 yılının japon iç piyasası için ürettiği bu yeni spin makine olan shimano vanquish ci4+ şubat ayının ilk haftasında piyasada olacak...

her ne kadar bazı modeller bir çoğumuzun bütçesini aşsa da, yeniliklerden haberdar olmak adına paylaşmak da bir sakınca görmüyorum...

bu yeni makine, stella fe ile karşılaştırıldığında, tüm modellerinden bile daha hafif bir makine...

vanquish modelinde en hafifi 160 gram (1000S), en ağır modeli ise 245 gram.. (4000XG)

bunun en büyük nedenleri arasında ci4+ adını alan yeni magnezyum ci4 karışımından oluşan makine gövdesi,

en hafif olacak şekilde tasarlanmış aliminyum makara,

ve ci4+ karışımlı magnumlite rotor, bugüne kadar ki makinelere oranla daha hafif bir malzeme ortaya çıkarıyor.. haliyle ekipman bünyesi her bir yönden daha hafif oluyor.. bu da toplam ağırlığa önemli bir etki ediyor..

shimano vanquish ci4+ ;

her modelde 12+1 rulman bulunuyor..

devir oranları 5.0 ila 6.2 arasında modelden modele değişiyor..

perakende fiyatının 650 dolar olması bekleniyor... (yurtdışı)

shimano vanquish ci4+ modelinin sahip olduğu bazı özellikler:

x-ship
    magnumlite rotor
    super Mg body
    ar-c light spool
    ci4+
    CF gear
    S-ARB
    one piece bail
    aero wrap

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    shimano rarenium ci4+

japon iç piyasası, 2012 için üretilen diğer bir model shimano rarenium ci4+ ise mayıs ayının ilk haftası piyasada..

en hafif ve en ağır modeller, 160 ila 240 gram arasında..

devir oranları 5.0 - 6.2..

rulman 6+1

x-ship, magnumlite rotor, süper mg body ci4+, aero wrap v.s.. gibi bir çok özellik de bu makine de var...

perakende fiyatının 350 dolar olması bekleniyor...

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Caner makine hakkaten güzel deeeeee fiyattttt fenaaaaa.Ha özellikleriyle mukayese edersek tabiki makul ama fiyatttt elimi yakar yaaaa:)

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Vanguish, gerçekten harika ötesi duruyor. Her çizgisinden kalitenin fışkırdığı spin makinası.

Oralarda 650 $ ise, çokda önemli değil, bizde 1300 $ olur.:p :p

Evden mi kovdurtacaksın bizi Caner kardeşim, git işine.:laughing: :laughing:

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    haklısın valla Özgür... :) ben şahsen veremem artık... en son 400 dolar gibi bir para bayıldım twinpower xg için.. oda bir tane hobim var diye... ki bizim hatundan habersiz... :( duysa halim nice olur...

bu sefer son diyorum kadir abi gibi ya bakalım ne olacak :D

stella fe ilk çıktığında tamam artık üst model bir ürün kolay kolay çıkmaz en azından bir kaç sene için demiştik...

yine olan oldu.. bakalım kimlerin canını yakacak bu makine idkhihi

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aman diyorum tevfik abi... nefsinize hakim olun.. demedi demeyin :)

bu makine mazallah evdende kovdurur, parkta da yatırır, meyhanede sabahlatırda.. :D

evde gelişecek olaylardan ötürü şimdiden sorumluluk kabul etmediğimi peşinen söyleyeyim... hihi

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimano sephia bb C3000HG ve C3000HGSDH

neyse devam edelim...

2012 de japon iç piyasası için çıkan diğer bir spin makine de shimano sephia bb modelinin devamı için high gear modelli, sığ kafa, tek kol ve çift kollu double handle makineleri.. bunlar şuan piyasada..

devir 6.0

C3000HG modeli ağırlık: 270g

C3000HGSDH modeli ağırlık: 300g

5+1 rulman

bir turda 88cm sarım

power al gövde, ar-c spool, aero wrap v.s. bazı önemli özellikleri..

fiyatı 170 dolar..

8. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Caner bu hiç hoş olmadı :( Ne güzel 2012 Avrup kataloğunda eski modellerin yıl yenilemeleri vardı.
    Vanguish yeni çıkan güzel kamışlarla süper combolar oluşturur :D
    Ne diyelim. Çok iş çok para lazım ;)
    Tanıtım için teşekkürler.
    Bu arada su teması(tatlı+tuzlu) ile ilgili bir özellik tanımlanmış mı? Bundan sonra sadece su geçirmez makineler almayı düşünüyorum. Son aldığım Penn Battle bu yüzden sınıfta kaldı diyebilirim.
    Sevgi ve selamlar...

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bahadır abi merhaba... iyi pazarlar dilerim :)

shimanonun japon iç piyasası ürünleri genelde tuzlu suda sıkça kullanılıyor..

haliyle ona göre daha kaliteli malzeme ve işçilik olduğunu kesin ve net söyleyebilirim... zira hem malezya hem de japon üretimli modelleri kullanıyorum..

bu ci4 tanımı, karbon fiber karışımlı, çelik kadar sert, hafif ve korozyon,paslanma gibi dış etkenlere en dayanıklı malzemelerden biri...

şimdi ise buna + ekleyerek, magnezyumla birleştirilmiş ve daha dayanıklı, daha hafif bir malzeme ortaya çıkmış..

dolayısıyla, bugüne kadar çıkmış ürünlere göre en iyi tuzlu su dayanıklılığı CI4+ adını alan ürünler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..

ancak ben senin dediğini anladım, maalesef shimanonun makinelerinde böyle bir özellik yok, sadece tuzlu suda kullanılabilir ibareleri mevcut... ama su geçirmez kalama (waterproof drag) birçok makinesinde var..

bu su geçirmez makinelerde başı çekenler, genellikle van staal ve zeebaas gibi markalar olur... tabi fiyatlarına ona bağlı uçuyor biraz ama evladiyelik makineler... istersen suyun içinde bile çalıştırabiliyorsun :)

bir de daiwa 2011 den beri manyetik yağ özellikli makineleri sürdü piyasaya... nasadan esinlenilen bir teknoloji... rotor rulmanı, mil yatağı ve dişli kutusundan içeri su girmesi önleniyor... ancak bunun denizin dalgasıyla ıslanınca mı yoksa suyun içine düşünce de etki ediyor mu bunu bilmiyorum... bildiğim dışarıdan suyun girmemesi hedeflendiği bu yöntemle...

bildiğim bunlar bahadır abi, umarım faydası olur... sevgiler :)

10. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Caner kardeşim benim anlamadığım bir nokta var.Yani Japonya sadece kendi ülkesi, iç pazarı için ürettiği modellerin aynısını ülkemizde de mi satışa sunacak yoksa biz gene İtalya ve Amerika pazarı için ürettiği mallara (kaba tabirle) talim mi edeceğiz.
    Eğer Shimano, Japonya içinde satılmak üzere ürettiği özellikle sığ kafalı modelleri ülkemize sunacaksa hayırlı olsun derim.
    Yalnız stella almış paraya kıymış arkadaşlar için vanquish kötü haber.Stella yetmez gibi bir de vanquish almak isteyecekler.

11. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Hadi hayırlısı olsun :)

12. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Doğum günüm 1 Mayıs. vanquish 'den bir tane istiyorum ona göre... :)

13. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    barbaros merhaba...

bu makineler japon iç piyasası için üretildiğinden ülkemize gelmeyecektir... distribütör talep ederse olabilir veya müşteri özel sipariş ile almak isterse... bunun dışında bizde internet üzerinden sipariş verebiliyoruz (yurtdışı)...

lakin vanquish gibi üst düzey makineler için durum ne olur bilemeyiz, zira sende biliyorsun stella fe gibi üst düzey makineler, japonyada '10 C,S,HG,DH gibi farklı özellikleri barındıran modeller adı altında satılıyor...

C = kompakt gövde
    S = sığ kafa
    HG = yüksek devir
    DH = çift kollu model

ancak şu var, benzer özelliklere sahip ci4+ gibi materyaller kullanılan ürünler, avrupa-asya-amerika gibi ülkelerdeki mevcut ürünlere dahil edilecektir.. bu sene olmasa da, gelecek sene muhakkak...

örnek x-ship gibi çift rulman destekli pinyon dişlisi tasarımı, sadece stella gibi üst düzey ürünlerde kullanılıyordu... bu sene stradic FJ, sustain FG, biomaster, twinpower v.s. gibi ürünlere bu teknolojiyi uygulamaya başladı... stradic fj dediğimiz ürün 150 dolar civarında..

yine bir örnek, makara rulmanı yine üst düzey ürünler için kullanılıyorken, şimdi ultegra gibi daha alt modellere uygulanmaya başlandı..

yalnız sığ kafalı ürünler bildiğim kadarıyla ülkemizde mevcut... hemen bir baktım, misal exage:

http://www.avmarketi.com/asp/product/19114/Shimano-Exage-3000-MHSRC-4XSSS-1-BB-Cift-Kollu-Makine-

bu ürün sığ kafalı model. S ibaresi, makinenin sığ kafa olduğunu belirtir.

tabiki ürün çeşitliliğinin artması konusunda seninle aynı görüşteyim..

bu yüzden ülke distribütörüne zaman zaman bu talepleri yapmak gerekir..

lodoscubarbaros bunu beğendi.
  14. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Teşekkür ederim Caner Bey.Yeni ürünlerden orta fiyat seviyeleri dört gözle takip edeceğim.

15. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Caner,
    İlgin ve detaylı paylaşımın için çok teşekkür ederim.
    Ben de sana iyi haftalar dileyerek başlıyayım.(Dün çıktığımdan beri ilk giriyorum;) cevabını da merakla bekliyordum.)
    Son aldığım Penn Battle kullanım olarak oldukça rahat ve yeterli bir makina. Genelde Shimano'dan vazgeçmesem de Penn kalitesine güvendiğim bir marka olduğundan denemk ve alternatif yaratmak istemiştim.
    Dediğim gibi çok dalgalı havada ister istemez tuzlu su temaslarımız oluyor. Ayrıca levrek peşinde gece avlarında Ege'nin nem ve rutubeti makineleri inanılmaz zorluyor. Biraz da av sonrası müşkülpesentliği de olursa(ki bende maalesef mevcut :D ) daha da beter.
    Bende bunun üzerine bir kaç makinem olacağına tek makinem olsun dedim ve araştırmaya başladım. Dediğin gibi benim de ilk belirlemelerim "van staal ve zeebaas" Evet fiyatlar yüksek. Ama madem bu işi zevk ve keyif için yapıyoruz "özel" malzemeler olmalı. İşin a, b, c'si sırasında genelde alt sınıf olmasa da bir çok malzeme(makine-kamış-sahte) edinmişim. Bundan sonraki hedefim ve düşüncem hepsi üst sınıf(ki kişiden kişiye değişebilir) malzemeler edinmek. Az ve öz. ;)
    Bu konulardaki araştırmacılığını biliyorum. Aklına gelen veya yeni yakaladığın ürünler olursa, benimle paylaşırsan sevinirim.
    Sevgi ve selamlarımla...

16. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu konuda hiç merak etme bahadır abi..

farkettiğim ve ilgini çekebilecek ürünler hakkında mutlaka haber vereceğim.. zaten bunun için forumlarda değil miyiz :)

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimano aernos xt

kaldığımız yerden devam ediyoruz...

shimano aernos xt

18. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimano elf

shimano elf

bu modelin C5000PG olanı yeni..

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimano exsence bb

shimano exsence bb

özellikleri azaltılmış mevcut exsence modeline alternatif olarak geldi.. fiyat yarı yarıya daha ucuzladı..

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimano exsence bb lbs

shimano exsence bb ss

lever brake model..