1 hafta önce spotbalıktan aldığım shimano vengeance tele spin 3 00 mt 10-30 gr atarlı kamışım ile 5 kg ağırlıgında ki minekop mücadelemde malesef kamışım kırıldı.reeling . Kamışın drag gücünün bundan çok daha fazla olduğunu var sayarsak benim ne gibi bi hatam olabilir . Garantiye girer mi ?
Kamışı bilmemde balık sağlam bi raporu hakediyor. Hem rapor açıp sorsan aynı soruya 20 tane cevap gelirdi bak şimdi cevaplayan yok.
Kamista drag gucu diye birsey yoktur. Kepce ve fishgripper bu gibi islemlerde kullanilir. Kamisla kilo uzeri balik kaldirilmaz
Su da var, yok kaldirirken degil de mucadeledeyken kirildi ise muhtemelen kirilan yetden zedelenmistir. Gerci vengance tirt bi kamis ama bu sekilde de kirilacak kadar degil.
Öyle bir balığa 10 kamış feda olsun. :thumb: Niye kırıldı ? Mücadele ettiğin anda kamışı kullanım şeklin önemlidir. O ağırlıkta ki bir balığı kamışla mı kaldırdın ? Kaldırırken, elinle kamışı sapından değilde, daha yukarılardan ortalayıp mı tuttun ? Bunların hepsi ciddi etkendir. Acentadan sıfır araba çektin ve 10 km. gitmeden ve hiç bir teknik arızası olmadan takla attırdın. O arabanın garantisi ne kadarsa, o kamışın da garantisi o kadardır; diye düşünürüm. Ama her şey bir tarafa, balık hakkını vermiş.:thumb: Helal olsun ona. Tabii sizede hem helal olsun, hem de geçmiş olsun.
balık minekop mu levrek mi bana levrek gibi geldi sanki. ayrıca kamışın hangi esnada kırıldığı da önemli, bu gibi balıkları kamışla kaldırmak kamışla vedalaşmak anlamındadır...
Arkadaş parasını kurtarma peşinde son çare sesimi duyan olurmu diye buraya yazmış. İlk mesajı selam sabahsız dalmış benim bildiğim dükkana bile girsek ilk bizsek siftah denen birşey ondan atılır.
Kamış bu duruma gelmeden önce ip kopmalıydı. Her ne kadar kalitesiz bir kamış olsa da, kullanım hatası nedeniyle çentik, çatlak olmadıysa imalat hatası olasılığı yüksek. Bu balık kaldırılarak almaya çalışıldıysa yine kamıştan önce PE1.5 ip dahi kopar, bu özelliklerdeki hatasız kamış kırılmaz.
Tebrik ediyor ve gecmis olsun diyorum sunu soyliyim meranizda boyle guzel baliklar bu boy ve kiloda baliklar cikiyorsa kendinize iyi bir kamis alin ve keyfini cikartin.Shimanonun boyle alt seviye kamislari birakin balik kaldirmayi mucadeleyi atarken bile kirilabiliyor ornekleri forumda mevcut.
Hocam kamiş konusunda shimanodan uzak durmaniź hayırlı olacaktır. üst düzey kamışları bile güven vermiyor. Size tavsiyem okuma ve fladenin bu fiyat aralığındaki kamışları dir. Makine de ise shimano makinelerim henüz en ufak bir arı za vermedi ki vermesin diye dua ediyorum. Büyük geçmiş olsun bırak giden kamis olsun guzrl anılar bunlar kaç kişi böyle güzel balık yakalayıp da kamışı kirmiş. bende 3 4 defa kamış kirmiş bitişi olarak ve yemli avlarda haddinden büyük 5-6 hatta zaman zaman 9-10 kg ma kadar çıkan balik sürprizlerine karşı kaybetmiştim kamışları mi ondan sonra Fladen maxximus 2 parça ucuz kamışları aldım ve kullanıyorum mücadele esnasında cidden yükü misinaya çok güzel aktarıyor.
s.a. mustafa hocam şaşkınlığımı mazur görün üst düzey shimanolar bile güven vermiyor derken mesela hangi üst düzey segmentleri kast ediyorsunuz doğrusu merak ettim, bugüne kadar hiç kimsenin tabi kullananların shimano kamışların üst segmetlerine dair güven vermiyor diye bi ibare açıkçası duymadım, merak ediyorum hangi üst segmentleri kullanıp gözlemlediniz..
Niye kırıldı, söyleyeyim mi? Şimano olduğundan... Neden şimano olduğundan? Çünkü, bu şimanoyu öyle bir abartıyor, öyle bir şişiriyorlar ki, alan adam sanki zinhar kırılmaz, bozulmaz, süper ötesi müthiş bir meret aldım sanıyor. Sonra da böyle oluyor. Ben eminim, arkadaşın elinde 10 TL'lik uyuz bir kamış olsa, kırılmazdı. Zira, ona göre itinalı davranırdı. Ha, o kamışın yerinde ne olsa kırılabilirdi zaten. Sorun kamışta değil, onu olduğundan fazlası gibi gösterenlerde.
Şöye bir konuya bakınca, konu sahibi kişi 3.11.2014 de siteye kaydolmuş ve konu açarak sırra kadem basmış. Aradan 30 gün geçmiş ve siz, yeni yeni bir şeyler yazmaya çalışıyorsunuz. Olmaz ama. Bende '' Bu adam nerelerde kaldı '' diye endişelenmiştim. Bayatlamış şeylere bakma istersen. Konuya bakarsaaaak; Ne diyeyim Serdar efendi; '' Sandım dı, aldımdıyla '' olmaz bu işler. Bu işleri en iyi bilenlerden olmalısın. Yoksa, senin o meşhuuuuur tel maşa Dayvolarına methiyeler dizilmesi gerekirdi. Bak kimse bi şey demiyor. Ya sen.................??????????????????? Bodoslama dalma istersen. Arabayı adam gibi kullanabilene hacı murat fazla, kullanmasını bilmeyene, 600 SEL az. Eeee, şimdi şuç bu 600 SEL de mi ? yoksa, onu daha kullanmasını bilmeden, o alete spin attıranda mı ? Ha Serdar, ne dersin ?
Hemen kullanici hatasina bagladin Tevfik abi mrsparkle Halbuki vitrinin yanina konup dekoratif olarak kullanilsaydi kirilmazdi :laughing:
O vitrinin etrafına ve içine, renkli şerit led lambalardan takılırsa, görüntü çok daha zengin ve doyumsuz oluyor. :thumb: :laughing: