Shimano Vengeance 1 haftalık 5kg balıkta kırıldı

Konu, 'Kamışlar' kısmında sefadede tarafından paylaşıldı.

1. sefadede

sefadede Sefa DEDE

1 hafta önce spotbalıktan aldığım shimano vengeance tele spin 3 00 mt 10-30 gr atarlı kamışım ile 5 kg ağırlıgında ki minekop mücadelemde malesef kamışım kırıldı.reeling . Kamışın drag gücünün bundan çok daha fazla olduğunu var sayarsak benim ne gibi bi hatam olabilir . Garantiye girer mi ? [​IMG]

2. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Kamışı bilmemde balık sağlam bi raporu hakediyor. Hem rapor açıp sorsan aynı soruya 20 tane cevap gelirdi bak şimdi cevaplayan yok.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kamista drag gucu diye birsey yoktur. Kepce ve fishgripper bu gibi islemlerde kullanilir. Kamisla kilo uzeri balik kaldirilmaz

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Su da var, yok kaldirirken degil de mucadeledeyken kirildi ise muhtemelen kirilan yetden zedelenmistir. Gerci vengance tirt bi kamis ama bu sekilde de kirilacak kadar degil.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öyle bir balığa 10 kamış feda olsun.:D :thumb:

Niye kırıldı ?

Mücadele ettiğin anda kamışı kullanım şeklin önemlidir. O ağırlıkta ki bir balığı kamışla mı kaldırdın ? Kaldırırken, elinle kamışı sapından değilde, daha yukarılardan ortalayıp mı tuttun ? Bunların hepsi ciddi etkendir.

Acentadan sıfır araba çektin ve 10 km. gitmeden ve hiç bir teknik arızası olmadan takla attırdın. O arabanın garantisi ne kadarsa, o kamışın da garantisi o kadardır; diye düşünürüm.:confused:

Ama her şey bir tarafa, balık hakkını vermiş.:thumb: Helal olsun ona. Tabii sizede hem helal olsun, hem de geçmiş olsun.

6. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    balık minekop mu levrek mi bana levrek gibi geldi sanki. ayrıca kamışın hangi esnada kırıldığı da önemli, bu gibi balıkları kamışla kaldırmak kamışla vedalaşmak anlamındadır...

7. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Tebrikmi edeyim,geçmiş olsun mu diyeyim bilemedim??? Balık aracın lastiğinden büyük duruyor.

8. mctymn

mctymn mecit yaman

Bırakta kırılsın. :)
    Tebrikler balık 10 numara.

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    kamışa elveda balığa can feda :)

10. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Arkadaş parasını kurtarma peşinde son çare sesimi duyan olurmu diye buraya yazmış. İlk mesajı selam sabahsız dalmış benim bildiğim dükkana bile girsek ilk bizsek siftah denen birşey ondan atılır.

11. Tompot

Tompot Bülent

En İyi Avı:
    Horozbina
    Kamış bu duruma gelmeden önce ip kopmalıydı.
    Her ne kadar kalitesiz bir kamış olsa da, kullanım hatası nedeniyle çentik, çatlak olmadıysa imalat hatası olasılığı yüksek.
    Bu balık kaldırılarak almaya çalışıldıysa yine kamıştan önce PE1.5 ip dahi kopar, bu özelliklerdeki hatasız kamış kırılmaz.

12. saltiga

saltiga ÜMİT

Tebrik ediyor ve gecmis olsun diyorum sunu soyliyim meranizda boyle guzel baliklar bu boy ve kiloda baliklar cikiyorsa kendinize iyi bir kamis alin ve keyfini cikartin.Shimanonun boyle alt seviye kamislari birakin balik kaldirmayi mucadeleyi atarken bile kirilabiliyor ornekleri forumda mevcut.

13. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Hocam kamiş konusunda shimanodan uzak durmaniź hayırlı olacaktır. üst düzey kamışları bile güven vermiyor. Size tavsiyem okuma ve fladenin bu fiyat aralığındaki kamışları dir. Makine de ise shimano makinelerim henüz en ufak bir arı za vermedi ki vermesin diye dua ediyorum.

Büyük geçmiş olsun bırak giden kamis olsun guzrl anılar bunlar kaç kişi böyle güzel balık yakalayıp da kamışı kirmiş.

bende 3 4 defa kamış kirmiş bitişi olarak ve yemli avlarda haddinden büyük 5-6 hatta zaman zaman 9-10 kg ma kadar çıkan balik sürprizlerine karşı kaybetmiştim kamışları mi ondan sonra Fladen maxximus 2 parça ucuz kamışları aldım ve kullanıyorum mücadele esnasında cidden yükü misinaya çok güzel aktarıyor.

14. AcemiKıyıBalıkçısı

AcemiKıyıBalıkçısı Kadir Kartal KK

Favori Kamış:
    Alba Star supercool 20-40g spin
    En İyi Avı:
    Karagöz 25cm
    Konuşmanda geçen kamışın linkini verebilir misin ?

15. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    s.a. mustafa hocam şaşkınlığımı mazur görün üst düzey shimanolar bile güven vermiyor derken mesela hangi üst düzey segmentleri kast ediyorsunuz doğrusu merak ettim, bugüne kadar hiç kimsenin tabi kullananların shimano kamışların üst segmetlerine dair güven vermiyor diye bi ibare açıkçası duymadım, merak ediyorum hangi üst segmentleri kullanıp gözlemlediniz..

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Niye kırıldı, söyleyeyim mi? Şimano olduğundan...

Neden şimano olduğundan?

Çünkü, bu şimanoyu öyle bir abartıyor, öyle bir şişiriyorlar ki, alan adam sanki zinhar kırılmaz, bozulmaz, süper ötesi müthiş bir meret aldım sanıyor. Sonra da böyle oluyor.

Ben eminim, arkadaşın elinde 10 TL'lik uyuz bir kamış olsa, kırılmazdı. Zira, ona göre itinalı davranırdı.

Ha, o kamışın yerinde ne olsa kırılabilirdi zaten. Sorun kamışta değil, onu olduğundan fazlası gibi gösterenlerde.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şöye bir konuya bakınca, konu sahibi kişi 3.11.2014 de siteye kaydolmuş ve konu açarak sırra kadem basmış. :confused: Aradan 30 gün geçmiş ve siz, yeni yeni bir şeyler yazmaya çalışıyorsunuz. Olmaz ama. Bende '' Bu adam nerelerde kaldı '' diye endişelenmiştim. :D Bayatlamış şeylere bakma istersen.:confused:

Konuya bakarsaaaak;:confused: :confused:
    Ne diyeyim Serdar efendi; '' Sandım dı, aldımdıyla '' olmaz bu işler. :confused: :confused: Bu işleri en iyi bilenlerden olmalısın. Yoksa, senin o meşhuuuuur tel maşa Dayvolarına methiyeler dizilmesi gerekirdi.:D Bak kimse bi şey demiyor. Ya sen.................??????????????????? Bodoslama dalma istersen. :confused:

Arabayı adam gibi kullanabilene hacı murat fazla, kullanmasını bilmeyene, 600 SEL az. :confused: :confused: Eeee, şimdi şuç bu 600 SEL de mi ? yoksa, onu daha kullanmasını bilmeden, o alete spin attıranda mı ?

Ha Serdar, ne dersin ?

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hemen kullanici hatasina bagladin Tevfik abi mrsparkle

Halbuki vitrinin yanina konup dekoratif olarak kullanilsaydi kirilmazdi :laughing:

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O vitrinin etrafına ve içine, renkli şerit led lambalardan takılırsa, görüntü çok daha zengin ve doyumsuz oluyor. :thumb: :laughing: