merhaba balıksever dostlar, elimde mevcut 3 metrelik göl kamışıyla turna sezonu bitince kamışımı alıp boğaza gittim odane koca kamışlar bende bunla yetinirim dedim ama sahteleri taktırmaya başlıyınca ve atarı çok az olduğu için yeni bir kamış edinmem gerektiğini anlamam çok uzun sürmedi ... 1 haftalık araştırmalarım sonucu shimano vengeance as surt 4,20 MT 170 GR aldım buna uygun olabileceğini öneriyle Shimano EXAGE 10000 FB makineyle takımımı oluşturdum avrupa yakasında boğazda yer bulabilirsem denemeyi sabırsızlıkla bekliyorum kamış ve makine den kullanan dostlarım varsa yorumlarını almak isterim saygılar murat
bende exage 4000fc almayı düşünüyorumboğazda kullanmak için ama exage 4000fc boğazda olurmu onu bilmiyorum,sen 10000 lik almışsın boyu ebatı nasıl bilgi verirsen sevinirim şu an elimde mıcthel avnurrer 7500 var altaki resimdeki ama berbat diyebilirim,makinanın ağırlığını boş ver dolu gelen istavrit çaparisini bile zor çekiyor kolum kopuyor,bu makinayı kullanan varsa onlardada bu sorun varmı bilmek isterim bende yorumlara bakarak exage de karar kıldım ama ama diyorum yorum bende bekliyorum .mıcthel için bir fikri olan varsa onlarında yorumunu almak isterim bu makina için ne yapmam lazım.
Merhaba Sn. Egeli; sizin almış olduğunuz kamıştan (420 cm-170 gr atar)bende kullanıyorum ve boğazdan şu ana kadar beni mahcup edecek bir yanı olmadı.(Kendi kusurlarım hariç).Ben kamış ve makinemi takım almıştım.Makinemide yine Shimano Saragosa 6000 aldım.Kamış ve makine seti olarak oldukça memnunum.Makinenin gücü zaten ortada,yine shimano ilede uygun kombine olunca oldukçada verimlidir. Güle güle kullan hayırlı avlar Saygılarımla Ümmet
spotbalikdan aldım kamışlara bakerken aynı kamışla biri içeri giriverdi şansıma kamışı övünce almaya karar verdim makineyide ne alacağıma karar vermemiştim ondada 10000 fb makineyide görünce bunu alayım bende dedim makinenin duruşu farklı zaten bu hafta sonu deneyince yorumlarımı paylaşacağım kafama takılan üzerine misina seçimini satan kişiye bıraktım okuma nın siyah yeşil renkli 0,31 misina sardılar bunu boğazda kullanmayı düşünüyorum sahte balık takıp çinekopa palamuta deniyeceğim misina rengi sakıncalımı ?
sarılan misina bu tahmin ediyorum; http://www.avmarketi.com/asp/product/13495/OKUMA-CARP-BOBIN-MISINA-1200M-0-34 bu misina sarılı ise, tatlı su içindir. ucuz diye sarmışlar. değiştirmenizi öneriyorum.. rastgelsin.
şu an için sörf makina düşünmüyorum hafif bişey bakınıyorum,elimde beğenmesemde mıcthel evanurrer 7500 makina var,atabileceğim mesafeyede gidiyor,atışımda ne çok uzak nede yakın ama balık alacağım yerlere gidiyor tek sorun çekişi zayıf, birde hafif bir makina olsun diyorum,zaten geneldede istavrit tutuyorum rapala zamanı sezonun belli bir kısmında oluyor onada iş güç zaman bulunursa bu sabah bir tane palamut nasip oldu rapalayla,balık tuttuğumyerde bir abi arctika 600 kullanıyor sordum baya memnunum diyor ve bu abide baya rapalada usta ve iyi balık alıyor, diyorum arctikamı 6000mi alsam shımono axage 400 fc mi antrikayı gördüm çokta ufak değil, abi çekişininde baya kuvvetli olduğunu söyledi ama exagenin boyutunu ve çekişini bilmiyorum.arctikanın resmide altta. arctika buda exage. murat arkadaşımdanda özür diliyorum konu içinde konuoldu.
Sn Egeli ben makinaya yeni bulduğum bir misina sardım Pelikan'ın 0,28 lik 300mt Dozer tipi misinasını sardım.Boğazda atçekte kullanıyorum çokta memnunum.Hem kuvvetli hemde kırılma yapmıyor.Sarımıda güzel.. Kolay gelin Ümmet
konu açılınca başka konularda açılması zevkli bence sohbet ortamı oluşuveriyor Ceyhun evet belirttiğin renkde tatlısu balığı içinmiş rengi ürkütür balığı zaten siyah yeşil tatlısuda bunu kullanırım yeşilimsi bulanık sular için ideal ancak 150 lik kurşunla boğazda kullanmak için yenilemem gerekiyor sanırım spotbalıkta satan kadir beyde efendi birisiydi acemi olduğum içinmi sardı acaba Boğaz'da 150 gr ile atçek yapmak için sürprizlerede açık olmak isteyerek ( yanımdaki adam 500 gr palamut çıkarıvermişti) hangi kalınlıkta misina almalıyım birde görünmez misina duyuyorum bunu sadece sahte bedenine iki kulaç sarmak yeterli değilmi ? sağlıcakla kalın
Ümmet Bey, aynı kamışı kullandığımız önerileriniz benim için değerli aynı yoldan ilerliyoruz siz ilerdesiniz izinizi takip etmek başımın ağrımasını engelliyecektir. sizdekinden almak en iyi seçim olacak benim için istoç da bayisini görmüştüm pazartesi oradan temin edeceğim çok tşk ederim.
http://www.avmarketi.com/asp/product/10972/POWERLINE-ULTRA-PREMIUM-100-METRE-0-22-0-28-ARASI-MM-MISINA 0,28'ini kullanıyorum memnunum bunuda arkadaşım kullanıyor, herhangi bir sorunla karşılaşmadı. http://www.avmarketi.com/asp/product/15234/0-30MM-SUPER-DB-CASTING-MISINA-300MT
150 gr kurşun ve sahte yi atmayı planlıyorum bunda sok misina yapıyor galiba bazı ustalar benimde yapmam gerekirmi ? kurşun atarken kopma yaşarmıyım
Exage'ın 4000'liği ufak gelir Boğaz için 8000 veya 10000 olanına bakın dilerseniz... O misinayı kullanıp memnun kalanlar var fakat ben de tatlı su için diye uzak durdum... Uzak atış için ise 0,26 civarı misinayı makinaya sarıp önüne 5 metre kadar 0,35-0,40 arası (atacağınız ağırlığa göre) şok düğümü ile misina ilave ederseniz oldukça erimli atışlar yapabilirsiniz...
axage 4000 fc boğazda ufak gelir diyorsanız bende ryobı arctıka 6000de karar kıldım en azından kullanan bir kişiyi biliyorum rapalayla güzel balık alıyor .hafif olması açısından bu modellere ilgim var.
Sn Egeli ;öncelikle tşkler fakat öyle önde olduğum söylenemez ama vakit buldukça boğaza balığa gitmeye çalışan biriyim.Ben takımlarımı üzküdarda Ergin balıkçılıktan Cevat beyden aldım.Kendiside sevdiğim,saydığımız bir abimiz olduğu için de devamlı oradan almaya çalışıyorum malzemelerimi. Makinanızı ne marka veya model alırsanız alın en önemlisi bence alacağı misina ebatıdır diye düşünüyorum.Makinanın mutlaka boğaz da kullanılacaksa 270-300mt civarında misina kapasitesi olması gerekli ve mutlaka misina ucunada yaklaşık 4-6 kulaç kadarda şok uygulamanız olduğudur.Ayrıca kamışınızıda ,boyunuzun 1.70-1.80 arasında olduğunu sayarsak en az 4,20 olarak almanızı tavsiye edebilirim.Kamışın ele oturması,içinize sinmesi ve boyunuzlada orantılı olması atım içinde iyi olacağı düşüncesindeyim.Çok usta değilim fakat devamlı birkaç forumu elimden geldiğince okuyarak bende öğrenmeye çalışıyorum. Saygılarımla Ümmet
Ümmet Bey merhaba, makineye sardığınız Pelikan'ın 0,28 lik 300mt Dozer misinanıza şok misina sardınızmı ben boğazda atçekte sahte balıkla kullanmayı düşünüyorum direkt bu misinayı sardırıp takım bedeninde 0.40 lık misina ile yapmayı düşünüyorum ?
Sn.egeli evet bende shock reader kullanıyorum. Kullandığım rapalalar ise genelde ucuz 5cm ve 7 cm lik oskarlardan kullanıyorum Ümmet
gerçekten çok güzel bir surf siddetle tavsiye ederim ancak ben shimano dx serisini kullanıyorum yanlış hatırlamıyorsam www.rastgeleav.com dan almıştım fiyat araştırmasını çok fazlasıyla yaptın en uygun fiyat ordaydı gecen seneye göre fiyatlarda düşüş de var shimano tutkunu biri olarak )