Selamlar; SHIMANO VENGEANCE SEA BASS 2,10 -MH- 10-50 GR kamış ve SHIMANO EXAGE 3000 SRC 4XSSS+1 BB makine siparişi verdim. verdim vermesine de, iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim. sabırsızlığımın kurbanı mı oldum acaba diye merak ederken sitedeki dostlara bir sorayım dedim. düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Meslekdaşım Fevzi kardeşim, öncelikle hoş geldiniz. Keyifli paylaşımlar dilerim. Seçim kaliteniz spin amaçlı olarak oldukça yerinde. Ama makinayı keşke 2500 lük olarak verseydiniz diye düşünmeden edemiyorum. Çok çok önemli bir etken yoksa, 2500 lük modelle değiştirmenizi salık veririm. EU kataloğu ürünlerinde 2500 lük makinalar 3000 liklerine göre 25-30 m. kadar daha fazla misina sarımı vardır. USA katalogunda da bunun tam tersidir. http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_3000_src_4xsss1_bb-pmu1027.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_2500_rc_4xsss1_bb-pmu1026.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_2500_fc_4xsss1_bb-pmu833.html Makina kalıp olarak aynıdır. Fiyat farkıda yoktur. Arada ki 5 Gr.lık farkda, makarasının sığlığı ile ilgilidir. Kamışınız da kalite olarak oldukça iyi olmasına rağmen, özel bir tercihiniz yoksa, 240 gibi daha sağlıklı olacaktır kanımca. Hatta 270
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. kamış boyu olarak 2.10 tercih etme sebebim arabanın bagajında rahatlıkla taşıyabilecek olmam. bir de gariptir ama daha uzun bir kamışla wtd aksiyonu yapmak teorik olarak bana çok yorucu gibi geldi (henüz denemedim). makineyle ilgili bahsettiğiniz detaya hiç dikkat etmemiştim. uyarılarınız için teşekkürler firmayla görüşüp mümkünse değiştirmelerini rica edicem. Bir de bu takımla hangi marka hangi kalınlıkta misina kullanmalıyım o konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
az önce kamışı aldığım firma aradı ve 10-50 elinde kalmadığını onun yerine 20-60 atarlısı olduğunu söyledi. ben de itiraz etmedim. makine için de 2500 fc olarak değiştirdim siparişimi. hem 20 gram daha hafif hem de sarımı daha fazla.
isottevfik abinin dediği gibi. eğer sadece spin ve at-çekte kullanacaksanız koşa koşa gider exage 2500 alırdım ama param yok alamıyorum. üstüne isotevfik abiye iyi bir örgü mesina sorun, yine kamışı da isotevfik abi iyi bilir. denizde mi kullanacaksınız? rasgelsin
Fevzi kardeşim, makina değişikliğini yapmanıza inan sevindim. İsabet etmişsiniz. Kamış derseniz, göreceksiniz ki 3-5 ay içinde 6-8 tane kamışınız oluverecek. Nasıl olduğunu siz bile anlayamayacaksınız. 10-30 / 40-80 / 50-100 gibi 270-300 boylarında kamışlar ileride ihtiyaç duyacağınız yapıda ki değerlerdir. Burada önemli olan kamışı kullanma alanınız ve kullanacağınız bölgenin yapısıyla yine, kullanacağınız sahtelerin ağırlık aralığıdır. Birde kamışlarınızı seyahat amaçlı kullanıyorsanız, bence teleskopiklere yönelin. Taşıması kolay, tamiri kolay, kullanımı ve av bitimi geri toplaması kolay, parça problemi fazla yaşamazsın. ( Bu benim şahsi görüşümdür.) Bu seviyede artık, en önemli kısmımız olan misinalar konusunda da, http://www.avsahasi.com/asp/group/13/Trabucco-Misina Tabii 100 lerce çeşit arasından hangisi demeyin. Kendi değerlerinize göre seçiminizi yapın derim. Takımınızın, bu vesile hayırlı olmasını dilerken, av zevkiniz hep daim olsun derim. Sevgilerimle.
evet denizde kullanıcam. amacım levrek peşinde koşturmak. ama arada sırada baraja da giderim. Tevfik Abi'nin dediği gibi sanırım kısa sürede bir sürü kamış sahibi olacağım Geçende Sufix'in Siege model 0.27 misinasını aldım. Misinada mı bi gariplik vardı yoksa bende mi bilemiyorum ama sallamalarımdan birinde rapala, misinanın ucundan koptu gitti. (Elimi misinada unutmadım bu arada benim bi hatam olmadı yani.)
Bugün kamış kargoyla elime ulaştı. Kartonuyla bile kutuyu elime aldığımda hafifliğine inanamadım. içi boş mu lan bunun acaba diye geçirdim içimden Hafifliği inanılmaz. Umarım yarın makinem de gelir ve ilk deneyimlerimi yine sizinle paylaşırım.
Elde var 1 :thumb: :thumb: Darısı 2.sine. Artık, yarın fotolayıp koyarsın siteye. İyi günlerde ve zevkli avlarda kullanmak kısmet olsun.
Bugün kamışı ilk kez denemek için alabalık avına gittim. Kamış da makine de 10 numara. 2 numara mepss'i bile rahatlıkla ileri fırlatabildim. 4 tane de güzel Alabalık yakaladım. Saygılar.
İlk siftahını yapmışsın.:thumb: :thumb: Desene bugün '' Fırında Alabalık '' var. Darısı, nice nice avlara olsun.
Hemşerim yeni takımın hayırlı olsun,siftahını yapmışsın. Fakat levrek için biraz kısa kalacağını düşünmekteyim,özellikle kayalık bölgelerde 2,70 gibi olsa daha iyi olur.
Ever herkesten aynı öneriyi alıyorum. Bu aldığım ilk kaliteli kamıştı. Bir kaç tane daha alacağım gibi görünüyor. Bu sefer önerileri göz önünde bulundurucam Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bir hikmeti. Özellikle baruthanede kayalıklardan kullanmak istersen mutlaka uzun olmalı,kısası iş görmez.