shımano xsa-xtb?

Konu, 'Makineler' kısmında saltiga tarafından paylaşıldı.

1. saltiga

saltiga ÜMİT

slm hafif bir surf makinasına ihtiyacım var bu konu cok tartısıldı ama bn yine tam karar vermedim bu iki modelden hangisi acaba beni için kalama önemli degil ama xtb nin SR özeeligi var yani kol ve nazı kısımlar titanyum kaplama sizce bu özellik için xtb tercih edile bilirmi şimdiden teşektürler...

2. magicworld

magicworld MEHMET KOCAK

Favori Makine:
    SHİMANO NEXAVE 6000 FA
    En İyi Avı:
    LEVREK 3 KG
    Shımano OLSUN birde önden kalamalı olsun yeter..

Son düzenleme: 2 Temmuz 2009
  3. saltiga

saltiga ÜMİT

arkadaşlar bu konuda kimsenin bir fikri yokmu xsa mı yoksa xtb mi sizce

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Boş ver ikisinde... Bir tane Saltiga al, millet surf makine görsün..

Yada, Emblem Pro'da olabilir elbette...

Birde DAIWA modellerine baksan, üst uç makinelerde Daiwa genelde hep bir kaç adım daha iyidir.. Fiyatları da -Türkiye pazarını baz alarak- çok çok daha uygun..

5. saltiga

saltiga ÜMİT

:) :) :) :) :) olabilir.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  7. saltiga

saltiga ÜMİT

link için teşekkürler inceledim zaten bildigim bir makina güzel makinadır ama benim zaten bir super ultegram var yani ben daha ufak ve hafif bir surf makina bakıyorum ultegranın xsa-xtb modelleri gibi sizin acaba shımano ile ilgili kotü anılarınız mı var özellikle daiwa tavsiye ettiniz bu kesinlikle kişisel merakım teşekkürler...

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer Texas'ta veya Münih'te oturuyor olasydık, belki farklı düşünürdüm..

Ama burada, DAIWA'lar Shimano'lardan çok daha ucuz.. Yurtdışında aynı denecek civarda fiyatı olan, muadil özellikli makinelerin Türkiye fiyatlarına bakınca, Shimano'ların başını alıp gitmiş olduğunu görüyoruz.. DAIWA Emblem Pro 479,73 TL, onun bir göbek altı diyebileceğimiz ULTEGRA 10000 XSB 525,70 TL..

Shimano Türkiye pazarına geç girdi, fiyatları yüksek tutarak girdi.. BU yüzden genelde yeni modelleri ile tanınıyor oldu.. Oysa, Daiwa yıllardır var ama 60'lardan kalma GS-9 ile var.. Millet Daiwa'ların yenilerini hiç görmedi nerdeyse piyasada.. Ama yurtdışı için düşünürseniz, Daiwa, iyi makine araynaların birinci tercihidir.. Shimano, kurcalanacak yer çok, özellik listesi kabarık oyuncak arayanlarca tercih edilir. Ha, özellik listesinin hakkını verir, güzel makinedir, ama böyledir..

Bu segmentten makine almak düşünülüyorsa, Daiwa önemli tercihlerden biridir.. Bakmak, göz atmak şöyle bir, faydalı olacaktır..

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yok shimano iyi makinedir,ben cok uzun zamandir shimano kulaniyorum ve eksi tarafindan cok,artilari olan makineleri var shimanonun,ben serdarin lafi üzerine sana bir alternatif sundum sadece...

10. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Shimano Super Aero Technium 425/200
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000HG,Twinpower 4000HG
    Şu xsb ve xtb konusuna aydınlık getirmek lazım.Bana sorarsanız renginden dolayı xtb yi tercih ederim çift kalamalı oluşundan değil yani.Tek kalamalı bir makinede rahatlıkla işimizi görür netice itibariyle boğazda atçekte kalama kullanmıyoruz yemliye gelince 2-3 kg lik balık bulmak bile zorken sazan vb balıklarda kullanılan 15 kg kalamayla zaten oynamaya bile ihtiyaç kalmıyor.
    Fakat ben aldığım makineyi çok yönlü yemlide kullanacağım 6-7 kg ve üstü balık tutacağım diyorsanız xsb nin kalamasıda işinizi görür eliniz gine kalamaya gidecektir
    Sözün özü bence zevk olarak tasarım ve bütçe olarak hangisini daha uyguna bulursanız onu alın 5500 XTB veya 5500 XSB fark etmez yani.Şunuda belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum ağır kurşunla çalışacaksanız ve boğazda akıntı ile mücadele edecekseniz 10000 veya 12000 lik bir makine daha performamnslı çalışır.Ben şahsen ultegra 10000xt kullanıyorum ondaki zevki ne 5500xsb den ne de 5500 xtb den alamadım.Yanlış anlaşılmasın bu makinenin ağırlığı da fazla olduğundan 5500 lük makinelere göre uzun sürede yoruyor insanı.Yoksa 5500 modelleride seri ve kullanışlı makineler bu tamamen şahsi tercih.
    Bence makinen hafif olsun en iyisi olsun veya kamıştan sıyır ağırlığı bir combata çak onunla (burdaki combattan kasıt hafif ve fiyat aralığının iyi olmasıdır bizde yoksa antares surf benim shimano daki favori ve ideal kamışımdır sadece burda pahalı olmasından dolayı almıyorum.Onuda bu sezon halledeceğim o sorunda ortadan kalkacak) 10000 -12000 lik makineyi makinenin ağırlığı kaybolsun rahat et.
    Fiyat konusu bizi aşan bir konu ama işin aslında daiwa ile shimano kıyaslamak doğru değil.Shimano nun üst segment makineleri ile daiwa üst segment makineler kıyaslanırsa fiyat bazı bura olmamak koşuluyla shimano daha ucuza satmakta ve yıllarca kullanabileceğiniz makineleri bu fiyata vermektedir.
    Sadece bir örnek verip sonlandırmak isterim
    Bizde satılan shimano aero technium mgs malesef avrupanın bir buçuk katı fiyatına
    yurt dışında 400 euro altı ve üstü bir değere satılan makine burda 2000 tl üst seviyelerinde oynuyor
    daiwanı japon ya için ürettiği en üst seviye makinesi castizm ise japonyada bile 530-590 dolar arasında bir fiyatta bu fiyata shimano da makineyle beraber verilen yedek kafayı ekleyince daiwa 690 doları bulup geçerken shimano da kafa kutudan çıkıyor
    Burda asıl suç ve kabahat deveyi hamuduyla götürmeye çalışanlarda.Avrupada kdv bizden daha yüksek.İthalatçı kim olursa olsun bu makineleri Shimano dan alıyor avrupada bir satıcıdan değil %50 ve üstü bir iskontoyla aldığı bir malı bazen %200 ve üstü koyarak satan acaba bu suçu devlete nasıl yıkar ben burasını bilemem.
    Bir not daha eklemek isterim yurt dışından penn daiwa abugarcia ryobi remixon makine neden kimse almıyorda shimano alıyor.Çünkü bu ürünleri yurt dışından alırsanız fiyatı burdan alacağınız fiyatın üstüne çıkar ve değmez ama bu shimanoda üst segment ürünlerde bahsettiğim alivio gibi nexave gibi değil böyle değildir.Bir adet ultegra xsb yurt dışında 125 euro ya satılırken 1 ay önce bizde 560 tl civarındaydı şimdilerde indirdik diyenler millete sattıkları pahalı malların parasını mı iade edecekler.Herkes benden iyi bilir avrupada fiyat değişmez bizde ise ithalatçı zam yapar.Halbuki aldığı ürünün değeri değişmemiştir kur oynasada %20 -%25 fırlatmaz fiyatları şunu çok merekediyorum kur geçenyıl euro bazında 1.7 tl lerde iken bu ürünler kurla yükseldi zam yapıldı(560tl) sonra euro 2.2tl lerde (480tl)iken neden indirim yapıldı.Ben şahsen kullandığım hiç bir ürünü burdan almam shimano da alivio zaten kullanmam onun yerine ryobi spro okuma vb makineler alırım(yanlış anlaşılmasın burda bu markaları kötülemek gibi bir kasıttan ziyade bu ürünleri getirenlere teşekkürü borç bilirim.Demek ki bazı ithalatçılar fiyatı avrupa ayarında tutmakla da para kazanabiliyor.yani bunların vergileri düşük sadece bazılarının getirdikleri mallarda devlet ayrıcalıklı vergi alıyor heralde)shimano nun üst segment ürünlerini ise yılda birde olsa tanıdıkla getirtirim.Zaten her gün makine almıyorum bir kere alır adam gibi alırım.
    Maksadım kırıp dökmek değil bizim balıkçımızında kaliteli ürünlere uygun fiyatlarla ulaşmasının hakkı olduğunu düşünmemdir.Biz avrupalılardan zengin değiliz ve onlar kadar bu işe ayıracak nakitimiz yok diye düşünüyorum en azından katlamalı fiyatlarla alacak kadar.

Son düzenleme: 23 Temmuz 2009
  11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Daiwa ile shimano arasında kalınca daiwa'yı tercih etme sebebi bu oluyor zaten.. Eşdeğer iki makine için, daiwa satan %100 fiyata bindirirken, shimano %200 bindiriyor..

Gümrük belli: %15.. KDV belli: %18.. Ne eder: %33.. Eh olsun bu kadar pahalı razıyız ama nerde, resmen 3 misli fiyat basıyorlar üzerine ki, oha dedirtiyor..

12. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Malesef öyle güya avrupa fiyatlarına satıyoruz diyede sağda solda yazı yazıyorlar bu millet nasılsa fiyat bilmiyor 45 euro luk alivo kamış 155 tl e biraz avrupaya yakın üste çıktıkça çıta kalkıyor ikiye üçe katlamaya başlıyor.

13. saltiga

saltiga ÜMİT

evet fiyat konusunda haklısınız kesinlikle dogru turkiyede bu iş abartı ama bide şöle duşunun shımano tercıh etmemin sebebi en azında türkiyede bir dıspiritöru olması ben aktif biriyim yani aldıgım urunleri rafta eskitmiyor kullanıyorum herhangi bir sorunda yedek parca konusunda shımano dan cevap alabiliyorum aynı zamanda burda shımano kamış makina olsun alternatif çok ama daiwa ya gelince ki kesinlikle kötü demem ki bugune kadar zorlu avlarımda en güçlüsü gs- 9 un yardımcı olmuştur ki sonra agırlıgı yuzunden sattıgım bir makinadır dedigim gibi daiwaya gelince sıkıntı oluyor urun aralıgı cok az ki ben küçük bir makina arıyorum(oyuncak degil) ve daiwada parca problemi yaşayacagımı dusünüyorum bunları düşünerekte sımano tercih ediyorum şunuda belirtim daiwanın japon serileri yanı saltiga lar için kesinlikle mukemmel makina derim ama dıger urunleri yerine shımanonun malezya malı urunlerini tercih ederim shımanonun japon makinaları technıum modelleri uç noktalardır ve kılas makinalardır ki stelladan bahsetmiyorum demek istedigin beni sımano tercihim bu sebeplerden kaynaklanıyor saygılar....

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Daiwa zaten japon firması: Daiwa - seiko.. Seiko'nun sportif ürünler branşını oluşturuyor..

Daiwa'da, Shimano'da resmi bir dağıtıcıya sahip değil.. Zira bu firmalar, bildiğimiz manada bir dağıtıcı sistemine sahip değiller zaten.. Diawa'yı, birileri genelde Almanya üzerinde temin edip getiriyor.. Shimano için hangi yoldan ithalat yapılıyor pek bilemiyorum..

Her ikisi içinde, Türkiye'deki durum, distribütörlükten ziyade, bayilik gibi bir durum. Örneğin, her iki marka içinde sanayi bakanlığından onaylı bir garanti belgesi göremezsiniz..

Önemli olan bu konuda neyin ne olduğunun bilinmesi..İngiltere'de iki yıl garantilidir Shimano.. Bizde nerdedir garanti belgesi?

Herneyse, avuntumuz, daiwa olsun, shimano olsun her ikisininde genelde servis aratmayacak ürünler olması.. Öyle yada böyle getirenlerinde iyi niyetlerinin yerinde olması..

15. saltiga

saltiga ÜMİT

evet kesinlikle az sorun cıkarmaları temenimiz türkiyede de bu işlerin gelişmesi ve bizimde aldıgımız urunlerin gerek fiyat gerekse diger avantajlarını aynen dışarıdaki gibi olmasıdır aradıgımız urunu bula bilmemizdir bu soylediklerim kısa zamanda olucak gibi bakın dikkat ederseniz son 3-4 senede kalite çok fazlasıyla arttı çok uzak oldugumuz markalar türkiye ye gelmeye başladı dahada devam ediyor burası bence bu yönde çok aç ve iyi bir pazar ve insanlarımız kaliteli ürün aramaya başladı ve bu işi gerçekten severek yapanlar ciddiye alanlar bu iş için büççeyi biraz daha arttırdılar ki bunlarda arz talep meselesidir böle oldukca türkiye ye daha çok uç markalarda gelecektir bizde bir bu işe aşık oldugumuz için bütçemizin yettigi elimizden geldigi en iyi malzemeleri kullanacagız ben onceden iyi bir makina ara bir marka ve model bakar ama bulamazdım şimdi en azından çokta olmasa bulunuyor dahada iyi olması dileklerimle saygılar...

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şunu katiyetle belirteyimki,üstelik deneyen biriside olarak,Twin Power Pg hem devri istenilen düzeyde ve hemde gücü cok üst seviyede bir makaradır.Diğer model ve markalar arkadan gelir..Yeni modellerinin fiyatları yüksek olsada eski modelleride neredeyse aynı işlevi görmekte ve haylide fiyat farkı vardır.
    Bir misal veriyorum.Ben acık su capari avcılığı yapıyorum sıkca.Bazen cok iğneli caparile kullanmakta ve ağırlığıda bir kg ve üstü olabilen kurşunlar kullanmaktayım.İşte bu makara bu kurşunla beraber icabında tanesi 300 gr olabilen liparilerden 40,50 tanersini birden cok zorlanmadan cekebilmektedir.Daiwa Saltiga eksik kalırken bu makaraya yakın gücte olabilen ise Klasik Daiwa GS 9'dur.Bunlar belkide 500 kere denenmiş neticelerdir.Yani asla teori değildir.
    Sevgilerimle

Not Lütfen limit meselesi aklınıza takılmasın.Teknemde herzaman 2 veya 3 partnerimde bulunmakta ve sadece tek capari kullanılmakta ve limitler dolduğunda av bırakılmaktadır.

17. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano da kalitede bir çizgi oluşmuş bu çizgiyi sürekli shimano kendi çıtasının üstüne çıkarıyor.Rekabet var ama kendi içinde.Vedat Abininde belirtiği gibi eski makineyi geliştirmiş yenisini daha güçlü kılmış.Halbuki eskitwinpower dediğimiz bizim daha belkide görmediğimiz model bile kendi sınıfında ve işlevinde ipi göğüslemiş durumda.Malzeme alırken hakkını vermek lazım twinpower alıp istavritel değil üstadımız gibi çalışmaklazım.Yoksa işimizi rahatlıkla görecek bir çok model ve seri shimano da mevcuttur.Tek bilmemiz gereken avlağımız,avlayacağımız balık türleri ve gereksinimimiz doğrultusunda alışveriş yapmaktır.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Galiba herkez kendi bilgisi,kulanmis olduklari makinelere göre yorum yapiyor:confused: shimano tabikide iyi makineler üretti ve halada üreiyor,ama ne yazikki diger makine üreticileride uyumuyor,hani derlerya"baska annelerinde güzel kizlari var"diye iste buda tam cik diye oturuyor bu yorumlara...

19. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kimse kimsede makine yok demiyor shimano konuşuyoruz shimanodan bahsediyoruz ne üreticiyiz ne de ithalatçı.Biz shimano kullanıyor ve shimano inceliyoruz.Çıksın başkaları şu marka şu model desin kimsenin sözü yok.Almanya da olman hasebiyle orda daha zengin bir ürün gamına sahipsin burda gel bak bakalım dükkanları şu veya bu markanın shimano dan üstün makinesini bulabilecekmisin keşke alternatif olsada hemde ucuza millet kullansa avrupada ki ve tüm dünyadaki gib firmalar bir biriyle yarışsa.fakat ülkemizde balık tutan ve balık hobisine sahip inasanların %90 lık bir kısmı Çin Malı grafit makinelerle balık yakalıyor.Ve en fazla satılan ürün gamınıda onlar oluşturuyor.

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bana ve avrupadan siteye katilanlara,ikidebirde almanyada bu böyle,almanyada su söyle denilmesinden sıkıldım artik,balik avina gönül vermissen ister yurt ici,ister yurt disi getirip kulanirsin,bundan bes sene evelinde shimanoyu sadece bisiklet vitesi olarak taniyanlar,simdilerde shimano mühendisi gibi ahkam kesmeleri cok tuhaf degilmi,ben yazimi"shimano,digerleri sonra gelir"yorumu üzerine yazdim,sizin bu alinganliginizi anliyorum ama siz gidin beni,shimano malzemelerini incelediginiz yerin sahibine sorun,kendisi tanir beni oldumu güzel kardesim...

Son düzenleme: 28 Temmuz 2009