slm bir bir shımano makina almak istiyordum ve ultegralar arasında kalmıştım tercilimi süper ultegra dan yana kullandım bu makinayı aldım bu makinaların üzerinde bulunan yaglama delikleri hakkında bir soru sorucam bu yaglama delikleri ne sıklıkla veya ne zaman yaglanıyor yani belli bir zamanı varmı bu soruyu su yuzden soruyorum ben bu gune kadar kullandıgım hiç bir makinanın içini açıpta dişlilerini yaglamadım çunkü ihtiyaç duymadım makinanın dış aksamları(yüksük,kol vb)nı yaglıyordum ama bu makinaların yaglama delikleri bulunmakta bu deliklerden iç aksam neye göre yaglanmaıdır beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden herkeze teşektürler .
Çok kolay, Alacağım makinanın içinden yağıda çıkıyor ve kullanma kitapçığında nasıl yağlama yapacağın yazıyor... Çok önemli bir şey değil verilen yağda standart yağdır ve normalde yılda bir kez yeterlidir.
Hayırlı olsun, güzel ve sağlıklı günler kullanmanız dileğiyle. Shimano'nun önerisi her avdan sonra yağlama yapılması.. Şahsen bende de var bir iki adet shimano, ancak henüz yağlama deliklerinden bakım hiç yapmadım. Yağlama deliğinden, makine ile birlikte kutusunda gelen bantam yağından kullanacaksın. BNT1445: Ben genelde oynar parçaları sıklıkla yağlarım, zira en tehlikeli yerler oraları.. sonuçta makine iç aksamı kapalı, suya düşürmedikçe içindeki yağlar epey bi idare edecektir. Her gün ava gidiyorsan, yağlama deliğinden ayda 1 kez yağlama yapabilirsin.. ama öncelikle iç aksamdan çok oynar parçaları yağlaman doğru olur, örn: klepe teli vs. Shimano ile gelen yağ biterse ne yapacağım dersen, şu konuya bakabilirsin (bantam alternatifleri vs.): http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26212
Öncelikle herkesin dilediği gibi hayırlı olsun dileklerimi ileteyim Saltiga'ya. Caner Bey, özellikle bu bakım fotograflarını edindiginiz, sitenin linkini rica etsem sizden ÖM'de olur. Teşekkürler...
Selam caner abicim bilgili resimler güzel olmuş ben de ayda bir yağlıyorum gayet iyi içindeki yağ bitince LPS tkx yağ var bi komşum tavsiye etti bu aralar onu kullanıyorum memnunum
herkeze selamlar bir sorum olacaktı ben shımanonun sıvı ve gres olmak üzere 2 tüp olan yaglarında bir adet edindim aldıgında içinden çıkan kagıtta nerenin ne tip yağla yaglanacagını gösteriyor iç aksamı için gres yag gösteriyor ama ayrıntılı olarak yani bilya dişli vs.sorum ise makinanın iç aksamını yaglarken içini açmamız gerekiyormu yoksa üzerinde bulunan yaglama deliginde gres basarsak olurmu yönünde olacaktı çünkü katalık ve başka yerlerde makinanın içinden çıkan sıvı yağın yağlama deliginden uygulandıgı gösteriliyor bilgisi olanların yardımlarını rica ediyorum saygılar....
Gresi yağlama deliğinden uygulamayın sakın, o gres iç dişliler için oradan uygulanmaz. Gres her zaman uygulanmaz. Gresin dıştan uygulanabileceği bir çok alan var, misal kalama düğmesinin tabanı, çevirme kolunu sabitleyen vidanın dibi, çevirme kolunun el ile tuttuğunuz yerdeki oynayan aksamın içi falan. Klepe telinin oynar yerleri, yağlama deliği ve diğer tüm oynar parçalara spreyi uygulayın diğer bi deyişle sıvı olanı.
verdiginiz bilgi için çok teşekkürler yani anladıgım kadarıyla bu gres yağ uzun zaman aralıklarında iç dişli aksam için makinanaın içini, açıp drek olarak belirlenen kısınlara uygulanıyor yağlama deliginden sadece sıvı olan tüp uygulanıyor öle degilmi?
Merhaba Makinenin bakımını gösteren resimler eklenmiş shimano nu kendi sitesindede mevcut.Makinenin içini açmak gerekiyor fakat bilen bir veya tecrübesi olmayan birinin makineyi açmasını tavsiye etmem en azından geri toplarken sıkıntı olur yalnış bir montaj veya açıkta kalan bir parça makinenin dengesini bozabilir.
yılda bir. bu bile fazla gerekli değil aslında, çünkü bakım deliği olan shimanolar genelde tuzlu su korumalı rulmanlara sahip. ancak diğer shimanolara tedbir adına yılda bir shimanonun kendi yağıyla, olmadı kaliteli başka bir yağla bakım yapabilirsiniz.