Merhaba Arkadaşlar. Kullanan ya da bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.SHİMANO YASEI RED DROPSHOT 2.70 spin kamışın özelliklerinde Number of Sections kısmında 2+2 tips yazıyor. Bu ne anlama geliyor acaba. Teşekkür ederim.
bende SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR var kullanıyorum normal diğerleri gibi ama ne anlama geldiği konusunda detaylı açıklamayı Tevfik abi yapacaktır.
2 + 2 nedir ? bende merak ettim. Bendeki de 2 parçalı, sap ve ana parça olarak.. Mail atarak detayları öğrenebilirsiniz sanırım.
yanlis bilmiyorsam bu tips denen kisim kamisin en ucuna eklenen uc kismi. bizim parcali sazan kamislarinda da var. kullanilacak agirliga gore uc hassas veya biraz daha kalin olabiliyor. yani ucu degisebiliyor kamisin. ozellikle drop shot kamislarinda bu var. zaten yasei red drop shot demis arkadasimiz
Tevfik abi aslinda kamis 3 parca oluyor. uc kismi degisebiliyor. asagiya temsili resim ekliyorum. bu sazan kamisi. bunun bir parcasi az olani gibi. ustteki 3 kucuk uc degisenn uclar. [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Doğru olabilir Serhat kardeşim. Ben de zaten, olası olarak beyan etmiştim. Bu Yasei serisini çok sevmeme rağmen, aldığım kamışın taşıma boyunu 128 cm. beklerken, 172 cm olarak alınca, bu konuda yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ediyorum ve önce detaylarıyla ilgili yerlerden sorgulandıktan sonra alınmasını öneririm. Beni bu konuda katalog yanıltmıştı. Meğerse ürün üretiminde sonradan değişikliğe gitmişler.
Yasei See Bass bugün elime ulaştı ve hemen deneme fırsatım oldu. Güzel bir kamışa benziyor. İki parça kamışlardan hiçbir farkı yok. Neden 2+2 tips yazmışlar hala anlamadım. Rastgele
Güle güle kullan. Aldığın kamış Sea Bass mı ? Dropshop mu ? Sipariş verirken sormadın mı, 2+2 nedir diye ?
Adi üstünde drop shot kamisi. Kullanilan agirliga göre scion denen uç parça degisebilir aynen quiver kamislar gibi. Drop shot tekniginde yari parabolik ucu esnek kamis kullanilir, aksine wtd aksiyonunda sert kamis tercih edilir.
See Bass Tevfik Abi. Aslında sormayı unuttum Ama istediğim gibi bir kamış. Umarım güzel avlara imza atarım. Kamışın yanında savagear sandeel ve eddystone silikon balıkta aldım. Bugun denedim ama çok fazla kalamadım avlakta. Ayrıca daiwa regal makaram bugün iyice zıvanadan çıkardı beni. Tevfik Abi bu kamışa nasıl bir Shimano makara almalıyım. Teşekkür ederim.
Daiwa Regal, o kamışın haşmetine, fiyakasına dayanamamış demek ki. Bütçe yapısına göre, Exageden başlayıp, Biomastera kadar olan serilerden, kendi amacına uygun özellikleri içeren birini değerlendirebilirsin. Renk uyumunuda göz önüne alırsan, Aernosla güzel bir ikili oluştururlar gibi düşünürüm.
Aernos'un 3000lik olanını mı tavsiye edersin Tevfik Abi. Daha önce sormuştum abi. Forumlardan birinde bir beyabi saore 1000'lik makarayı 175 liraya veriyor. Yurt dışı fiyatı 170 dolar civarında kargo hariç. Aklımın hep bir köşesinde o makara var. Bu kamışa o makara levrek avında olmaz değil mi Tevfik abi
8-10 yaşında ki çocuğunu elinden tutup, balığa götürmeye başladığın gün, 1000 lik makinayı da alacaksın. İlgili ürünün listesine girdiğin zaman ürünlerin altında o seri ürünlere ait çizelgeler vardır. Teknik özelliklerini inceleyerek karar vermelisin. Aernosu sadece öylesine söylemiştim; sadece renk uyumu açısından. Bu ve benzer bir çok serilerde 2500 lük olan boy, 3000 liklere kıyasla daha fazla misina sarımına sahiptir. Mesela 2500 lük boy 0.30 110 m. sararken, 3000 lik boy 100 m. sarar. Exageden başlayarak, yukarılara doğru çıkarak incele. Ağırlık, devir, sarım vs. en uygunu sizce hangisiyse, ona karar vermen en sağlıklısı olacaktır. Bana kalsa, size Biomaster FB derim. Keşke BJK diyebilseydim.cyrr cyrr 3-5 makina belirleyerek arkadaşların görüşlerine sunman çok daha isabet olacaktır. Rast gelsin.