Merhabalar, 1 ay önce levrek için atçekte kullanmak üzere Okuma Salina Sea Spin 2.40 Kamış aldım. Geçen haftasonu Ağvadan atçek denemeleri yaptım ama Okuma kamışı pek beğenmedim. Özellikle makinadan sonraki aşağıya kalan kısmı çok küçük 33 cm geliyor. Yani atış yaparken destek alınamıyor dolayısıyla kısa düşüyor. Uzağa atış yapılamıyor. SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR kamış düşünüyorum, acaba bu kamışı kullanan varmıdır? Makinadan sonraki kısmı kaç cm geliyor bu bilgiyi verebilirseniz ona göre sipariş vermeyi düşünüyorum. Çünkü daha önce surf kamış kullandım tutma sapı uzun olduğu için bu şekilde alıştım. Ürün linki : http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-YASEI-SEA-BASS-270-MH-10-50-GR-pmu1917.html Teşekkürler
Yanılmıyorsam bu kamıştan Kadir Levrek Peşinde isimli üyemiz kullanıyor. Ben Shimanonun 3 serisini de tavsiye ederim: Catana , Beastmaster, Nexave. Catana başlangıç serisi gibi görünse de uygun fiyatı ve kalitesinden çok memnunum. 2 parçalı,3.00 mt 40 gr atar kullanıyorum. Geçen hafta koca bir levreği çekerken verdiğim her kuruşu hak ettiğine ikna oldum.
bu kamışı kullanmadım 240 salina spin sap uzunluğu gayet hoş,tabiki 240 üzerri kamış ile daha ileri atarsınız..aynı ölçüde kamış ile diğer büyüklerinin eriştirebileceği yere 240 ilede eriştirebilirim,tempoyu artırırsam bana öyle geliyorki siz kamışın sap kısmına alışamadınız,komple mantar sap deyil o kamış, seçtiğiniz kamışda komple mantar sap deyil,benzer özellik var gibi, bu değerler kamışın mantar sapı başlangıcından kamışın sonuna kadar ölçülmüş değerlerdir.. okuma V sistem 3mt kamış sap uzunluğu : 43cm,sap kalınlığı: 8,3cm okuma alumina 270 sap uzunluğu : 35cm,sap kalınlığı 8cm okuma alumina 240 sap uzunluğu: 30cm,sap kalınlığı 7cm uzun saplı kamış istiyorsanız.size okuma alimuna 3mt yahut okuma v sistem 3mt tavsiye ederim açıkcası bende sapının biraz uzun olduğundan hayımlanıyorum,3mt okuma v sistem kamışımın.ama boyu itibari ile olması gereken bu .hihi
Taşıma sıkıntısı dışında mükemmel bir kamış. Bu sene aynı değerlerde force master hediye gelmişti. Taşıma sıkıntısı yüzünden makine ile değiştirdim. İşçilik kalite açısından kesinlikle tavsiye ediyorum...
Ben 7-35 gram atarlısını inceledim bizzat yerinde. Elimdeki catana ile hemen hemen aynı esnekligi sahipti(7-35) Ancak 10-50 olaninin daha kalın uçlu ve daha sert olduğunu düşünüyorum kullanılabilir bir kamış. Yakın zamanda burdada üyeliği olan yakın bir arkadaşımda almayı düşünüyor
Hazır konu açılmışken; Peki arkadaşlar bu 2 ürün için ne düşünüyorsunuz? 2 parça Catana 3.00 40 gr atarın yanına tavsiye eder misiniz? 1- http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BEASTMASTER-SEA-BASS-240-MT-7-35-GR-pmu1591.html 2- http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BEASTMASTER-SEA-BASS-270-MT-20-60-GR-pmu1592.html
balığı ne ara tutdunda aldın omuza hemenhihi şahsi fikrim tavsiye etmem..zaten shimano bir kamışın var,aşağı yukarı benzer özellikleri var,240 sert aksiyonlu bir kamış al,elinde 2 farklı kamış olsun
Sapı kısaydı bunların... atışta dezavantaj yaratıyor. Yok sapı kısa olmasaydı elindekileri bütün kamışları bırak bunu al derdim.
Perşembe akşamı kamış ve makinayı aldım,Cuma Çanakkaledeydim,Ctesi sabah levrek omzumdaydı hihi Tavsiyeleriniz üzerine Shimano Catana-Beastmaster 2 parçalı 2.40,sert 40-50 gr atarına yöneliyorum o zaman. Son soru; Bir de 2.40 teleskobik alsam mı diyorum...
teleskopik kamışlarda esnek yapıya sahipler,,atar değeri yüksek olup kamış gövdesi esnek olan markalardan bir taneside shimano dur..bence elle dokunup şöyle bi silkeliyeceksin bayide,görerek dokunarak almak daha nokta atışı olur.. 240 alıpda gagalı kullanacaksan pekde lüzumu yok kamış almanın diye yorumluyorumhihi zaten 3mt kamışın var bu iş için,ve gayet güzel bir kamışa sahipsin ne demek istediğimi şöyle karşılaştırabilirsin,bayide birde okuma alimuna yahut okuma v sistem kamış ile karşılaştırarak bu sonuca varabilirsin. elinde aynı seriden farklı katogoriler için takım yapmalısın. bu arada çanakkalede resmen levrek durağı gibi ilginç istanbulda yok,bursada yok,karadenizin belli başlı bölgelerinde var,ama çanakkalede levrek yatağı var
Genco kardeşim, seçimlerin ve değerlendirmelerin oldukça yerinde. Ama Kadir abininde dediği gibi birbirine yakın değerler. Bunlardan bir harman yaparak bir tanesine ve en idealine karar kılman daha sağlıklı olacaktır. '' Catana - Beastmaster da karar kıldım '' demişsin. Bildiğim kadarıyla, Catana ayrı bir seri, Beastmaster ayrı bir seri. Yani Catana-Beastmaster diye bir seri yok olsa gerek. Teleskopik ve uzun saplı ( normal kamışlardan 25-30 Cm. daha uzun.) 40-80 sizin için uygunsa teleskopik olarak bunu düşünebilirsiniz. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-VENGEANCE-TELE-KAMIS-270-MT-XH-40-80-GR-pmu1384.html
Tevfik bey bir yanlış anlamayı düzelterek başlayayım; Catana veya Beastmaster serisinden birisine yöneliyorum o zaman diyelim.Tabi ki 2 bunlar ayrı seriler.Tercihimi Catana veya Beastmaster serisinden birinden yana kullanacağım demek istemiştim. Elimdeki 2 parca 3.00 40 gr sert hamışa ilaveten ; 2.40 ve 2.70 2 parça ve teleskopik yapıp seriyi tamamlamak istiyorum. Bunlar kafamda bir otursun; ilerleyen günlerde gene rahatsızlık vereceğim
Nerdeyse katalogta yayınlandığı günden beri incelediğim ve almayı düşündüğüm bir kamış. 10-50 olanı olmasada diğerine Çağrı bakmıştı benim için 10-50 olanın gelmesini bekliyordum.Ayın 10 nun da hesap kesim tarihi var 11inde yassei ve stradic 4000 lik makinanın birlikte vereceğim siparişini umarım aksiyonu sert olduğunu düşünüyorum ve o yüzden alacağım.