Shimano yedek parça yardım..

Konu, 'Makineler' kısmında uFuK-28 tarafından paylaşıldı.

1. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Arkadaşlar benim Shimano extage fd 4000 makinanın az yağlamamdan dolayı misina kılavuzu içindeki siyah renkli plastik bilya (bilya olması gerek) parçalandı bu parçayı İstanbul,da bulabileceğim yer varmı ? İlla aynısı olması şart değil başka makinalarınkide uyabiliyor (başka makinadan taktım deliğin çapı büyük geldi). Şu an İstanbul,dayım eğer bilen arkadaşlar varsa kesin net bulabileceğim adres verebilirlerse sevinirim.. Şimdiden yardım edenlere teşekkürler..

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  3. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Abi sağol yardımın için..

4. hdfhdf

hdfhdf Hüseyin DİNÇ

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    shımano exage 4000fd
    En İyi Avı:
    levrek 63 cm
    Aynı sorun bende oldu ama bilyayı kendim kırdım. rulmancıdan fiyat aldım 40 tl olur dedi. bende ryobi kobe 1500 makine vardı onun rulmanı tutuyor onu taktım şimdi idare ediyorum. ryobi ecusima 3000 vi rulmanıda uyuyor.haberin olsun. ayrıca rulmanı bulursan ucuza banada haber verirsen sevinirim.

5. Snowblind

Snowblind Eray Aksoy

Favori Kamış:
    Shakespeare Ugly Stik Lite Graphite + Remixon Prestige 1569 + Remixon Electra Surf 400
    Favori Makine:
    Shakespeare Ganza + Shakespeare Brutus + Shimano Alivio4000RB +Ryobi Ecusima 6000Vİ +Okuma Octana 40
    En İyi Avı:
    Levrek,5 kg.
    İstoç'a da bir uğrayın isterseniz?Orada belki bir şeyler denk gelebilir?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Rulmancıya uğrarsanız, çok daha garantili olur gibime geliyor. Burada, SKF, NKS vs. distribütörlerinde o tür rulmanlar kolayca bulunuyor.

Fiyatı da 40 TL değil, kalitesine göre, 5-10 TL arası değişiyor. Seramik rulmanlardan alırsanız, çok fazla sağlam olmaz ama kolay paslanmaz. Fakat fiyatı 40 TL ve çok üstü olabilir birden.

7. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Yarın Tevfik abinin dediği yere gitmeyi düşünüyorum ama hayatımda Küçükçekmeceye gitmişliğim 2 kere var yok kolay adreste bulamayan birisiyim, bu rulmancılar nerede hiç bilgim yok Karaköy civarı varmı rulmancı yada Üsküdar Kadıköy,de olabilir.

8. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    ryobi nin rulmanları sağlamdır. Dışarıdan alacağın rulmanın daha kolay paslanacağı düşüncesindeyim. Birde 40 tl rulman çok demişler hakikaten. Saygılar...reeling

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Karaköy'de tüm avrupa kıtasına yetecek kadar rulmancı var :)

Karaköyden alırsan, rulman olarak alırsın. Kalite vs. seçenekleri olur. Ama öteki tarafa gidersen, yedek parça olarak alırsın, kesin en az 2-3 katı fiyatı olur.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Karakoy tunel cikisini sagina al, 200 metre ilerle merkez rulmana dal :) istemedigin kadar bul.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu tür ihtiyaçlarda, diğer alternatiflerde değerlendirilebilinir elbet.

Fiyat kıyaslaması açısından yaralı olacağı düşüncesiyle şu linki de incelemekte yarar var. Artık hangisidir bilemem ama, 3 -4 lira seviyelerinde fiyatları var.:D Eh, gidiş gelişi de hesaplarsan, 2 misli olur. :D Ücret talep ederler, etmezler, o da ayrı bir konu.

http://www.balikavmarketi.com/Yedek-Parca-pmk64?rnd=1&syf=2

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Navigasyon gibisin Roy. :laughing: :thumb:

13. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    daiwanin italahaltcisi kim acaba benzer konuda ihtiyaç duymak ?

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwalarda yetkili distribütör seviyesinde bir ithaalatçısı, yok olarak biliyorum. :confused:

3-5 firma, kendi girişimleriyle bazı modelleri getirip satarlar.

15. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Yardım eden arkadaşlara teşekkürler, Karaköy,den tanesi 5 tl,den 2 tane aldım ne kadar dayanırlar onu bilemem. Paslanmayandan yokmuş gittiğim yerde mecbur aldım. Ne kadar süre dayandığını rulmanların (pas vs) 3 ay sonra kısa bir yazı ilen tekrar yazarım. Herkese rastgelsin..

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer av dönüşü temizler ve yağlarsan, uzun süre işini görür. Bilmiyorum nasıl bir şeylerdi, ama 5 TL'ye aldığın genelde birazcık kaliteli bir şey olacaktır. Ucuzları 1-2 TL filan onların zira.

17. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    s.a. emin ol, bulursun bunları acil olarak almışsın iyide etmişsin ama bence sen rulman almadım say, genede daha sağlıklı paslanmaz bişey ara çünkü çok kalitelileri bile denizde rahat rahat yıpranıyorken bunların çok gitmeyeceği bence nerdeyse kesin..

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çok doğru.

Ama şöyle bir şeyde var. Rulmancılar, genellikle ama kesin kaide değil, kaliteli, markalı mamülleri satıyor. Bunlarda, çoğu zaman sıradan bir markanın kaliteli denen ürününden daha iyi netice verebiliyor.

Bu tür malzemede, fiyatı belirleyen aslında malzeme kalitesi değil, işçilik oluyor. ABEC diye bir standart var mesela. Daha iyi olan, çok daha pahalı. Ama daha iyiyi sağlamlık filan değil, bilyanın boşluğu belirliyor. ABEC'e göre ucuz bir bilya, çok boşluklu olan bilya. Velakin üretici bu bilya baya kaliteli çelikten yapmış olabiliyor.

Makineye bilya alırken dikkat edilmesi gereken, mutlaka bakılması gereken, kapalı bilya olması. Kapalı bilyalar daha az dert çıkarıyor genellikle.

19. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    aynen öyle serdar ustam, bazen gerek tasarım gerekte materyal bileşenleri bakımından hiç beklenemeyecek kadar kaliteli çıkabiliyor bir mal, birazda şans diyelim..

20. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Her av dönüşü makinanızın atkı teli rulmanını würt HHS sprey gresle yağlamanızı tavsiye ederim çok etkili bir yağ ben kullanıyorum çokta memnun kaldım öneririm.