Arkadaşlar benim Shimano extage fd 4000 makinanın az yağlamamdan dolayı misina kılavuzu içindeki siyah renkli plastik bilya (bilya olması gerek) parçalandı bu parçayı İstanbul,da bulabileceğim yer varmı ? İlla aynısı olması şart değil başka makinalarınkide uyabiliyor (başka makinadan taktım deliğin çapı büyük geldi). Şu an İstanbul,dayım eğer bilen arkadaşlar varsa kesin net bulabileceğim adres verebilirlerse sevinirim.. Şimdiden yardım edenlere teşekkürler..
Aynı sorun bende oldu ama bilyayı kendim kırdım. rulmancıdan fiyat aldım 40 tl olur dedi. bende ryobi kobe 1500 makine vardı onun rulmanı tutuyor onu taktım şimdi idare ediyorum. ryobi ecusima 3000 vi rulmanıda uyuyor.haberin olsun. ayrıca rulmanı bulursan ucuza banada haber verirsen sevinirim.
Rulmancıya uğrarsanız, çok daha garantili olur gibime geliyor. Burada, SKF, NKS vs. distribütörlerinde o tür rulmanlar kolayca bulunuyor. Fiyatı da 40 TL değil, kalitesine göre, 5-10 TL arası değişiyor. Seramik rulmanlardan alırsanız, çok fazla sağlam olmaz ama kolay paslanmaz. Fakat fiyatı 40 TL ve çok üstü olabilir birden.
Yarın Tevfik abinin dediği yere gitmeyi düşünüyorum ama hayatımda Küçükçekmeceye gitmişliğim 2 kere var yok kolay adreste bulamayan birisiyim, bu rulmancılar nerede hiç bilgim yok Karaköy civarı varmı rulmancı yada Üsküdar Kadıköy,de olabilir.
ryobi nin rulmanları sağlamdır. Dışarıdan alacağın rulmanın daha kolay paslanacağı düşüncesindeyim. Birde 40 tl rulman çok demişler hakikaten. Saygılar...reeling
Karaköy'de tüm avrupa kıtasına yetecek kadar rulmancı var Karaköyden alırsan, rulman olarak alırsın. Kalite vs. seçenekleri olur. Ama öteki tarafa gidersen, yedek parça olarak alırsın, kesin en az 2-3 katı fiyatı olur.
Bu tür ihtiyaçlarda, diğer alternatiflerde değerlendirilebilinir elbet. Fiyat kıyaslaması açısından yaralı olacağı düşüncesiyle şu linki de incelemekte yarar var. Artık hangisidir bilemem ama, 3 -4 lira seviyelerinde fiyatları var. Eh, gidiş gelişi de hesaplarsan, 2 misli olur. Ücret talep ederler, etmezler, o da ayrı bir konu. http://www.balikavmarketi.com/Yedek-Parca-pmk64?rnd=1&syf=2
Daiwalarda yetkili distribütör seviyesinde bir ithaalatçısı, yok olarak biliyorum. 3-5 firma, kendi girişimleriyle bazı modelleri getirip satarlar.
Yardım eden arkadaşlara teşekkürler, Karaköy,den tanesi 5 tl,den 2 tane aldım ne kadar dayanırlar onu bilemem. Paslanmayandan yokmuş gittiğim yerde mecbur aldım. Ne kadar süre dayandığını rulmanların (pas vs) 3 ay sonra kısa bir yazı ilen tekrar yazarım. Herkese rastgelsin..
Eğer av dönüşü temizler ve yağlarsan, uzun süre işini görür. Bilmiyorum nasıl bir şeylerdi, ama 5 TL'ye aldığın genelde birazcık kaliteli bir şey olacaktır. Ucuzları 1-2 TL filan onların zira.
s.a. emin ol, bulursun bunları acil olarak almışsın iyide etmişsin ama bence sen rulman almadım say, genede daha sağlıklı paslanmaz bişey ara çünkü çok kalitelileri bile denizde rahat rahat yıpranıyorken bunların çok gitmeyeceği bence nerdeyse kesin..
Çok doğru. Ama şöyle bir şeyde var. Rulmancılar, genellikle ama kesin kaide değil, kaliteli, markalı mamülleri satıyor. Bunlarda, çoğu zaman sıradan bir markanın kaliteli denen ürününden daha iyi netice verebiliyor. Bu tür malzemede, fiyatı belirleyen aslında malzeme kalitesi değil, işçilik oluyor. ABEC diye bir standart var mesela. Daha iyi olan, çok daha pahalı. Ama daha iyiyi sağlamlık filan değil, bilyanın boşluğu belirliyor. ABEC'e göre ucuz bir bilya, çok boşluklu olan bilya. Velakin üretici bu bilya baya kaliteli çelikten yapmış olabiliyor. Makineye bilya alırken dikkat edilmesi gereken, mutlaka bakılması gereken, kapalı bilya olması. Kapalı bilyalar daha az dert çıkarıyor genellikle.
aynen öyle serdar ustam, bazen gerek tasarım gerekte materyal bileşenleri bakımından hiç beklenemeyecek kadar kaliteli çıkabiliyor bir mal, birazda şans diyelim..
Her av dönüşü makinanızın atkı teli rulmanını würt HHS sprey gresle yağlamanızı tavsiye ederim çok etkili bir yağ ben kullanıyorum çokta memnun kaldım öneririm.