Shimanocular acil yardım bekliyorum: Shimano Stradic 4000FD - Penn Spinfisher SSV4500

Konu, 'Makineler' kısmında Dubara33 tarafından paylaşıldı.

1. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Merhaba. Av partnerimle birlikte birer makine almayı düşünüyoruz. İri kofana, akya gibi balıklar için genelde popper ve iri su üstü sahteler çekerken kullanacağız. Aradığımız özellikler hız, güç ve dayanıklılık. (Bana zenci bi makine lazım sanırım:p )

Örneğin kullanmış olduğumuz exage 4000 fd serisi makinelerimiz iri popper kullanımında bazen misina toplamada yavaş kalıyor. O yüzden bir turda sarılan misina uzunluğu en önemli kriter.

Onun haricinde meralarımıza zaman zaman 3-4 kilo veya daha iri kofanalar giriyor. 20 kg çıplak(akya) da dönemsel olarak kıyılayan balıklardan. O nedenle makinenin drag gücü de önem kazanıyor. Gerektiğinde sağlam bi iple asıldığını getirmesi lazım.,

Bir diğer kriter güzel Türkiye'min ekonomik şartlarında şartları zorlayıp aldığımız makinelerimizin bizi üzmemesi lazım. Yani kolay arıza veren, sürekli masraf çıkaran, 1-2 yıl içerisinde kenara atılacak bir makine olmaması gerekiyor.

================================================

Stradic benim alacağım model olduğu için biraz araştırdım. Çift kollu olması biraz canımı sıkmıyor değil. Ayrıca makineyi kullanan Şevki Abi (harakiri) sarım rulmanı olmadığı için 1-2 yıl içerisinde makine sarım bölümünün arıza verdiğini söylemişti açtığım diğer konuda.

1)Diğer Stadic 4000fd kullanıcıları makinenin artı ve eksilerini söylerlerse memnun olurum.
    2)Sipariş versem FJ serisinin kolunu bu seriye monte edebilirmiyiz? Yine aynı şekilde misina sarım rulmanı sipariş versek bu modele monte edebilirmiyiz?

Akşama makineyi almam gerektiği için konu biraz acil:). Teşekkür ederim...

2. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    Misina sarım kısmını upgrade yapabilirsiniz tabi. Fakat bu upgrade işi size fazladan 50-100 TL gibi bir fiyata patlar. Türkiye'de gerekli rulman ve diğer yedek parçalarıda bulmanız çok güç. FD ile FJ'nin sıfır fiyatları arasında yaklaşık 100 TL fark var. Bence siz diretk olarak FJ ile ilgilenin. 100 TL fazla olsun FJ olsun bana göre.

3. Dubara33

Dubara33 Mustafa

FD nette 200 tl daha pahalı. Sıfır FJ 500 tl. FD 700.Fj daha yeniyken neden daha pahalı?

4. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  5. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    bence sprolara bakın derim dayanıklı fiyatınında hakkını veren makinler.