Arkadaşlar hepimizin değişik ekipman tecrübeleri olmuştur ve olacaktır. Açıkçası balıkçılığa ilk başladığım anda sahip olduğum makine tercihi ve bilgim hayli değişti gelişti. Bu konuda forumumuzdan çok şey öğrendim ve üstad Vedat abimizinde tavsiyede blunduğu Shimano Stradic serisinden bir makine sahibi olmayı çok istiyordum. Çeşitli sebeplerle bu hayal makineme kavuşmam geciksede en nihayetinde gereken parayı ayırıp forum içerisinde Ebay'den nasıl alışveriş yapılır konusunu açarak bizlere anlatan Cem Ateş arkadaşımızın birebir desteği ile siparişimizi yaparak yola çıktık ve iki gün önce 5 mayıs tarihinde kargo paketime kavuştum. Bu hafta sonunu nasıl sabırsızlıkla bekliyorum bilemezsiniz. Paket içerisinden çıkan malzemeler.. Makinenin menşei Malezya, ancak forumda da geçtiği üzere Shimano kalitesi konusunda bi kaygım yok. Daha iyilerinin sizlerin olması dileklerimle.. Cem tekrar saol.
Haydi bakalım hayırlı uğurlu olsun.. Stradic güzel makinedir,bir zamanlar bende olan ama sonra yeniden sipariş edip gümrüğe takılan makinem Güzel güzel turnalar bekliyoruz senden Rıfat Kazasız belasız ömür boyu kullanırsın inşallah. Rastgele.
Rıfat Abi, Shimanon hayırlı olsun.. Shimano klubüne hoşgeldin Bol trofeli avlar. Rica ederim her zaman Ebay konusunda herkese yardımcı olurum.
Teşekkürler Cüneyt. Benim kargo dahil kredi kartımdan çekilen rakam tl bazında 278 tl idi. Paypaldan ödemeyi yaptım. Daha sonra sanırım üzerine bankam yurtdışı provizyon ücreti bastı %3 gibi bir rakamla 286 tl makine için toplam ödediğim ve paypal kart onayı vs derken net rakam 290 tl yi buldu. Ancak kargo dahil ücreti 100€ sınırının altında kaldığı için ekstradan gümrük falan ödemedim. 22 Nisan da yola çıkan makine 28 nisan da istanbula giriş yaptı. Ondan sonra posta takip numarasından daha fazla birşey öğrenemedim. En son ben kalkıp Kayseri'deki posta işleme merkezine gittim orda olduğu bilgisini öğrenince. 30 nisan da Kayseri'ye girmesine rağmen aradan 5 gün geçmiş ne paket bana ulaşmış ne de daha ihbar yazmışlardı. Bu arada ilgilenen arkadşlara bayram evvel ve sonrası süre 1 ay olarak 300€ ya kadar vergiden muaf hatırlatırım. Makine 6.0:1 devirli 6 bilyalı 30luk bir makine. 2007 yılı için Amerika'da ödül almış bir makine. Shimano'nun pek çok başarılı sistemlerini barındırıyor. İnşallah turnalardan evvel alabalıklarla tanıştırmak istiyorum
Teşekkür ederim arkadaşlar.. Cem adımı sen attırdın bu klübe senden daha öğreneceğim çok şey var, kurtulamazsın
Ben Cabelas'tan almıştım, aldığım zaman normal bir dönemdi yani bayram,yılbaşı gibi bir dönem değildi. Makine ve örgü almıştım 400 $ kadar tutmuştu hepsi, hediye paketi olmasına rağmen invoice olmadan US gümrük çıkış yapmıyor bu yüzden benim hediye direk resmi satışa döndü. Bu tutarda tabikide gümrüğe tabii oldu. Ürünler UPS ile geldi gümrük masrafları 200 tl kadar birşey tuttu ama o dönem yardımcı olan bir arkadaşın hatası yüzünden ürünleri alamadım. Ürünler geri gitti ve banada parayı iade etti Cabelas.
Üzüldüm, benzer şekilde Cabelas'tan malı gümrüğe takılan arkadaşım olmuştu. Dediğine göre ne malı geri gönderebilmişler, ne de alabilmişler. Yaşanılan problem artık her neyse mal gitmeyince Cabelas'ta ödeme yapmamış, su içtik demişti. Sen en azından paranı almışsın.
Cabelas'ı hiç tavsiye etmem.. Tecrübe ettik Bu sitede tavsiye eden arkadaşlar olunca dedim bir deneyeyim bir makina aldım.. Free Shipping makinaydı paypal'dan sadece makinanın fiyatını çekmişlerdi. 2gün geçti bir mail geldi sistem hatası olmuş aslında 30$ kargo ödemem lazımmış.. Bende işlemi iptal ettirdim çekilen ücret açık provizyonda olduğu için aynen geri alındı ve herhangi bir kaybım oluşmamıştı..
slm rıfat abicim hayırlı olsun rabbim bol bereketli büyük balıklar tutmayı nasip etsin inşallah ben bi shimano kullanıcısı olarak shimano nun üzerine makina tanımam bi dönem sonaro larla başladım şimdi twinpower25000 kullanıyorum çok memnunun sende shimanodan vazgeçecegini sanmıyorum güle güle kullan abicim
İnşallah Ahmet saolasın.. Hüseyin abim saolasın, imkan olsa sanırım Shimano kullanıcıları bütün seriyi toplar gibime geliyor
Slm cem abicim ben cabelastan alıyorum bi problem olmadı yalnız aldığınız ürün 200 doları geçerse gümrüğe takılıyor dediler bizde ona göre sipariş veriyoruz yalnız toplam 100 dolar ürünü kargo dahil 145 dolar olarak geliyor en aza 3 defa getirttik en geç 2.3 gün içinde elimizde oldu uçakla ups kargo helen istediklerim var bekletiyorum dolar düşsün diye
Benim tavsiye etmeme sebebim sistemlerinin zayıf olması yada müşteriye ürünü ucuz ve kargo bedelsiz gösterip daha sonradan pardon bunun birde kargo ücreti vardı demeleri.. Yoksa gümrük mevzuatı tüm yurt dışı internet alışverişleri için aynı
Ben ürünleri aslında gümrüğe hibe ettim. Bu sekilde antrepoda kalıp bir süre sonra ekpertiz onayından sonra satışa çıkacaktı. Ben Air kargo ile istediğim için UPS Air kargoda Door to Door çalışıyor, yani o ürünleri bana teslim etmek zorunda. Teslim edemediği için sonuçta ben hesabını ona sorarım ama bana neden almadın diye soru sorarsa bende gümrük ücretini ödemek istemediğimi belirtirim. En sonunda bu işlem için Cabelasa sorar tabikide Cabelasta bana teslim garantisini vermiş. ( Ben istedim.) Teslim olmayınca ürünler Cabelas geri istiyor ürünleri, henüz Türkiye de gümrük yemediği için mal benim ama asıl sahibi hala Cabelas. Geri ulaşım ücretisde UPS'e ait. Ürünler gider gitmez 2-3 günde bana kargo ücreti harcini geri iade ettiler.
Selim abi çok teşekkürler, eşimin ailesi Münih'teler. Geçen sezon arkadaşımız Uğur (uccrow) o da Münih'te saolsun benim için gezmediği bakmadığı yer kalmamıştı. Bulabilseydik aileyle irtibatlandırıp getirtecektim olmadı o dönem. Şimdi inşallah bolca ve güzelce avlar yapıp sizlerle paylaşırım. Daha iyileri sizlerin olsun..
makine süper hayırlı olsun geçen haftada aynısından iki adet ben amerikadan ğetirttim ondada malezya yazıyordu