Shock leader tavsiye

Konu, 'Misinalar' kısmında onat tarafından paylaşıldı.

1. onat

onat turhan onat

YGK POWER HUNTER PE Line #1.5 (7.5kg-16 lb) ip için shock leader tavsiyesi istiyorum.
    1- 150 gr kurşun kullanılacak. Kamış salina 3 parça 4,20-Makina Daiwa emblem 6000 shot
    2-Elimde hali hazırda Berkley Trilene %100 FC 20 0,46 mm misina mevcut. Bunu leader olarak kullanabilir miyim?
    3- İp-misina bağlantısı için hangi metodu uygulamalıyım?
    4- Shock leader mesafesi ne olmalı?

Teşekkür ederim.

2. onat

onat turhan onat

Aynı konuyu iki kez açmışım. Kusura bakmayın

3. isungur

isungur ibrahim

Favori Kamış:
    okuma cedros
    Favori Makine:
    okuma rawII65
    En İyi Avı:
    5 kg sazan
    0,46 mm biraz kalın gelebilir.ip ve misinayı fg knot yöntemi ile bağlayabilirsiniz youtube da var,çok sağlam bir bağlama yöntemi.ben jig te bu bağı kullanıyorum.

4. İlkerblkn

İlkerblkn İlker Balkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Discovery 4.00 mt-Okuma Salina 3 Parça,lineaeffe freshwater 2,70
    Favori Makine:
    Okuma Azores 65-Okuma Safina pro spa-65,Okuma ceymar 40
    En İyi Avı:
    Lüfer 30 cm
    Merhaba,
    Konu dışı olacak ama,emblem shot makinadan memnunmusunuz,Atış erimi nasıl?

5. onat

onat turhan onat

Doğrusunu söylemek gerekirse makine henüz elime geçmedi. Ebay dan satın aldım yolda. YKG ip de japonyadan sipariş geçildi o da yolda.Tüm bilgileri bu forumdan edindim. Ustaların tavsiyeleri bu yönde.

Ben önceden tüm bilgileri edinmeye çalışıyorum.

6. dusty

dusty Tuncer Yılmaz

Favori Kamış:
    Standard (Germina)
    Favori Makine:
    Rilex Rex 64
    Düğümün kullandığınız makine veya kamış özelliği veya niteliği ile bir alakası yoktur.

Shock leader ip / misine boyu , kullandığınız kamış boyunun en az 2 katı olmalı. Bu boyut kullanacağınız atma stili ile alakalı.
    Pendulum atacaksanız 2 kat yeter.
    Off ground atacaksanız belki biraz daha fazla lazım olabilir.

Bağlantı için albright knot kullanabilisiniz. Ben bu düğümde bir sorun yaşamadım.

Bana göre 150 gr kurşun için 0,46 FC zayıf olur. Ben 125 gr da 0,6 kullanıyordum.
    Kolay gelsin.

7. onat

onat turhan onat

Şimdi kafam daha karıştı. Bu forumda 150 gr kurşun için 0,16 ipe 0,35 Fc misina leader önerileri var. Ben 0,46 kalın gelir mi kapsamında sormuştum siz kalınlığı artırın diyorsunuz.
    0,16 ip ile 0,60 misinayı bağladığınızda atışda bağlantı noktasının fincanlara sürtünmesi hız kaybettirmiyor mu?

8. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    16 ya 35 kullanıyorum ama leader misina kaliteli olacak. Ben awa shima kullanıyorum. Tavsiye ederim.

9. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    0,37 sert misina veya 0,25 ip misina şok için tavsiye ederim. Maksimum mesafe için 0.25 ip misina iyidir.

10. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Atış esnasında ip misinayı eldivensiz tutmak çok zor oluyor. Ben yavaş yavaş alışıyor um. Ama 24 Berkley şok olarak kullanıyorum makinelerimin birinde gayet iyi bir mesafe sağlıyor gerçekten varmış.

11. dusty

dusty Tuncer Yılmaz

Favori Kamış:
    Standard (Germina)
    Favori Makine:
    Rilex Rex 64
    Shock leader in amacı , kurşunu ilk sallama esnasında oluşacak olan şok etkisini kaldırmasıdır. İsterseniz 0,1 kullanın , malzemenin nitelikleri uygunsa ve bu amaç için üretildiyse kullanılabilir.

ipler monodan veya FC den daha iyi değerler sahip. Yani daha ince kullanılabilir ama suda görünürlükleri vardır. FC nin görünürlüğü ipe göre çok daha azdır ama şart mıdır ? Değildir.

Ben epeydir surf casting ile uğraşmıyorum . Bir kaç sene olmuştur. Bu bir kaç senede FC'lerin değerleri epeyce iyileştirilmiş olmalı. Ben 0,5 FC bir iki defa koparınca 0,6 da karar kıldım ve pek sorun olmadı. Emin değilim ama misinem suffix marka idi.

Siz 0,46 yı 150 gr ile deneyin. Ama bir den fazla kere tüm gücünüzle atın. Kopmuyorsa demek ki kullanılabilir. Daha değişik kalınlıkları da (incelme bahamında) deneyin. Emniyetli bulduğunuz en incesini kullanırsınız. Ben 0,6 yı emniyetli bulmuştum ve hala 0,46 kopacağını düşünüyorum.

Bağlantı noktası biraz sürtünme yaratır. Ne kadar ince lider o kadar iyi.
    4,5 mt kamışla (dam steel power) kumsal boyunca atış (suya atmadan) , sadece kurşunla 162 mt atış yaptım.Ana misine 0,22. Makine lineaefe konik kafalı bir şey surf için üretilmiş. Öyle çok da matah bir makara değil. Sizin elinizdeki malzeme muhtemelen bundan daha iyi olur. İğne ve yem atışı 20 % de düşürse 130 mt yapar. Bu yetmez mi ?