Shock leader nasıl yapılır ,yapılırken dikkat edilesi gereken incelikler nelerdir bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
Shock leader.. Aslında amacı surfcasting'de yani uzun mesafe atışlarında Kullanılan ince misinanın kopmasını Önlemek amacı ile Dayanıklı ve atılan kurşunu Taşıyacak kapasitedeki malzemedir..Yani misina. Sadece shockleader olarak üretilen ürünlerin yanında Kullandığımız ağırlığa uygun kalın misinalarda Bu iş için kullanılabilir.. Kullanımı ise.. Kurşuna bağlandıktan sonra açık haldeki kamıştan geçip makineye 4-5 tur dolanarak yapılır..Burada can alıcı nokta makineye sarılan kısım asla ve asla Makinenin 2. Turuna yani Makarada üst üste sarım yapmayacak kadar olmasıdır..Aksi Takdirde Misina makaradan ayrılırken ek yerine takılarak Kurşun kaybına sebep olur..
çok sağolasın erdal abi ama 0,10 whiplash kopmaz zaten atarken eli kesmemesi içinde yapılıyor olabilirmi bu..
Asıl amacı Yukarıda yazdığım..010 Whiplas'ı atmak için özel parmak koruyucular var..Fakat dediğinde doğru..Faydası olur..
Slm, Bu adreste shock leader uygulanması ve ağırlıklara göre uygulanması gereken misina kalınlıkları vs. konusunda türkçe olmasa da yararlanabilirsiniz ... http://www.geocities.com/boscherfr/Surfcasting-Arrache-A.html Ben parmaklık kullansamda atışı hissetmek için bu yöntemi tercih ediyorum... Rasgelsin
sazan balıkçılığında Shock leader genelde örme misinadan yapılır ben devamlı kullanıyorum kamış ile atışlarda dıkatli kulanılmazsa misinaya gore orme daha da tehlikelidir atarken zamanında bırakılmazsa ip parmağı dahi kopartabılır Shock leader orme misinadan yapmanın faydası -tasmalama yaparken kopmaz -ince ve monofilament e gore daha dayanıklıdır bu da balığın yeme daha şüpheci yaklaşmasını önler