Shock leader

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında tomy77 tarafından paylaşıldı.

1. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    Shock leader nasıl yapılır ,yapılırken dikkat edilesi gereken incelikler nelerdir bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

2. Shock leader..

Aslında amacı surfcasting'de yani uzun mesafe atışlarında Kullanılan ince misinanın kopmasını Önlemek amacı ile Dayanıklı ve atılan kurşunu Taşıyacak kapasitedeki malzemedir..Yani misina.;)

Sadece shockleader olarak üretilen ürünlerin yanında Kullandığımız ağırlığa uygun kalın misinalarda Bu iş için kullanılabilir..

Kullanımı ise..
    Kurşuna bağlandıktan sonra açık haldeki kamıştan geçip makineye 4-5 tur dolanarak yapılır..Burada can alıcı nokta makineye sarılan kısım asla ve asla Makinenin 2. Turuna yani Makarada üst üste sarım yapmayacak kadar olmasıdır..Aksi Takdirde Misina makaradan ayrılırken ek yerine takılarak Kurşun kaybına sebep olur..;)

3. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek

çok sağolasın erdal abi ama 0,10 whiplash kopmaz zaten atarken eli kesmemesi içinde yapılıyor olabilirmi bu..

4. Asıl amacı Yukarıda yazdığım..010 Whiplas'ı atmak için özel parmak koruyucular var..Fakat dediğinde doğru..Faydası olur..;)

Son düzenleme: 12 Ocak 2008
  5. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Slm,:)

Bu adreste shock leader uygulanması ve ağırlıklara göre uygulanması gereken misina kalınlıkları vs. konusunda türkçe olmasa da yararlanabilirsiniz ...:)

http://www.geocities.com/boscherfr/Surfcasting-Arrache-A.html

Ben parmaklık kullansamda atışı hissetmek için bu yöntemi tercih ediyorum...

Rasgelsin

6. Palamutum

Palamutum

Arkadaşlar,
    Ben çok birşey anlayamadım,
    Resim imkanı varmıdır?

7. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

sazan balıkçılığında Shock leader genelde örme misinadan yapılır ben devamlı kullanıyorum
    kamış ile atışlarda dıkatli kulanılmazsa misinaya gore orme daha da tehlikelidir atarken zamanında bırakılmazsa ip parmağı dahi kopartabılır
    Shock leader orme misinadan yapmanın faydası
    -tasmalama yaparken kopmaz
    -ince ve monofilament e gore daha dayanıklıdır bu da balığın yeme daha şüpheci yaklaşmasını önler

Son düzenleme: 13 Ocak 2008