merhabalar. shore jigging takımımı toplamaya başladım makine ve kamıştan sonra sıra geldi örgü ip misinaya... öncelikle ekipmanımı belirtiyim. KAMIŞ: MAJOR CRAFT KG EVOLUTION 962LSJ 2.90 15-50 SPİN MAKİNA: SHİMANO BİOMASTER SW5000PG shore jigging için şuanki ekipmanım bu ve yavaş yavaş toplamaya devam ediyorum. sıra misinada. forumlarda genelde önerilen powerpro 0.19 örgü...fakat bunun içinde kalın olarakda yorumlar var. araştırma soruşturmaya göre ve bir arkadaşımın tavsiyesi ''YGK G-Soul X8 Upgrade Line 150 M 25 Lb'' (yeşil ip + 1 mt aralıklı 15 cm beyaz bölgeleri var.) sizlerinde fikrini almak istedim. kullanan varsa özellikle. marka ve model belirtirseniz çok sevinirim. 1. soru: ekipmanıma göre uygun olan örgü misina hangisidir_? 2. soru: seçilen misinaya uygun shock leader ne olmalı_? kullanılacak alan: fener menfirek kayalık bölgeler. hedef: lüfer, palamut, kofana, levrek v.s. (inşallah)
Yeni takımın hayırlı olsun Naci; Kamışın ip olarak 1.0-2.5 PE ölçüdeki iplere uygun. http://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/brand.jsp?mode=cover/crostage Makinen ise PE 3.0 240 metre alıyor.2.5 PE yi yaklaşık 300 metre 2 PE yi ise tahminimce 300-330 metre sarma kapasitelidir. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...f94b258505116ded9a47ab/saltwater-fishing.html Kamışında 2.5 PE yi geçmeyecek şekilde ve metrajına uygun Momoi,varivas,YGK ile donatabilirsin.Şok leader olarak ben Sunline 0.47 kullanıyorum.Derin yerlerde avlanıyorsan liderin FC olmasına özen göster bence.Ayrıca lider olarak Sunline, Savagear, YGK ,Varivas,Momoi gibi güzel markaların Şok lider ve FC liderleri var. Zevk bu ya ipin rengi kamış ve makine ile uyumlu olursa tadından yenmez.
demekki arkadaşımın bana tavsiye ettiği örgü benim için ideal... geri kalan shock leader... ekipmanımı kurduktan sonra kendim için avlak yerleri araştırmasına giricam inşallah. boğazda lüfer kovalamaktan shore jigging'e yeni geçiş yapıyorum. sizin gibi tecrübeli kişilerden yardım alarak elimden gelen en iyi ekipmanı toplıcam inşallah. shock leader'ın FC olmasına dikkat etmemden başka gereken birşey varmıdır peki_? 0.47 yeterlimidir...
FC derin suda faydalı diye biliyorum.Sığda pek önem arzetmiyor galiba.Gerçi ben yatay jigde hep normal (FC olmayan) lider kullanıyorum.Çünkü FC ler sert oluyor, kırılgan yapıdalar bundan dolayı normale göre daha az sağlamlar. Kullanacağınız jigler en fazla 50 gramsa, daha yüksek atarlı bir kamış ve daha ağır jigler hesapta yoksa bence 0.38-0.45 arası liderler yeterli olur.Daha kalını kamuflaj bakımından dezavantaj. Bu arada Apia nın kıyı jigleri çok güzel gözardı etme.
aklımın bir köşesine yazdım jig'leri teşekkür ederim. çok yardımcı oldun. yarın inşallah temin edicam. sonucu hbr veririm.
Ha bu arada size tavsiye edilen 25 libre YGK 1.2 PE ölçüsünde yani çok ince.Bence 2.0 PE den aşağı düşmeyin.Ha kamışa uyarmı uyar.Fakat makineye çok sığ gelir ana misinadan çok dolgu sararsınız. Bence 0.6 1.5 PE aralığı daha çok sahte balık atmak için uygun.Jig atmaya ince gelir.Hani 2 pe alırsanız en azından ikinci bir kamış mesela 90 gram atarlı ve daha ağır jiglerde sıkıntı çıkarmaz. Ayrıca lider ekleme düğümünüz FG düğümü ise makineye sarılmaz ve kaba olcağından 0. 45 in üzerinde lider kullanmayın derim.Çünkü yüzüklerden zor çıkar.
kamışın atar değeri 15-50. uzun bir zaman ekipmanıma birşey ekleyemem.kurduğum ekipmanla yetinmek zorundayım. az önce aydınlandığımı sandım fakat şimdi kafam karıştı bir dükkana gidipte ekipmanım bunlar bana ip ver desem muhtemelen benim elime birşeyler tutuşturup yollıcak ve ben bundan hiç memnun kalmıcam... ikisinin arası nasıl olur http://erginbalikcilik.com/ygk-g-soul-x8-upgrade-line-150-m-30-lb-pmu3271 PE 1.5
Hafif jiglere 1.5 veya 1.8 yeter.Zaten yük lidere binecek.Ben 90-110 gram jiglere 2.5 PE ve 0.47 şok aldım.Madem öyle ne kadar ince misina o kadar büyük zevk.Ne demişler Zevksiz balık avı yoktur, kalın misina vardır .Bence şu anki takımın gayet makul. Güle güle kullanın.Şu aralar bende hafif jig kamışı arayışındayım.Zaten ağırlar için Daiwa jig caster 50-120 mim var.
Ha bir de 150 değil 200 metrelik al. Ayrıca 2 veya 2.5 PE alırsan sadece kamışı değiştirerek tekneden hafif dikey jigging de yapabilirsiniz