Shotgun feeder ( balık yemleme )

Konu, 'Videolar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abi bu kadar olur! Tam da malzeme araştırdığım sırada açmışsın konuyu, ben de kendi kendime beyin fırtınalarına giriyordum. :D

Yalnız benim kafamdaki bunlar gibi yaylı falan olmıcak, zaten içine boili gizleyip sazan da beklemicem :rolleyes:

Surf avında balık çağırıcı olarak düşünüyorum sadece. Öyle olunca çok daha basit tabii uygulaması, sonuçta bir mekanizmaya ihtiyaç olmayacak.
    Eski bigudilerin dış kabı, plastik sineklik, kinder sürpriz yumurta, hatta file çorap gibi binbir malzeme kullanılabilir gayet.

Kurşunun hemen yanına, aerodinamiği çok da etkilemeyecek şekilde bir kapsül bağlanır, içindeki mazmozun kokusuyla balık çağırır, tek veya çift köstekli surf takımı da avını yapar.

Tabii şu an için teorik olarak :rolleyes:

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ben bu sistemin avini yapiyorum. sadece feeder sistemi ile avlanan bir grubumuz var. ayda bir toplaniyoruz. kafesi yapmak oldukca kolay. kamisi, karisimi, takim sistemleri ile basli basina bir teknik.

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bende çarşıya bugi almaya gitmiştim bu gün:D kefal yemlemesinde kullanacağım..takıldığım nokta nın yüzeyi akıntılı ekmek durmuyor..küspe ile yemliyeceğim tabanı bunla:D
    kefal az çıkıyor ama sağlam geliyor:hungry: az önce aşırdım mideye..tadı çok güzelmiş..yatak kefali deyil..

sistemi yapmak için malzeme çok:D metal sakız kutuları var..ilaç kutuları var..bunlar vidalı biliyorsun..malzeme çok..kap gacak satanları:D naburiyecileri..japon pazarlarını gez bulursun.. çaydanlık için çay süzgeçleri var..metal delikli..:D

evet avrupa da yaygın bir avlanma yöntemi:)
    beklemeli avların olmazsa olmazı bence böyle bir yöntem:)

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Roy sistem ilginç ve güzel görünüyor.
    Benim aklıma takılan kamışla veya kasnakla atarken yem suya girmeden içinden düşebilir mi?
    Ben sazan için, sazan yayına tek veya 2 iğne takıp bol yemleyip atıyorum çokta verimli bu metotlarında babası galiba:)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    düsebilir. dibi bulmadan bosalmaya baslayablir. dipte difüze olmasi gereken bir takim katkilar su üstünde kalabilir. bunlarin hepsi avlandigin bölgenin derinligine bagli olarak hazirladigin karisimin kivaminda sakli. çok hassas bir dengesi var. biz karisimi dibe yaymaya hali sermek deriz. belli bir alana yaymak gerekiyor. fazla sga sola firlatirsan sen a noktasinda beklerken balik b noktasinda önceden attigin yemi yiyor. a ve bnoktasinin belli bir alan içinde kalmasi lazim. ben de epeyi ugrastim kivam konusunda. ustalarin çok yardimi dokundu. ilavelerle o kivam bir sekilde tutuyor. bu tip kafesler klasik feeder kafesi. birde bunlarin kurtcuk salan tipleri var. bir baska tipi de method feeer denilen daha çok sazan avinda kullanilan, karisimi etrafina sarmalamaya yarayan bir tipi.

bu sistem kasnakla çalismaz. kamislari da özel olur. normal kamisla da olur ama çok yumusak atarken takima darbe ve titresim yaratmayan bir kamis olmasi lazim.

sazan hamur yayi tabi ki bu sistemlerin atasi :) burda da hala kullanan var. fedeer teknigi bildigim kadari ile bir ingiliz teknigi. bu teknikler daha yeni daha modern daha etkili teknikler. yani tüplü televizyon ve 3d led tv'nin arasindaki fark kadar bir fark var.

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İçine koyulacak mazmozu da konuşalım o zaman. Sargoz mehmet in bi formülü vardı. Sardalye püresi, mısır küspesi, peynir suyu ve kum.

Bizim buralarda Sargoz için kullanılan bir formülmüş. Bodrum çupra avına gidenler bilir; en altta kafes şeklinde bir mazmoz bölümü var. Oraya pellet yem ile doldururlar. 3 lü dip takımında harika çalışır. Bu arada pellet yemin kilosu 4 TL. Küspe de 4-5 TL civarı.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bence sardalye kafi deniz de yemli ava.. iğneyede tüm boru kurdu yahut sülünez takacakın:hungry:

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Benim de aklımda aynen bu var abi :thumb:

Yarım sardalyayı parçalara kesip tıksam kapsüle bayaa bir kokutur heralde. Kolay kolay da dağılmaz, çekip çıkaramazlar.

Tasarlayalım bakalım.

Kefaller afiyet olsun bu arada. :)

Keşke levrolar olaydı ama yok. :eek:

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    kadir abi paylaşım için teşekkürler tatlı su avlarında kullanılabilir. eline sağlık

12. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam aynı sıkıntı bendede var kadir bey ben sardalyayı robotta parçalayıp içine birazda ekmek parçalayıp mazmoz yapıp sapanla atıyorum yada çocukların süpriz yumurtanın plastiğini delip köstekli takımın yanına kurşun kilipsine takıp içine sardalya püresi koyuyorum ama bu videonun 18 inci dakikadan sonraki aparatı yapabilirsin aga senin elinden kurtulmaz

http://www.youtube.com/watch?v=hDbrOs_drCQ

bu videonun 3 üncü dakikadaki kurşunun hemen üstüne yemleme aparatına dikkat et karakulak minekop avında sık kullanıyorlar

http://www.youtube.com/watch?v=52L10uXqLo8

bu video dada 4 üncü dakikada aynı aparat tan var

http://www.youtube.com/watch?v=E-ki8NHXA_Q

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi bu normal feeder :) bildiğimiz yemleme kafesi :) ben bunu kefal avı için kullanacağım :)

tatlısuda kullanılacak diye bir kaide yok ki :)
    sakız kadar bir yem ile.. yumurta kadar büyüklükteki bir yem arasında ciddi koku salım farkı vardır :)
    Hüseyin beyde örnek videoları eklemiş zaten :)

aga o bahsettiğin malzeme nin bizdeki bilinen adı.sazan roketi :)

videodaki gibi olamasada benzer işi görür sanırım :)

https://www.google.com.tr/search?q=...=v7AbE5ICgAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=948

herkese hayırlı cuma lar...

14. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    saç bugidisinden yaptığım yemleme aparatı...bu kısa mesafe için...
    sağdaki yaylı aparat ise oldukca eski,nerden baksam 17 yıllık bir malzeme:D sadece birkez kullanmıştım:)

Uploaded with ImageShack.us

16. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    bakalım şu ispanyolların icadı işe yarayacakmı
    100 gr gezer kurşuna şemsiye telinden geçirip kinder süpriz yumurtanın plastik kısmını birkaç delik açıp içine mazmoz koyucağız balık yemlemek için bakalım faydası olucakmı
    önce robotta sardalya ve bayat ekmeği çekip biraz sulandırarak yemimizi hazırladık

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    öff öff aga o mazmuzu bana verirmisin:D
    iyi balık toplarım ben bununlamrsparkle
    sardalye yi nerden buldun:confused:
    burda kasa olarak satıyorlar ve çok para istiyorlar:(