Paylaşım için teşekkürler.Daha önce o bölgede sütün de kaşar peyniri gibi kesilerek tartıldığını seyretmiştim Balıklar dan teşhis edebildiklerim sazan ve tatlısu kefali oldu acaba gerisi hangi tür balıklar?
Sanırım balık sudan çıkar çıkmaz şoklanıyordur. Baksanıza kirpikler bile buz tutmuş. Yaşanmaz oralarda. Allah'a şükür ki Türkiye'liyim.
Hakikaten değişik resimler. Bir belgeselden aklımda kalan görüntüdür. Kutuplarda eskimoların buz deliklerinden çıkardıkları balıklar yaklaşık bir dakika içinde böyşle kaskatı kesilip donuyordu. Paylaşım için teşekkürler..
Enteresan görüntüler Balıklar buz gibi suyun içinde yaşıyor ama dışarı cıkar çıkmaz dakikalr sonra soklanıyor olmalı. Güzel bir paylaşım. Kilo ile satıyorlar anlaşılan tartarken buz farkını düşüyorlarmı acaba....
Doğu gezimde özellikle de Muşta bu görüntülere benzer görüntüler vardı.Dışarısı -23 dereceydi.Adamlar istavritleri dışarıda satıyorlardı.Banvit piliçleri de dışarı dizmişti.-23 derece derin dondurucudan da soğuk bir sıcaklık.
Cok güzel kareler 2.5 sene Moskova'da yasamis biri olarak en cok beni carsinin ortasinda oturan yaksikli Kafkas Ovcharka'si etkiledi.. Paylasim icin tesekkürler
Vatandaşın elindeki termometre eksi 57 dereceyi gösteriyor , balıkların şoklanmasını anladımda o insanlar şoklanmadan o soğukta nasıl yaşıyorlar, düşünürken bile buz kestim.
Ama şimdi olmadı ki, ben zaten tam bir Türki cumhuriyetlerine gitmeyi kafasına koymuş bir insan olarak bu görüntüleri görünce ne yaparım? En kısa zamanda gitmem lazım buraya tabii ki ,kışın tam ortasında...