selamün aleyküm cümleten..ustalar ben sitede yeni sayılırım..bu balığında 2 senedir falan bağımlısıyım..ustaların yazdıgı av hikayelerini görünce bende bi anımı paylaşayım dedim.. biz aslında hep 3 kişi gideriz balığa..elemanlardan biri mızıkçılık yaptı tutamıyoz göremiyoz diye gelmedi.daha doğrusu biz traktörle gideriz..bunuda traktör yolculuğu çarpıp hasta ettiği için gelmek istemedi bizim ömere öyle demiş bana başka dedi.neyse ömerle ikimiz tuttuk baraj yolunu sabah 7.30 suları falan.5 km o sürüyo traktörü 5 km ben öyle hesap yapıyoz..hazırlıklar tamam yiyecek içecek herşey çıktık yola..baraj vardık sular önce gördüğümden daha yüksek..dedim inş. tutarız gece yatanlarda olmuşdabi çuval balık çekmişler..6-7 dipi attık suya 2de kamış bekle babam bekle gelen yok giden yok..larşı taraftaki adamlar hiç boş durmuyo sürekli çekiyo aynı tarafa biz sallıyoz balıklar yüzüne bakmıyo.ömer başladı artık adamlar tılsımlı baksana oğlum dinli imanlı okuyup üfleyip çekiyo herhal bunlar diyo.la oğluym kak git din imanla ne alaka .adamların kısmeti açık..dedim..neyse saat 16.30 falan bi yağmur yagdı ustalar neyse ıslandık falan..güneş çıktı kuruttu havada iyice güzelleşmeye başladı hafif serin sıcak bi hava oldu..ama benim kafaya güneş geçmiş sanki kafamda delik olsa beynim dışarı akacak ta o derece başım ağrıyo..ömerede demiyom şimdi.adamın keyfi bozulmasın gelmişiz bi kere erkenden dönmeyelim..o karşıda tutan adamlar araba tepeyi çıkmaz diye koştular gittiler..bizim ömer başladı fati kak la karşıya gidem.. -la oglum otur ottuun yerde ora uzak hemde derenin geçiş verecek yeri ta nerde..karşıay geçmek için gerçektende 1-2 km yol dolanıp öyle gitmek gerekiyo.. -la sen gelme ben gidiyim motorun başında dur. -karşıaya bak la..baktı..gördün mü çoban köpeklerini dedim..ikimiz gidem la demeye başladı. neyse ustalar kalktık yayan olarak gittik oraya..adamların olduğu yere vardık..harbi harbi adamların olduğu yer şahane biz boşa oyalanmışız başka yerde.neyse takıyoz mısırı balık gelişyo.la dedim burda bişey var gerçekten hiçbiyerden çekemedik burdan çektik..orada dere birleşim yeri tam..mineralin besinin maximum olduğu nokta.neyse ustalar karşı tepenin üstüne bi baktım..kapkara bi bulut önünde deniz dalgası şeklinde bi bulut nasıl geliyo.aha dedim felaket geliyo.. ömere diyom la gak gidem fırtına geliyo..8 e kadar gardaş nolur 20 dakka daha. -la diyom 20 dakkamız yok mahvolacaz bari motorun oraya kadar koşalım tentenin altına gireriz hiç olmazsa . la dedi bu yagmur yagmaz eser gecer diyo.iyi la dedim kafama poşet sardım telefona da ayrı bipoşetin içine sardım su almasın diye.. birden biyağmur başladı ustalar kıyamet.karşı kıyı gözükmüyo yağmurun yogunlugundan.aha la gördün mü dedim la koş ölecez burda diyo.bi yandanda dua ediyom dere yükselmesin yoksa töbe karşıya geçemeyiz diye.doluda başladı bi yandan.ağaç altlarına girmeye de korkuyom yıldırım düşer diye.tepenin yamacına sığındık biraz böyle oyulmuş içe doğru..birden bi gürültü karşı tepeye yıldırım küt..hayatımda böyle korkunç bi yıldırım görmedim..ömere kızıyom bi yandan gidelim deyince gidecektik diye..yıldırımı görünce o da korktu.saçmalamaya başladı astsubay mülakatına gidecem daha ölmeyim Allahınm diye dua ediyo.la oglum sus dedim herşeyin hayırlısı..neyse o günü de atlattık ustalar öyle ..balıklara ne oldu derseniz dereyi geçerkken zeki ömer düşürdü kovayı balıklar özgürlüğe yüzgec atmaya başladı..hepinize saygılar
He yaw harbi öyleymiş, tarihe şimdi baktım da bazen yaşanmışlar insana ilginç gelse de diğer insanlara ilginç gelmeyebiliyor. Yapacak bir şey yok.
Ya vallahi haklısın kardeşim bende yeni fark ettim ve hemen bir solukta okudum anlatım süper ellerine sağlık
Arkadaşım, yeni okuyorum.Öncelikle geçmiş olsun, buradaki anafikir; balıkta hırs yapmamak gerekiyormuş