Arkadaşlar 06.03.2011 pazar günü sideden hareket jigging organizasyonu Planladım. Tekne organizasyonunu Yaptım, katılım bedeli kişi başı 15 Tl.. 05.03.2011 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz..katılmak isteyenler buradan kayıt olabilirler.. saygılar. NOT:Bu organizasyonda sadece jigging avcılığı yapılacaktır.
Konuyla alakası yok yalnız özelden sorduğunuz soruya burdan cevap vereyim, çünkü özel mesaj atamıyorum... Shimano sahara inanılmaz bir makine, tamamen at-çek için yapılmış desem abartmış olmam. Bir çok makine inceledim almadan önce; okuma trio, okuma flame ve ryobi ecusima ve daiwa crossfire(yada sweepfire tam hatırlamıyorum). Bu makinelerden çok ama çok daha iyi sahara. Avantajları atış mesafenize katkıda bulunuyor, çekişi inanılmaz yumuşak, paket içeriğinde bakım yağı ve kalama ayar pulu geliyor. Malzeme kalitesi oldukça yüksek. Fiyatı 80 $ +20 $ nakliye bedeli ile cabelastan aldım, yaklaşık bir haftada geldi. Almadan önce farklı yerlerden yorumları okudum, bu makineden daha iyileri stradic, thunnus falan var onlarda 300 $ lardan başlıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kusura bakmayın ancak buradan yardımcı olabiliyorum. Saygılarımla Alpay
Hadi bakalım hayırlı olsun Murat. Şimdiden rastgele. Maksimum kaç kişi olacak? Adamım Küçük Murat da geliyor herhal?
Sizlerin durumu hepten enteresan yani. Balık gani, balıkçı yok. Aylardır 3-5 kişi biraraya gelemediniz. Başta imkan meselesi tabi de yerinde olsam tek tabanca bir organizasyonla acısını çıkarırım.
maksimum sayı 150 kişiye kadar tekne hazır.. tabii gerekir ise.. murat gelir büyük bir ihtimal..Nuri abi sende gel davetlimsin.. saygılar
Sorma valla Abi,halimiz içler acısı .İşlerim bu aralar yoğun olmasa ben düzenliyecem ama çoğunlukla kıyıdan gitmeye bile fırsatım olmuyor.İnşallah o günler de gelecek...
Yeterli katılım olur inşallah yoksa 150 kişilik tekne maliyetinin altından kalkılmaz abici. Davetin baş-göz üstüne, sağolasın ancak bu zamanda imkan/fırsat maalesef. Hem adamım Murat'ın eline düşmek istemem, korktum bi kere. Denize falan atar, yahut jig iğnesine yem diye bağlayıp balıklara yedirir beni.
okay murat..aslında bu pazar yapacaktım ancak hava durumu iyi değil bu hafta.. seni de aramızda görmek güzel olacak.. saygılar.
Nuri abi tekne çok 10 kişilikten 150 kişiliğe kadar..duruma göre tekne gelcek murat ile daha küsmüsünüz? barışın artık
Evet küsüz. Ancak organizasyon sonrasında raporu açar, çektiği güzel resimleri yükler, yakaladığı sarıkuyruk mu olur, yoksa sinarit mi nasip her ne ise bir trofe balığı da bu kardeşine ithaf ederse, o zaman başka. Çok bencilce oldu yahu.
Murat agabey supersin! Insallah guzel bir rapor cikar ortaya. 15 TL inanilmaz ucuz bence.Hakikaten kacirilmamasi gereken bir organizasyon gerek av icin olsun,gerek tanisma fasli icin olsun...Orada olsaydim katilmayi cok cok isterdim.Simdiden can-i gonulden rastgele...
Sevgili Murat abi, bu at çek olayını biraz daha açarmısın, benim gibi amatör bir balıkçı için fazla kapsamlı oldu sanırım Tekne bir yerde duracak bizde oradan atçek mi yapacağız.
Kardeşim kamuran..jigging at çek değil SAL ÇEK olta balıkcılığıdır.. evet tekne bir yerde duracak bu genelde 30-100 metre derinlik ideal derinliktir ancak 300 metreye kadar yolu var....ve teknenin üstünden sal çek yapacaz..buna jigging derler..yani ağır kursundan yada metaldan yapılmış sahteleri teknenin üstünden suya salıp dibi bulacaz ve sonrasında yukarı yukarı çek babam çek..bu çekme olayı 15-50 metre kadar sürebilir..sonra ya geri salarsın yada tam yukarı çekersin..bu kolların kopasıya kadar devam eder..haftaya pazar seni aramızda görelim sende jig fırtınasına kapıl..
hımmm ... bi durum değerlendirmesi yapalım bakalım hafta içi kararlaştırırız gelip gelmemeyi. İnşallah bi aksilik olmazda gelebiliriz.