arkadaslar lutfen sıfır makınaya nasıl bakım yapılması gerekıyor bır anlatırmısınız?? yoksa zaten makıne geldıgınde yaglanmıs mı oluyor vs... ??
içindeki yağ bir müddet yeter ona. ilk suya gitmeden önce dışındaki vidaların üstünü vazelin ile kapat sudan her geldiğinde kamışı (makineyi değil!) yıka ve kurula ve yağla vesaire vesaire vesaire, hayırlı olsun
yeni makine (kullanıma baglı) uzun bir süre ellenmez .. ancak - yagmur altında uzun süre kalırsa - kuma düşerse -deniz suyu ile temas ederse o zaman açık kurutup wd40 ile ıslatıp ardından malzemcilerde kendine has özel yagı ile yaglamak gerekir..bulamazsan sprey gres yagıda işini görür çok pahalı makine ise özel makine yagından alsan iyi olur..
muvaffak abi benim aldıgım makıne shımano stradıc ci4 4000f oldukca pahalı bır kamıne... spin ıcın kullancam ve guzel bakmak ıstıyorum... daha henuz kullanmadım karadenızde kullancam... tam olarak neler yapmam gerekır tabıkı avdan sonra makıne tuzlu suyla temasa gecmıs olcak ole yada boyle... neler almamı tavsı edersın ??
Bu makine diğer modellere nazaran normal bir grafitten çok daha sert bir malzemeye sahiptir... Magnezyumdan daha hafif ama daha güçlü bir malzemedir... Bu yüzden korozyon ve paslanmaya karşı dış yüzey korunma altındadır... Kısaca karbon fiber..... Buna CI4 adını vermişler... Aslında amaç daha hafif gövde sayesinde daha hafif ve güçlü gövdeye sahip bir makine üretmek.... bir taşla iki kuş gibi... Sana kalan sadece dişli ve oynar parçalarının bakımını yapmaktır.... Dişliler için gres oynar parçalar için mineral yağ... İkisinide hırdavatçılarda bulabilirsin... Veya shimanonun kendi makineleri için üretimini yaptığı yağlarından temin edebilirsin...
benim demek istediğim makinen direk deniz suyu ile temasıdır elinden düşmesi gibi..suya girmesi gibi.. ama deniz kenarında kullanım ayrı konu arkadaşın dediği güzel.. aslında evde bile havanın rutubetinden etkilenir bunlar..ama... bahse konu marka saglamdır merak etme..