İnternette biraz dolaştıktan sonra jig avcılığına merak sardım.Ancak elimde ne uygun kamış var ne de makine.Şu an için bütçem de fazla değil.200-250 tl.Bana bu av yöntemi için verdiğim fiyat aralığında hangi kamış ve makarayı önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.
Jig ile hedeflediğin balık ne? iyi bir jiggin kamış ve sürprizlere hazırlıklı iyi bir makine ve su yapı ve derinliğine göre kullanacağın değişik özelliklerdeki jigler ve bu kombinasyonu tamamlayacak misinayıda dahil ettiğin zaman bahsettiğin bütçe yeterli kalmayacaktır düşüncesindeyim.
shimano hyperloop6000 ile 1,750 gram sinarit aldım eminimki 4kiloya kadar balıkları iyi bir kamış ve iyi bir yönetim ile rahatlıkla alır ama misina çok sağlam olmalı saygılarımla
Bütçeyi 350'ye çekebildim.Bu teknik için pek yeterli olmadığını biliyorum ancak haliyle öğrenciyim anca bu kadar.Önerilerinizi bekliyorum.
Kamış olarak Lineaeffe Cromo 15 kg düşünüyorum ancak henüz makinede karar kılamadım.250-260tl yi geçmeyen bi kamış öneriniz var mı acaba?
Başlangıç olarak bence bütçeniz fazla. Sistemi daha önce gördünüzmü (canlı olarak) belki ilginizi çekmeyecek, belki beceremeyeceksiniz belki de avlayacaksınız ama devam etmek istemeyeceksiniz. Sağlam dolgu kamışlar var balıkçılarda bulabileceğiniz aynı zamanda ecusima gibi mukavemeti kuvvetli birde makina aldınız mı ikisini de boşa almış olmazsınız. Baktınız bu takımlarla iş yapıyorsunuz daha profesyonellerini sonra düşünürsünüz. Bazıları bu yöntemi tasvip etmeyebilir. Ama çok çok işinize yaramazsa 10-20 zarar eder 2.ci el olarak satarsınız. Yeni takım yaparsınız. Bu 20-30 lira da size tecrübe katmış olur.
Abi uzun süre araştırdım ve bu şekilde avlanan arkadaşlar var.Bu yüzden almışken çok da pahalı olmayacak şekilde iyi bi sistem yapmak istedim.Kamış 85tl.Makara biraz daha pahalı haliyle ama henüz karar kılamadım.
Erenciğim sonu yok. Hatta bence gereği de yok. Bunu geçen sezon yüzlerce liralar verip de aldığımız turna malzemelerin yanında 20 liralık fiber ve dandik paket misina ile aynı balığı avlayan köylü çocuklarını görünce anladım. Onlar da her vuran balığı alabildi. O zaman biz neyin peşindeyiz? Okyanusta da avlanmayacaksın sonuçta. Bence 80-100 lira arasında bir makina kesinlikle işini görecektir. Yine de tercih senin.
Sen de haklısın Ergin abi ama bi de trofe bi balığı takımın eksikliği yüzünden çekememek ve onun sıkıntısının içime oturmasını da istemiyorum.Zaten bakıyorum 2.000tl lik makineler var .Onlarda gözüm yok zaten olamaz da.250tl civarı yeterli olur diye düşünüyorum.Uyarın için teşekkürler.Bendeki dandik makinelerle bi deneme yapacağım.
O dandik sandığın makineler bak ne kaliteli işler yapacak sana. Malzemelerimizi biraz hafife alıyoruz gibi geliyor. Mesela sor foruma çupra için hangi iğne diğe en ufak 4 numara etli iğne'den bahsederler. Oysaki ben çuprayı 25mm misina ve sinek kanca ile avlıyorum. 600-700 gr.'dan büyük çupralar da aldığım oldu aynı takımla. Balığı malzeme tutmaz balıkçı tutar kardeşim. Eğer makinanı misinanı ve iğneni tanıyorsan rakibine çok fazla şans tanımazsın.
Erencim hala takımlarını almadıysan jig için fiyatların düştüğü ve daha uygun ve kullanılabilecek malzemelerin ülkemize geldiğini düşünüyorum. Ömür boyu garantili ve jig dahil heryerde kullanabiliceğin Okuma Salina SA65 160-180 tl arası , Remixon Katana 14kğ 1,80 jig kamış 65,70 tl arası, Lineaeffe dynema ip 0,40-0,50 250 metre 50,60 tl arası burası 300 tl yapar. Jiglerede bi 50 tl harcayınca 350 tl ye çok iyi olmasada başlangıç ötesi takım hazırlamış olursun ki bende aynen öyle yaptım. Rasgele
anladığım kadarıyla balık tutmaya benim gibi yeni başlıyorsun. Ben önce sade missinayla başladım ve dolayısıyla acemilikte olduğu için çok fazla birşey yakalayamadım bir kaç çupra 4-5 karagöz 36 saatte (aralıksız). ama heyecanını herhalde bir daha hiç hissedemeyeceğim şimdi de basit bir kamışla avlanıyorum ama iyi ki böyle yapıyorum biraz daha birşeyleri öğrenince bende iyi bir takım kuracağım kendime sana da tavsiye edebilirim. nacizane görüşümdür ustalar daha iyi bilir tabi ki ama ben yaşadığım heyecandan çok memnun kaldım tavsiye edebilirim.
Kıyıdan da jigging mümkün, hatta işin esası ama... Şu dönemde herkes tekneyle jigging peşinde. Kimse de kıyıdan jiggingden bahsetmiyor. Sen jigging değil de acaba spin mi düşünüyorsun aslında.
Yok ben tekneden jigging düşünüyorum.Takımı tamamladım ama bu aralar pek jigginge vaktim olmuyo.Boş vaktim olduğunda da ya dalmaya gidiyorum ya da palamut zamanı olduğu için sırtıya gidiyorum.Jig takımları hazır ama henüz siftah yapamadım.Fethiye'de hangi bölgelerde bu takımı kullanabilirim pek fikrim yok açıkçası.