Sığ suda kefal avlamak için ROKET olta

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında turnameraklısı tarafından paylaşıldı.

1. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Değerli forum üyeleri.Herkese öncelikle iyi gelecer.Daha orta okulda iken Balıkesir/Ayvalık/Altınova sahilinde Kefal avlamak için kullandığımız,büyüklerimizden öğrendiğim bi tekniği bilmeyenler için paylaşmak istedim.
    Ana beden (0,35-0,40) üzerine 1 adet fırdöndü bağlıyoruz.Bu fırdöndüye 1 adet 60-70 cm. civarı misina,1 adet de diğerinden 10 cm. daha uzun bi misina daha bağlıyoruz.Kısa olan misinaya 5 veya 6 no iğne (en az 3,ben her zaman 4 iğne bağlardım) aynı boyda olacak şekilde bağlıyoruz.Uzun bağladığımız misinaya da 50 gram civarı armut kurşun bağlıyoruz.İğne misinası 60 cm olursa kurşun misinası da 70 cm olduğunu düşünürsek,kurşun dibe batacağından ve ekmek kabuğu da suyun üzerine çıkacağından bu oltadan 1,20 metre derinlikte rahatlıkla verim alabiliriz.Yemin yakınında herhangi şamandıra veya zardana topuna benzer bişey olmadığı için balık hiç tedirgin olmadan direkt yeme saldırıyor.İğneleri,ekmeğin dış kabuğunu 4 cm x 4 cm kesip dikiş diker gibi dış kısmından batırıp iç kısmından çıkararak 2 veya 3 tur dikiyoruz.Bütün iğneleri aynı şekilde diktikten sonra ekmek içi ile iğneleri yemliyoruz.Burada en önemli olan nokta ise ekmek içini takarken hamur haline getirmeden sadece iğnenin üzerine getirip sıkmak.Emin olun kıbrıs oltadan daha çok verim aldım bu oltadan.

Çizim olarak göstermeye çalıştım ama bu kadar becerebildim :) Herkese bol balıklı günler dilerim.Sürçülisan ettimse affola.Bilmeyenler için umarım faydalı olur.Herkese RASTGELE...

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    güzel olmuş ellerine sağlık

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    paylaşım için teşekkürler:) değişik bir sistemmiş..ben bu şekil denemedim yüzeyde..
    şamandıra top 2mt misina ucuna 2 iğne..benim favori kefal avı yöntemimdir.kefal kayalık alanda çok olur..sabah 9 10 kadar orda takılır..taaki avcılar bölgeyi terk edene kadar...

bu kurşunlu sistemi kumluk ve ufak çakıllı alanda kullanmak icab eder..

sisteminizi görünce kafa dank etti:) bir ilave yapayım müsadenle..

bu yöntem ile istediğin derinlkte çalıştırabilirsin...

yaptığın 3 iğneli takımı şu gezer borulu fırdöndüye bağla..

bunu makinadan gelen misinaya geçir...

http://www.avmarketi.com/asp/product/148259/ProTackle-SW167-C-Line-Firdondu-boy-S

+ şu stoperden 2 tane geçir...

http://www.avmarketi.com/asp/product/167930/8468-003-SILIKON-SAMANDIRA-STOPERI-M

+ bu şamandıra dan yahut benzeri malzemeden..içinin deliği geniş olma kaydı ile.. 1 2cm kes tak....

http://www.avmarketi.com/asp/product/167221/EVA-SAMANDIRA-6-NO-20-g

son olarak armut kurşunu tak:thumb:

bu takımı haangi mesafeye fırlatırsan fırlat..

ekmek kabuğu ile yemlediğin iğneli takım yüzeye çıkar...

çünkü gezer fırdöndü taktık..o miinik strafor şamandırada misinanı havaya kaldıracak..kurşun aşağıda misina yatay düzeyde su üstünde olacak..

bende yapmıya başlıyorum hemen:D zira top ile ulaştıramadığım bir mesafe var..bu yöntem ile takımı oraya ulaştırırım..

bir fikir verdin..ben o fikri alıp kendime göre uyarladım:D
    teşekkürler:thumb:

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    BRAVO MAŞAALLAH GENÇ YAŞTA FAYDALI OLMAK BUNA DENİR

Yusuf Kardeş merhaba.Maşaallah genç yaşta faydalı olmayı öğrenmişsiniz.Ne mutlu sizin gibi insanlara.Allah daim etsin inşaallah.AİLE'DE EĞİTİM , OKUL'DA EĞİTİM , KİŞİ'NİN KENDİ KENDİNİ EĞİTMESİ.Günümüzde kıskançlığın çok olduğu toplumumuzda böyle kaliteli insanların da olduğunu görünce , insan adeta mutlu oluyor.Bundan sonra da böyle kaliteli , eğitimli ve topluma , ailesine ve kendisine faydalı insanların sayısının fazlalaşması dileklerimle.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşeyin gönlünce olması dileklerimle.PAYLAŞILAN BİLGİLER , DALINDA OLMUŞ MEYVA GİBİ TATLI FAYDALIDIR.Bursa'dan Muğla'lı Mütevazi ve Fayda'lı Olta Balıkçı'sı Yusuf Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

5. turnameraklısı

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Faydalı bi bilgi paylaşabilmişsem ne mutlu bana :) Teşekkür ederim.

6. turnameraklısı

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Vallaha tebrik ederim abi :) Sende daha güzel bi şekilde geliştirdin bizi aydınlattın teşekkürler.Zira kefal avını artık yapmıyorum.Zaten lezzeti de hoşuma giden bi balık değil.Ama kefal avlamaya ne zaman karar verirsem senin geliştirdiğin şekilde kesinlikle denemeliyim :) Rastgele...

7. turnameraklısı

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Ercan abi.Uzun zamandır keşke benimde bildiğim bi yöntem olsaydı da paylaşsaydım diyordum ki aklıma bu yöntem geldi ve paylaşmak istedim.Kıskançlık konusunu da anlamıyorum.Sonuçta nasip bu işler.Ben yakalayamam yanımdaki arka arkaya çeker balıkları.Kıskanmak hiç adetim değildir.Faydalı olabilirsem ne mutlu bana.Güzel düşünce ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Sağolun var olun.Bol balıklı günler dilerim.RASTGELE...

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yatak kefali nin tadı iyi olmaz..açıklardan gelip, kıyıya akşam üstü yanaşan kefaller olur iri..bunlar sabah 8 9 10 civarı tekrar açıklara giderler..

bunların tadı lezzetlidir.. hele hele kış ayındaki kefalin tadı daha iyidir:hungry:

9. turnameraklısı

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Bilgi için teşekkürler abi sağol :) Yine de at-çek ile avcı balıklar daha çekici geliyor bana :)