Sigara Arkadaşlar çok heycanlıyım sigarayı tamamen bıraktım. ÖZGÜRÜM ARTIK. 25 yıldır Kölesi olduğum Kanser aracından kurtuldum. 13/08/2011 Cumartesi günü Saat 10:00 dan saat 16:00 a kadar süren 6 saatlik seanstan sonra Allen Carr yöntemiyle sigarayı bıraktım. Sigarayı bırakmak isteyipye bırakamayacağını düşünen bütün arkadaşlara tavsiye edebilirim. 20-30 dak. arayla mutlaka sigara içen ben, günde 30 adet sigarayı tüketen ben, haftada 3 gün nöbetlere kaldığım 36 saatlik zamanlarda 3 paket sigarayı harcayan ben, 43 saattir sigara içmedim. İnanılır gibi değil. Rüyamda görsem hayra yormazdım
Selçuk sana helâl olsun. Hiç başlamadım. Bu yaştan sonra da olmaz heralde. Bravo... Bu tür başlıkları artık herkesten bekliyoruz.
Sağolasın Ergin. Aman diyeyim Ergin sakın içme. Şakayla karışık bile içme. Eğer 2. sigaranı içersen Sigara bağımlısı olursun. Daha bırakalı 49 saat oldu ama bunca yıldır neden bukadar beklemişim diyorum. Sigaralı geçirdiğim günlerime çok yazık olmuş. Ama yinede zararın burasından dönüp karlıyım sanırım.
Resmen uğuşturucu bağımlılığından kurtuluyorum. Sigara=Uğuşturucu bağımlılığı Fakat kurtulmak o kadarda zor değilmiş. Sigara içerek geçirdiğim günlere çok yazık olmuş. Sigara içen arkadaşlar lütfen sesime kulak verin. Sigarayı bırakmak çok zor değil. Ben 25 yıldır 2 pakete yakın içiyordum. Ben bırakırsam herkes bırakır diyordum. Evet işte ben bıraktım.Bütün mesele bağlantıları koparmakta. Bunu herkes çok rahatlıkla yapabilir. Lütfen kendinizi zehirlemeyin. 14 yaşındaki bir gencin sigaraya başlama sebeplerinin başında anne ve babası bulunuyor. Sigarayı ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ için bırakın, Köle olmaya layık olup olmadığınızı düşünün ve ona göre karar verin. Sigarayı bırakmak çok kolay bunu unutmayın. %95 Beyindeki bağlantılar ve reklamlar (çocukluğumuzdan beri beynimize kazınanlar). %5 Nikotin. BAĞLANTILAR Sabah uyandın (elini yüzünü yıkadın veya yıkamadın)= SİGARA Kahvaltı yaptın=SİGARA Apartmandan çıktın=SİGARA Arabana bindin=SİGARA İşyerine gelmeye az kaldı=SİGARA Tuvalete girdin=SİGARA Çay içerken=SİGARA Kahve içerken=SİGARA Telefonla Konuşurken=SİGARA Arkadaşınla sohbet=SİGARA Sinirlendin=SİGARA Sevinçlisin=SİGARA Trafiğe takıldın=SİGARA Daha fazlası var sizler çoğaltabilirsiniz... Nikotini vucuttan yok etmek için sadece 3 gün yeterli. İşte gerçek tablo bukadar basit. Bağlantı hakkında örnek: Yıllardır oturduğunuz Evinizi taşısanız, yeni evinize kapıdan girerken eliniz elektrik anahtarına gitmezmi. Ama evinizi yeni taşıdınız. Yani eski yerinde değil anahtar. Birkaç kez hep boş duvara elinizi uzatırsınız. Ama 2-3 denemeden sonra Anahtarın olduğu gerçek duvara elinizi direk uzatıp lambayı açarsınız. İşte bütün püf nokta bundan ibaret. Bağlantıları koparın yeni Sigarasız hayata merhaba deyin. Yani çok kolay, inanın çok kolay. 25 yıldır 2 paket sigara içen ben bunu diyorsam bana kulak verin. Sonunda ne kaybedersiniz. Kocaman bir hiiçç. Ya kazancınız ne olur. Bence karşılığı ölçülemez. Bu videoyu mutlaka dikkatlice izleyin. Sakın parça parça izlemeyin. Bütün dikkatinizi verip rahatça izleyin. http://video.google.com/videoplay?docid=-7032825356513183711# . . . .
Öncelikle tebrik ederim.Ben de uzun yıllardır içiyordum,günde yaklaşık bir paket civarı..Önceki dönemlerde bir kaç denemem oldu ancak muvaffak olamamıştım.Şimdi ise çok kararlıyım ve 1 Ağustos itibari ile artık sigara içmiyorum.Ve gerçekten mükemmel bir duygu.Ağzının tadı hemen değişiyor.Tekrar tebrik ederim hayırlısı olsun.
Kullanan arkadaşlarımıza örnek olmanı diliyorum ..inşallah olursun..sigarayı bırakmak büyük iştir.... gerçekten..
Tebrik ederim. En kritik zamanlari yani ilk bir iki gunu basariyla atlatmissin. Bundan sonra "sigarayi birakali su kadar saat oldu, bu kadar gun oldu" demek yerine "bilmemkac yilinda birakmistim galiba, unuttum valla" demenin keyfini yasamani diliyorum. Simdi sira cevrendekileri birakmaya ikna etmekte. Ben oyle yaptim ve hala da yapmaktayim...
Selçuk abi,seni tebrik ediyorum gerçekten önemli bir konu sigara bağımlılığı ve bırakması çok zor görünen bir durum seni gönülden tebrik ederim. Ayrıca eklemek isterim,yaşım daha 18 ve 4 yıldır sigara içiyorum keşke başlamasaydım dedim ama iş işten geçmişti 4 yıldır aktif olarak sigara içiyorum 2. yılında günde 3 paketi bulmuştu şimdilerde 1 paketle sınırlı fakat bırakmak için elimden geleni yapacağım bu yüzden sigara bıraktırma hattını aradım ve randevu aldım yarın çiğli sağlık grup başkanlığında randevum var şimdi ise bu videoyu izleyeceğim inşallah bende sizin gibi bu yolda başarılı olurum. Sigaraya başlamam şöyle oldu,temeli özentilik evet kesin olarak bu herkes gibi bende görerek özenerek başladım 5 yaşındayken anneannem yaramazlık yaptığım zamanlarda susayım diye sigara verirdi bana dedem tüm fotoğraflarda ağzıma bir sigara tutuşturur öyle fotoğrafımı çekermiş yaşım daha 3 6 yaşında tüm sigara markalarını tanıyordum özellikle yerli M....e sigarasını çok severdim yaşım 7 bunların hiç biri bahane değil elbette ama küçük yaşlardan itibaren sigaraya aşinaydım 14 yaşında kesin olarak başladım ve şuan bağımlıyım ama kesin kararlıyım bırakacağım bana bu yolda ışık tuttuğunuz için size teşekkür ederim.
Sn.Selçuk kardeşim seni alnından öperek kutlıyorum.Ben de askerden geldiğimden beri bu illetin müptelasıyım.Son 10 yıldır güneydoğu bölgesinin tütünlerinden sararak içiyorum.Tam 2 ay önce prostattan ameliyat oldum.Bir hafta sigara içmedim.Sonra dayanılmaz bir istek sonunda tekrar devam.ALLAHIM YAR VE YARDIMCIM OLSUN.
Allah bana da nasip eder inşaallah..Kırk yıldır içiyorum..cry Alkolü bırakalı oniki sene oldu ama bu mereti bırakamıyorum bir türlü Tebrikler Selçuk bey..
Tebrik ederim. İnşallah bir daha başlamazsın. Ümidini kırmak istemem ama senin için daha çok erken. Ben 2,5 ay - 5 ay gibi değişik zamanlarda bıraktım. hatta burda konuda açmıştım. Maalesef yine başladım. Dilerim sen tekrar başlamazsın.
Tebrik ederrim... Çabanız ve atılımınızdan ötürü sizi kutluyorum, unutmayın en büyük silahınız kendinize olan saygınız. Ben bırakalı 2 yıl oldu, nasıl oldu bende bilmiyorum ama ben yardımsız ve acılı bir bırakma tekniği uyguladım, bundan dolayı da şuan en büyük korkum sigaraya başlamak ama sildim o pis şeyi hayatımdan. 15 sene arasız günde 2-3 paket, sanki emzikti ağzımda, insanın hayatının her boşluğunu dolduran bir kötü dost. Ama ne boşlukmuş, bırakınca anlıyor insan çünkü her boşluğu ve güzel anı onunla doldurmuşuz. Şimdilerde ise unuttum gitti gibi!!! Gibi diyorum çünkü biçimsiz zamanlarda yine yoklamakta kendisi ama nafile, dönüpte pas vermiyorum artık. Sonuna kadar savaşınızı destekliyorum, yalnız değilsiniz
merak ettim öncelikle tebrik ediyorum. ben lise 1 e başladığım dan beri bu mereti içiyorum. bir süre bıraktım yine başladım. ben şunu merak ediyorum. siz bu video dan sonra mı bıraktınız. 6 saatlik seans diyorsunuz biraz daha açarmısınız konuyu.
Selçuk bey sigarayı bırakmak gerçekten büyükbir olay tebrik ederim. Bende sigarayı bırakalı yaklaşık bir yıl oldu. Bana sigarayı ne zaman bıraktın diye soranlara tarih veremiyorum çünkü tarihi kaydetmedim ve gün saymadım.saymıyorum da gün saymak birşeye olan özlemi tetikler.Bir eğitimci olarak insan psikolojisini kendime göre iyi bilirim.Benim prensibim sigaryı kendime yasaklamamak oldu.(yaklaşık otuz yıl sigara içtim) Sadece kendimi "canım sigara içmek istemiyor" diyerek ikna ettim ve hiçbir destek almadan günde ortalama iki üç paket arası sigara içerken artık hiç içmiyorum. Gün sayma,kendini meşgul edecek bir şeyler bul sigarasız hayatın güzel yönlerini kendine hatırlat. dilerim devlette sigarayı yasaklar uyuşturucu kapsamına alır ve yeni yetişen nesiller bu illetle hiç tanışmazlar.
Selçuk kardeşim, tebrik ederim sizi. Daha önce bırakıp 2 sene sonra tekrar başlayan birisi olarak, size birkaç öğüdüm olacak; bir abiniz olarak. Şunu unutma ki ilk kez sigarayı bırakmak geçekten kolaydır. Tekrar başlarsanız, ( Aman dikkat ) tekrar bırakmanız ilk seferki kadar kolay olmayacak ve hatta hemen hemen imkansızlaşacaktır. Bunu sakın ola ki aklınızdan çıkartmayın. Bir müddet sonra sigara içenlerin üzerine sinen kokulardan ve sigara dumanından nefret ettiğiniz ve tiksinti duyduğunuz an, ara sıra bu kokuların olduğu yerlere yakın olun. Olun ki, tiksintiniz iyice berkleşsin. Özellikle sabahları. Sigara içilen ortam demiyorum ama, sigara içen arkadaş grubundan, mümkün mertebe uzak durmaya bakın. İkramı seven milletizdir. Aklının ucundan '' hele bir tane '' diye düşündüğünüz an tılsım bozulmuştur. Dahada dikiş tutmaz. Bunu böyle bil. Daim olur inşaallah. Ayrıca sigaranın zararlarından vücudumu arındırmak ve bronşlarımı tertemiz yapmak istiyorum diyen varsa da ayrıca yazarım. Ben 38 yıldır bir içici olarak, 2 yıldır bu terkibi kendim yapar ve kullanırım. Şu an 2 tane 90 Dk . maç çıkartabilecek dinamizme sahibim.
bu konuda bana yardımcı olabilir misin saygıdeğer abicim. Önceden kendimi çok iyi ve dinamik hissederdim koş tepin yürü v.s. her türlü aktivitede banamısın demezdim ama 4 yıldır sigaradan ötürü bunlardan eser yok sigarayı bırakıyorum ama ayrıca arınma çalışması şart..