Sık yakalanan KOFANA'lar bolluğun habercisi mi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Seydihan tarafından paylaşıldı.

1. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaslar bu sene cok kofana yakalayanlar oluyor sankı yoksa banamı oyle gelıo?? bu sene guzel balık yapcak gıbıme gelıyor yemlı vs... yanlısmıyım??
    reeling reeling

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    inis kofanasi bol ise -ki bence bol- önce palamudu akabinde sarikanat ve çinakopu seyreltir ve dagitir diye biliyorum. Umarim yaniliyorumdur lakin geçen sezonun coskusu olmayacak gibi sezinliyorum.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Doğru tespitler, lüfer her gün kendi ağırlığından fazla balığı öldüren bir balıktır. Aç olmadığında bile yemek için değil öldürmek için saldırır. İkiye böler ve geçer. Lüfer irileştikçe bu saldırganlığı ve öldürme kapasitesi daha da artar. Elbette lüfer denizlerin dengesini sağlamak için bu şekilde yaratılmış bir balıktır. Hem yem balıklarının aşırı çoğalması engellenmiş olur, hem lüferin kestiği balıklar dipte yaşayan balıklara ve canlılara yem olarak deniz dibine hayat verir.

Sonuçta, bizim yapacağımız sarıkanat, istavrit ve benzeri avları azaltacak da olsa, bu muhteşem balığın tekrar denizlerde görülmeye başlamasından son derece mutluyum. Bu balıktan 1 tane avlamak bile diğer balıkların yüzlercesini avlamaya bedel bir zevktir. O zaman bu sezon takımları, yemleri büyük balığa göre ayarlamakta yarar var.

4. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Bende bu tespitlere kesinlikle katılıyorum.. bu sene boğazda kalan lüfer lerde var onlara bazıları yatak lüferi diyorlar..:))
    Balık bu sene iri gibi.. geçen hafta Riva kıyılarında çok miktarda kaşıklan bazıları kofana bazıları ise lüfer aldılar..arkadaşlar aradı ama ben gidemedim.. bakalım boğazda ne zaman kıyıdan avlıyaçaz..Herkese Rast Gelsin..

5. Gargadar

Gargadar Burak

bugün yaptigim av bereketliydi ancak baliklar inceydi. gecen hafta ortalama 35 cm olan boylar bugün 27-28 cm civari. saniyorum büyük balık geçti gitti bir şekilde.

6. asım

asım asım bartınlı

kardeşim rapor göndermeyi kestin mi?Özellikle komşumdan gelecek tiyoları beklemekteyim.

7. Gargadar

Gargadar Burak

abim rapor olarak yayinlamiyorum da ilgili mesajlarda böyle bilgi şeklinde yaziyorum. son avlarda burun tarafina gitmedim, gerek kalmadi daha dogrusu. ama eminim orasi da güzel balik yapiyordur. ama taze zargana şart neredeyse, dünden tutulmuş buzdolabına konmuş zarganaya bile burun kıvırıyor hayvan. ama tazeyse rapala arkası fileto güzel iş yapıyor.

8. asım

asım asım bartınlı

doğru söylüyorsun en son avımızda taze yemle güzel balık aldık ama buzluktan çıkan yemlere bakan olmadı millet balık alırken biz bakıyorduk,dolan dolan iki balık ancak aldık.Taze yem şart oldu

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Güzel düşün Roy
    bn kendimi zorla güzel düşünmeye itiyorum.
    Önce kofanası geldi. arkasından 1 kanat lüferi girdi. 2. kanat balığın arasından çinekop akıyor arkasından lüfer GELECEK ve gitmeyecek.

Benimde inanmak istediğim bu......

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ali abi idk
    1) görünen köy klavuz istemez
    2) kedinin duasi gerçek olsa gökten ciger yagar
    3) damlaya damlaya göl olur
    4) buraya bise bulamadim
    yinede güzel düsünüp olacaksa arkasi 3 ay sirti kara aksin insallah masallah mrsparkle mrsparkle

nokta ile bos biraktigin yer 1 nolu seçenege uyuyor sanki :rolleyes:

11. istavrit

istavrit Boğaç

iyide kofanalar kofana gibi mi ...bakmayın kofana diyoruz kaba lüfere ...tamam bu sene lüferler güzel maşallah ama kofana öyle basit iş değil ;)

12. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    +1 :thumb: bende pozitif düşünelim derim, balık işi umut işi değil mi?

Yoksa dün sahilde gördüğüm onlarca kişi niye oltanın ucundaki fosfora "ha şimdi oynadı, ha şimdi oynayacak" diye saatlerce bakıyordu??