Şikayetim var

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında suats tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Evet..:( Amatör denizci belgesi veya ehliyeti alabilmeniz için size empoze edilen ,300 sayfalık bir kitabı hadmedmeniz gerekir.:mad: Bu kitabın içindde büyük yatlarla ilgili yelkenlerle ilgili konular açık deniz kuralları vs bir sürü bilgiler var.:confused: Tamam ama benim teknem 4.5 metre boyunda ve 25 beygirlik motorum var ve bana türkiye koşullarında kıyı avcılığında yetiyor...Ben yat veya yelkenli almayacağıma göre sen beni niye mecbur ediyorsun hiç kullanmayacağım bilgilerden sınava sokmaya:mad: ...Ben bu konuyu bu gün amatör denizcilik fed.yetkililerine ilettim :confused: Ve bana hak verdiklerin söylediler ,zaten bu konuda çok şikayet aldıklarınıda söylediler.Özellikle yaşlı olup küçük teknesi olanlardan da bahsettiler.Ama ellerinden bir şey gelmediğini bakanlığın talimatı olduğunu belittiler.Ve bizlerin şikayeti ile küçük kıyı tekne sahipleri için program yapılabileceğini belittiler.Ben bu olayı takdirlerinize sunuyorum..Şikayetlerimizi amatör denizcilik fed.veya bakanlığa yapabilirsek etkili olur.selamlar

2. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    amatör belge .....

sevgili kardeşim cevap yazmaktaki amacım asla eleştiri değil federasyondaki arkadaşlarda o şekilde cevap vermek durumundalar ancak şikayetçi olan herkes genel kuralları unutmakta.ben yaklaşık 50 yıldan bu yana balıkla uğraşırımhemen hemende 40 yılı aşkın süredir tekne kullanırım kızdığım bozulduğum çok kural olmuştur velakin zamanı gelince lazım olan şeyler olduğunu başına gelmeden anlayamaz insan.örneğin herkes aşağı yukarı ojkullarda okuduğumuz bir çok dersin hayatta işimize yaramıyacağını düşünür aslında hepsinin uygulaması yaşam içinde vardır...bilmem ne demek istediğimi anlatabildimmi?sen o dersleri hafızana al belgenide al hayırlısıyla cebine koy.bakarsın açıklara çıkman gerekir olur ya bellimi olur belki egede belki akdenize çıkarsın..Allah nasip eder daha farklı bir teknen olur...otomobilin var eyvallah da belgen tır sürmeye müsait ...olsun be ne zararı var...hayırlısıyla...sevgilerimle...

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Şimdi mustafa bey öncelikle selamlar :) Bende bu güne kadar 3 tekne eskittim,elbette çok bilgi güzel ,ama aynı kitabın sorumlu olacağımız kısımı ayrı olabilir.Diğer bilgileride öğrenmiş oluruz .Denizlerde seyrüsefer halinde olan çok çeşitli tekne ve gemi çeşitleri mevcut ve hepsininde farklı disiplinleri var.Biz diyoruz ki beni teknem 4.5 mt arkadaş beni sen niye 10 metrelik yelkenlilerle bir tutuyorsun ,ben kıyıda dolaşırım onlar açık deniz hatta ülkeleri dolaşır.Ve dahası ülkemiz artık vergi ve ceza ülkesi haline geldiği için çok samimi söylüyorum önümüzdeki günlerde sahil güvenlikle köşe kapmaca başlayacak.Bu şuna benzer motosiklet ehliyeti almak için araba sınavına girmek gibi. ....Şu anda posta kutuma çok sayıda bu konuyla ilgili mail geliyor demekki insanlar rahatsız ve bir sıkıntı var ortada.....Valla ben hiç ilerde tır kulanabilirim diye bu yaşıma kadar gidip tır belgesi almadım

4. telvin

telvin serkan

"Valla ben hiç ilerde tır kulanabilirim diye bu yaşıma kadar gidip tır belgesi almadım" işte bu süperdi... Umarım yaza sahil güvenlik durdurdugundada böyle gülebilirim...!!! Bir sey dikkatimi çekti suat abi.. Hadi ben ilk defa tekne alıyorum, kontrollerin sıklığını bilmediğim için tedirginim... Ondan dolayı araştırıyorum...Peki siz niye bu zamana kadar almadınız bu belgeyi...? Bir sıkıntı mı yaşadınız da suan almak istiyorsunuz?

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    :)
    Sevgili serkan bende şu an tekne bakıyorum takdir edersinki ,ben en son teknemi 1989 senesinde sattım o zamanlar böyle yönetmelikler yoktu.Şimdi yok teknen 5 mt vergiye tabisin ,yok motorun 9,9 un üzerinde vergiye tabisin ehliyete tabisin vs ee şimdi bunlar beni düşündürüyor.Olay benim meselem değil türk halkının denizleriyle buluşma sorunudur.Ben 5 sene evvel venedike gittiğimde gözlerime inanamadım .İnsanlar adeta araba kullanır gibi küçük teknelerle denizdeydiler...sorun değil mevzuatlarımız bir tarafta biz öbür tarafta oturup dünyayı seyrederiz. selamlar:)

6. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Merhaba, Bir tasadüfle Amatör Denizcilik Fedarasyonu'nun çıkardığı kitap geçti elime, şöyle bir karıştırdım eğlenceli buldum şimdi keyf için okuyorum, yakın zamanda tekne alma ihtimalim sıfıra yakın olmasına rağmen bu yaz sınava girip belge almak istiyorum. Gözünüzde büyütmeyin çok kolay alırsınız belgeyi.

7. evreseli

evreseli ayhan

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 / Okuma Cedros 4.20 surf
    Favori Makine:
    Shimano sonora 2500fb / Daiwa emblem pro 6000
    Suat bey. benim derdim 300 sayfalık kitabı hatmetmek değil , ki hatim etsem bile Amatör denizci belgesi alamıyorum ! ! ! Çünkü renk körüyüm.:( . Karayollarında araba kullanabiliyorum ama denizlerimizde kendi 4m teknemi kullanamıyorum ! ! ! :mad: Bence asıl komedi bu.Saygılar dilerim.