Önce herkese selam, Şile ve Ağva bölgesini bilmiyorum, hem bölgeyi tanımak, hemde avlak yerleri öğrenme adına, bilen arkadaşlardan yardım istiyorum, bu hafta sonu şile veya ağva tarafında avlanmayı planlıyorum. 1-Nereye gitmeliyim, 2-Nasıl bir malzeme ile gitmeliyim. (Yem, iğne vs.) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Agvada kalkan zamanıdır diye düşünüyorum , Fener'in uç kısmından kumsala doğru ve yine kumsalın ortasındaki derenin yakınlarından denize doğru atış yapabilirsin. O plajda çok güzel kefallerde var. Bu mevsimde başka balık olma ihtimali çok düşük. Ticari av sezonu kapandığı için yüksek ihtimal orada yemlik balık bulamayacaksin. kalkan için Simdiden istavrit yada sardalya edinip poşetlere bölüp difrizde saklamalisin. İhtiyac duyacağın takımları sitede küçük bir araştırma yaparak bulabilirsin. Limit dahili avlarına rast gele..
Hayır Murat bey heryerde kapansa bile sezon şilede kapanmaz liman içleri burunlar a hala ağ atıyolar.Geçen hafta çıldırdım dört bir yanıma ağ attılar ne girer balık ne çıkar kapattım tezgahı sonra.Bu hafta gidersem şnorkelimide alıcam birde keskinbir bıçakla dalıcam ağları boydan boya yarıcam.Yapıcam eyer görürsem yemin ettim.
Ben o sözü yemlik balıklar için söyledim, o ağları istavrit yada sardalya için sermemislerdir eminol..
Varsa (?) bir illegal durum, ilgili merciye iletmek lazım. O yeminini de bozmalısın, kefareti neyse artık.
Sahil güvenlikte aynı limanda duruyo zaten ama hepsiyle kanka vari oldukkları için hiç bişey yapmıyo adamlar ilgili makamlar kılını kıpırdatmıyo yeminimi bozmam ben iki balık tutucam oda kurallara uygun olmassa salıcam bunlar ne var ne yok topluyo ayıp son haftadan sonra gözüm döndü yapmadığım şeyde değil.Çok haber saldım kimse zahmet etmiyo tamam ondan geçiniyosun ekmek paranda biraz saygı gösterse o zaman herkez kazançlı çıkıcak.
Türkiyede illegal olmayan birşey kaldımıki, İlgili merci kalmadığı gbi... Balık bir kere baştan kokmaya görsün, gerektiğinde, mercimek bulursunda, yetkili merci biraz zor bulursun, en iyisi başın derde girsin istemiyorsan, atasözünde dediği gibi, köpeğe dalaşçağına, çalıyı dolaşmak daha evladır...
Bu hafta gidemiycem sanırım sürekli kalkana gittiğim ufak mendirekten plaja doğru atabilirsiniz.kalkan için şu takımı kullanıyorum pek iyi çizemedim ama kösteklerin kum üzerinde tam bir hızada olmasına dikkat edin.Kum üzerinde gezen her türlü balık için sık kullanılan bir takım türü.Yem olarak yaprak istavrit kullanıyorum çok küçükse yemler halka şeklinde kesipde taka bilirsiniz. Birde çok sığsular için şu yöntem çok elverişli Necmi Abinin bir programında izlemiştim. Sardalya gibi çabuk dağılan iğnede durmayan yemler için kıbrıs bağlamak daha doğru ve gezen bir takım olduğu için balık bulma olasılığı yüksek. yada liman içinden kefale deneye bilirsiniz sabah erken olmak kaydı ile.Bunların dışında istavrit bekliyoruz maşatlık altında kime sorsanız bilir Şilede.Başka pek bir şey olmaz.Bir ben varım her hafta sonu azimle birşeyler çıkarmaya çalışan ama eski bereket yok hiç bir avlakta.
Evet köpek ve köpekler hep orada, kendimi bildim bileli, doğru akıl işi değil ama, hep çalı dolaşılıyor, nedense, bir şey yapmak akla gelmiyor, hep birşey yapılıyormuş gibi yapılıyor, şarkıdaki gibi, birşey yapmalı, birşey yapmalı......