Pazar günü şile civarı botla avlanmayı düşünüyorum.Levrek,kalkan yakalamak istiyorum ama ilk hedefim palamut ve lüfergiller.Bölge konusunda bilgilendirebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Şilede tekneyle avlanmadım hiç ama Şile ve bot kelimeleri tüylerimi dike diken etti hele bu mevsimde aman dikkat, hava sakin bile gösterse bu dönemde ani değişiklikler yaparak sizi zor duruma sokabilir, Denize güven olmaz Karadenize hiç güven olmaz...
1 mili geçmiyoruz,deniz kabardımı tam yol limana kaçıyoruz.Önce emniyet diyoruz.Hava tahminleri 2-4 yakın bir değer veriri sanırım bu hafta sonu için ona güvenip yazdım yoksa poyraz yada kavaktan çıkarım oralar sakin oluyor.
Motorunuzun beygir gücü yeterli olur inşallah. Ben botumla Marmara'ya çıkıyorum ama Karadeniz'i hiç düşünmedim bile...
2 kişi plane konumunda boğazın her akıntısını yırtarak geçiyor.8 lik yamaha 2 zamanlı.Geçen hafta ağzım açık rüzgara bakınca dudaklarım çatladı .9.9 luk volvo penta 6,5 metre teknem vardı onunla bu kadar hız hayaldi.