Selamlar, Haftasonu Şile'ye gidip kamp kuracağız. Ben de bir yandan amatör olarak uğraştığım bu hobimle vakit geçirmek istiyorum. Şuan için elimde hiç takım yok, Şile'den ne çıkar, nelere dikkat etmem gerek hiç bilgim yok. Şile ve olta takımı konusunda arkadaşlar beni bilgilendirebilirse çok sevinirim.
Merhaba, Şilede bu mevsime çıkan tek balık istavrittir. Oda saat 20:30'dan sonra hava kararırken. Liman içindede kefal avlayabilirsin gündüz saatlerinde. Olta takımlarına gelince istavrit çaparisi her balıkçıda satılıyordur, 5-6 takım al derim. Max 50 gr lık kurşununda olsun. Hava rüzgarsızsa 35 gr lık kurşun işini görür. Kefal için kıbrıs sarması deniliyor ondan 1-2 takım al. Ekmek sarıp avlanabilirsin. Dikkat etmen önemli bir konuda istavrit avında Şilede bolca bulunan trakonyanın gazabına uğrama derim. Çok zehirli ve tehlikeli bir balıktır. Çaparilere sarmış durumda, geçen hafta her atışımda oltama geldi. Küçük, renkli ve çok sevimli gözüküyor. Sakın ola bilmediğin balığı elleme derim. Dikenleri son derece zehirlidir. Geçen sene çarpıldım Şile Devlet Hastanesine zor yetiştim. Umarım yardımcı olur bu bilgiler. Şimdiden hayırlı avlar..
Bilgiler için teşekkürler. Bu trakonya şimdi beni düşündürdü, bu konuda pek bir bilgim yok, acaba erteselem mi...
Trakonya hemen bütün denizlerimizde bulunur o yüzden çok dert etme. sadece oltana bilmdiğin tanımadığın bir balık gelirse hemen el atma karga burun filan ile iğneden kurtarmaya çalış. Tabii bunu yaparken mümkünse hayvana zarar vermeden ve eziyet etmeden yapmaya çalış.
2-3 hafta once Marmara denizinde Eskina avinda bizimde oltamiza geldi 1 tane... Dogru denize... Boru kurduna gelmisti...
Sevgili Uluç;bildiğin gibi değil öyle 1-2 tane gelmiyor.Neredeyse her atışta çaparinin 2-3 iğnesi trakonya,zaten balıkda hava kararmaya başlayınca çıkmaya başlıyor.Balık tuttuğun yerde eğri büğrü kayaların tepesi,bütün bu olumsuzluklar birleşince insan oltasına takılan birden fazla trakonyaya dikkatini vermiyor.
Peki bunun dışında dikkat etmem gereken bir tür var mı? Dokunduğumda veya yendiğinde zarar verebilecek?
Sanırım benim için en mantıklısı her gelen balığı karga burunla çıkarıp ışıkta iyice bir incelemek olacak.