erkan kardeş şile şu an kurumuş durumda, hiçbir balık yok. ard arda 5 haftasonu denenmiş herhangi bir canlıya rastlanılmamıştır.
Malesef ki haklısın kardeşim, aynı senin gibi kalkan sevdasına bizde haftalardır oraları denememize rağmen hiç bir şey alamadık, orada balık açıkta ve ağla bol miktarda yakalıyorlar, hiç boşa uğraşma eğer balık çıkarsa haber veririm
İsa abi anladımki şilede kalkan 10-11-12 nci aylarda çıkıyor, çünkü ismini veremediğim bir forumda benim gittiğim avlaklarda o tarihlerde 1 günde tam 7 tane kalkan tutan kişiler var, bende şu andaki mevsimi göz önünde tutarak avuttum kendimi o tarihlerde deneyeceğim ama yine
Ünal kardeşim, doğrudur o aylarda da kalkan yapar ama şu anda da kalkanın tam kıyılama zamanıydı.Şile limandaki balıkçılarda bol miktarda var tezgahlarında, açıkta ağla balığı alıyorlar ve kıyılamasınada imkan olmuyor.Ancak mayıs ayında bir şekilde kıyıya ulaşacağını düşünüyorum.Senin Kalkan avlarını da yakından takip ettim, eğer birşeyler başlarsa sana mutlaka haber veririm, bu arada İzmitte de forumdan arkadaşlarımız var, onlarlada irtibata geçip ortak avlarına katılabilirsin.İzmit ve çevresi paylaşım ve org. alanı konu başlığına girip onlarla da tanışıp og.'lara katılırsın, belki bir avda da denk geliriz, hoşçakal...
Merhabalar Şile'ye tatile gidiyorum ve yanıma oltamı da alıyorum ama durum nedir ve orada ne tür balık çıkar ne tür kanca almam gerekir ???
Merhabalar bende hafta sonu için Şile'ye gidiyorum.İlk defa gittiğim için ne tür balık çıkar bilmiyorum.Sizce ne tür kanca ve yemle gitmeliyim ve kurşunum kaç gr olsa iyi olur ??