Silifke'deki göl

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında 42135 tarafından paylaşıldı.

1. 42135

42135

Merhabalar.Bizim Mersin Silifke'de yazlığımız var.Orada Göksu Nehri'nin döküldüğü yerde küçüklü büyüklü bir sürü sazlık ve göl var.Yazlığımıza yakın gölde bir sürü balık olduğunu tespit ettim.Çünkü gölün yakınına gelince suyun yüzeyinde bayağı hareketlenme oluyor.Fakat gölde ayrıca bayağı yosun var.Nasıl avlanmalıyım ne yapmalıyım.Balıklar aşırı ürkek.Dediğim gibi gölün kıyısına gelmeden kaçışıyorlar.Gölün derinliği 1 metre ya var ya yok.Balıklar tahmini olarak kefal ağırlıklı.Nasıl bir yol izlemeliyim.Ne yapmalıyım.Yardımlarınızı bekliyorum, saygılar...

2. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

sevgili tamer kardeşim tatlısu kefali avlaması çok zevkli bir balıktır ayrıca çokta ürkektir.iki şekilde avlanabilirsin birincisi şamandıralı bir takım yapıp iğnene tavuk ciğeri veya solucan takarak avlanmandır benim tavsiyem tavuk ciğerinden yanadır.şamandıranı yosunların arasındaki boşluklara yavaşça bırakıp beklemelisin tabiki sessiz olman ve gizlenmen şartıyla.ikinci sistem ise tatlı su kefali avında kullanılan sahte yemlerle yapacağın spin avcılığıdır önerim çok derine dalmayan 20 30 cm dalarlı floting sahtelerdir.bunun sebebi avlağının yosunlu olmasıdır. bu sahteleri forumda biraz araştırma yaparsan bulabilirsin.sevgilerimle.

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeşim göletlerin resmini çekip ekleyebilirsen daha yardımcı olabiliriz sana. Ama şamandıralı sistemle kefali kandırabilirsin.

4. 42135

42135

Peki nasıl bir şamandıra ve nasıl bir sistem kullanabilirim?Şeffaf şamandıra var onlar olur mu?Nasıl bir iğne takımı,nasıl bir kurşun kullanayım?Yardımlarınız için teşekkür ederim.

5. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

tamer göksunun döküldüğü yerde avlayabilirsin.yalnız akgöl bildiğim kadarıyla kiralandı.akgölde avlanırsan biri gelip birşey diyebilir bilgin olsun.bence denizde avlan derim.rasgele

6. 42135

42135

Mehmet abi benim avlanacağım yer mekan sitesinin hemen yakınında olan bir göl çıkartabildiniz mi akgöl değil yani.

7. 42135

42135

Nasıl bir şamandıra ve nasıl bir sistem kullanabilirim?Göl bol yosunlu,küçük ve en derin yeri 1 metre.Yardımlarınız için teşekkürler.

8. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Tamer
    Göksunun döküldüğü yerin hemen sağın da dalyan ve buna bağlı olarak ta Akgöl var.Dalyan daha ufaktır.Bu dalyan ve Akgöl Kurtuluş- sökün balıkçılar kooparatifi adıan kiralanıp işlenmektedir.Hele dalyanın 300m yanına yaklaşıp balık kiralayan tarafından yasaklanmıştır.Dalyanın girişine veya yakınına bile olta attırmazlar.Gece gündüz bekleyen var.hepte karanlık tipli insanlar.Başına iş alırsın.Yörenin köylüleri bile burada balık avlayamazlar.Bürokrasiyide kafalamışlar,kimse bir şey yapamıyor.Orada hele dalyanın girişinde ne levrekler ne çipuralar ne kefaller var.Önerim hiç deneme.Yinede sen bilirsin kummahalesinden gidenler oluyor acaba diye ama 500m den yolunu kesiyorlar.Burada bolda mavi yengeç (pavurya) vardır.

9. 42135

42135

Hocam çok teşekkür ederim.Benim atmak istediğim yer Akgöl'e bayağı uzak.Sanırım Göksu'nun döküldüğü yer diyerek yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim.Atayurt'u bilirsiniz.İşte oranın sahili.Akgöl'den 8-9 kilometre uzaklıkta ve orada da küçük küçük bir sürü göl var.Mekan sitesinin hemen yakınında olduğu için de güvenli.Yani dalyanlarla öyle pek alakası yok.Kendi halinde bir sazlık denilebilir.İşte ben o göllerden birinde avlanmayı düşünüyorum.Ve nasıl bir takım hazırlamalıyım?Bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum.

10. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Tamer
    Bu dediğin yerler de kefal, sazan, bir de yörede karabalık diye bilinen yayın türünden bir balık var.Burada sazan için ekmek,hamur,solucan,mısır kullana bilirsiniz.Yalınız bir ün evelden sazan için yemleme yapmak gerek.Kefal için dip çaparisi uygun degildir.çünki dibi sazlardan ötürü takılma riskine açıktır.Onun için yüzey çaparisi daha iyidir.Ayrıca yörede mıdıklı avında kullanılan takım kefal için uygundur.Karabalık içinse solucan,tavuk göğsü uygun yemler,yalınız dibe inmeyen askada kalan şamandırallıtakımlar uygundur.Bu arada dediğiniz yerlerde dranaj kanalları var (sulama kanalı değil),bu kanallarda da aynı balıklar var.Belirttiğim takımlarla avlanabilirsiniz.

11. foche33

foche33 ugur

yer evet cok güzel levrek cipura avcı dolu akvaryum gibi yer fakat kiralıyanların koydugu bir yasak var girince hemen birisi geliyor yasak oldugunu söyliyerek uzaklaştırıyor deniz tarafında bile avlatmıyorlar

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 1 Mart 2024