silifkeden turnalar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mehmetcelik33 tarafından paylaşıldı.

1. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

merhaba arkadaşlar
    uzun zamandır esen sert silifke poyrazından balığa gidemiyordum.akşam hava raporlarına baktım ve rüzgarın hızının bügünden itibaren düşeceğini görünce takımları hazırladım saatimi 04.00 kurdum ve erkenden yattım çünkü sabah 7.30da iş başı yapacaktım.

sabah telefonun alarmı çalmaya başladı hemen kaktım ve camdan dışarıya baktım ki rüzgar okadar şiddetli esmiyor.üzerimi giyindim takımları arabaya koydum sür avlağa...
    yaklaşık 1700mt yürüdükten sonra avlağa vardım.sabah ezanı okunuyordu tam zamanıydı.açılışı yozuri tubimaruyla yapmak istedim çünkü poyraz bayağı esiyordu.ikinci atışta ilk turna yapıştı tam kamışı sudan kaldırmak üzeydim ki kayaya takıldı sandım ama bi baktım kafa atıyor.hemen sudan çıkardım bezle tuttuğum gibi çuvala attım.(ben turna avında çuval kullanıyorum çünkü çantayı çok batırıyor ve kokusu uzun zaman geçmiyor.)

saat 6.20 gösteriyordu toplam 4 tane turna yakalamıştım.iri olanlar kıyıdan 40-50 mt ilerde vurdu.sonra rapala orjinal floting ft modelini taktım hafif olduğundan fazla ileri gitmemişti,makinanın kolunu bir tur ya çevirdim yada yarım tur birşey öyle bindiki 2 metre anca çekmişimdir kalama cayır cayır ötüyor ama kurtuldu.fazla zamanım kalmamıştı tası tarağı topladığım gibi yola koyuldum.
    arkadaşlar turnanın biri diğerlerinde farklı model türü ne bilmiyorum.
    salıcakla kalın

2. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Tebrikler fakat deniz turnasında sınır 60 cm lütfen 60 tan aşağı balık tutmayalım diye gıcık verecektim ki
    bir de baktım,
    bunların ufağı 60 cm be.
    Baksana bıçak kadar kafası var mübareğin

3. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrik ederim,yenisine rastgele.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    akdeniz bölgesinde 2cins balık var,biri baracuda öbürü onun amcasının oğlu turna aynı familyadan,akdeniz baracudası ortadaki sarı olan balık.
    3 ü baracuda onların biri turna balığı,kafa yapısı aynı,gövdeleri turnanınki daha açık renk ve baracuda daki siyah çizgiler turnada yok,
    turnanın taş çatlasın 35 40cm ini tutdum,bilmem sayısını hatırlamadığım turna avlarında,,

baracuda malüm İlyas beyin avatarına bakmanız yeterli:D maşallah bazoka gibi

tebrik ederim güzel av olmuş:thumb:
    bu yaratıklar avcı bebeleri büyümeden talan ediyorlar,tecrube ile sabittir....

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bu yüzden mi şişişi ye yem oluyorlar.

6. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    tebrikler :) lezzeti nasıl acaba turna balığının yemedim daha önce :) :)

7. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler baraküda nın lezzeti nasıl?nasıl pişiriliyor? bilgisi olan varsa yazsın

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İstersen o gıcığı ben sana vereyim.:p Kızım sana diyorum gelinim sen anla hesabı.;)

Hani ne demişti tebliğ? Deniz turnasında boy limiti 60 cm ve kişi başına da günlük 1 adettir.

9. mehmetcelik33

teşekkür ederim kadir abi.silifkeden 40 km ileride bir mera var orda 2-2.5 kg olanları çıkıyor bu günlerde ama işlerimden dolayı gidemiyorum.ama yakında kilo üstü gelmesini bekliyorum hersene bu zamanlarda gelir 2-3 gün avlanır kaybolur.eğer denk gelirsem raporlarım.

10. mehmetcelik33

serhat süper bir tadı var kılçığı çok az, etli ve lezzetli bir balık.ızgarası süper olur yağdada

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    asıl sebeb şişi_şi nin karnı doyması:) ben küçüklerini salıyorum,ama cidden hasar veriyorlar yavru balıklara,takıldım merada yazın 3 5 10 lik levrek yavruları var,bunlar 3 erli 5 erli gezerler kıyıda,bunlarda hava karardımı gün ışıyıncıya kadar av yaparlar,son dönemlerde bu yırtıcı balığın çoğaldığını görüyorum
    bir kefalin görüntüsünü yayınlamıştım,kıymık kıymık etmişler hayvanı:) bunun vurduğu yerde tohum ek o denli hasar vriyor minik balıklara,yaralı kurtulsalar dahi yüzecek halleri kalmıyor,bunlar grup halinde geziyorlar

mehmetcelik33:
    öncelik ile bu av 4 kişi tarafından gerçekleştirilmişti Mehmet kardeşim söylemeyi unutmuş:D
    en sağdakini Mehmet,onun yanındakini Ahmet,ortadakini Mustafa,en soldakini Şemşettin yakalamış:D

12. mehmetcelik33

kadir abi espirilerin güzel:)geçen sene nisan ayın sardalya sürüsünü 10 gün içinde barukudalar yediler bitirdiler bizzar şahit oldum.

kadir abi barukuda grup takılıyor:)ben genellikle emekli bir abim var onunla takılıyorum o gerçekten usta ve bu işi bana o öğretti yani hocam.beraber at çek yaparız ve ilk sürü geldiğinde aynı anda ikimizde balik alırız ve çok hızlı davranırız hemen balığı çıkarıp cuvala koyup ikinciyi atışı en kısa zamanda kim atarsa ikinci garanti anında vuruyor.zamanlama çok önemli.eğer 10 dakika geçmiş balık vurmuyorsa hemen sahte değişimine gidiyoruz ve yine vuruyor.ama şu bi gerçek barukuda çok hızlı yer değiştiriyor.sabah ezanı okunduğun eğer barukuda alırsak balik çok demektir ve ilk vuran baliklar büyük oluyor.dün doğmaya yakında küçükleri başlıyor.tabiki heryerde böyle olcak diye bi kural yok sadece benim gördüklerim gözlemlediklerim.
    bu balıklardan sonraki iki gün daha gittim ve her seferde birar tane aldım.yarın sabah yine gidecem kısmet artık.

13. denizaltı

denizaltı emre

barakuda ve turna tekneden yemle tutabilirmiyiz ilmi nedir arkadaşlar ben tırtar limanından teknemizle açılıyoruz kalabalık olunca sahte olayı zor oluyorda

14. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Tebrikler.Turna tutmayı bırak gerçekte görmedim daha.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    çok ballısın abi, tebrikler, resimler gözükmüyor, tekrar yükleyebilirmisin, ben de merak etttim ötekini