Bu sene Bahri kardeşimin avlarını bizzat takip ederek Sarozda 75-95 metrelerde silikon ile dip avcılığına merak sardım ve halen uygulamaktayım.Mercan,kırlangıç,iri istavrit,kocagöz ve bol miktarda hanos avlamak nasibim oldu.Kullandığım yem Berkley Saltwater Gulp (Kırmızı Kurt)Kalın sağlıcakla.Rasgele. 1,5 Kg.Mercan. 2,5Kg.Kırlangıç. 03.03.2010 15.03.2010 16.03.2010
. Mahir Babam hayırlı akşamlar. Sanırım bu kurtlar olmalı. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25530 Saygılar & Hürmetler.
Bugün hava oldukça sert olduğundan balığa çıkamadım,yemler teknemde yarın inşallah hepsini resimler konu altına eklerim.Rasgele.
Turgay bey balıklar şahane .fakat (Berkley Saltwater Gulp)yem ve takımın dibe indiriliş şeklini tarif ederseniz bizlere çok güzel olucak .güzel avlar yapmışsınız bu şekilde saygılar
Bu Gulp kullanarak nasıl avlandığını çok merak ediyorum. Bunu ayrı bir başlık altında anlatırsanız hepimiz çok memnun oluruz.
Teşekkürler dostum,işin aslı bu avlanma şeklinde bende acemi sayılırım,bir arkadaşım özellikle yıllardır yurt dışında bu sahtelerle mükemmel mercan avları yapıyor ama 20-30 metrelerde va zoka ile benim av yaptığım sular ise 80-100 metreler ayrıca dipte olan sürekli akıntı nedeniyle zoka indirmem imkansız bende klasik ikili köstek altına 200 gr.kurşun takarak dibe salıyorum ve sert darbelerle dikey jig yapar gibi çekip bırakıyorum,gayet güzel de iş yapıyor tavsiye ederim.Kal sağlıcakla.
Özel bir yöntem değil ,bende 3-5 aydır bu sahteleri kullanıyorum zaten,bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım iyiki de başlamışım.Bir ara videosunu çeker paylaşıma açarım.Kal sağlıcakla.
Turgay, sistemi anladım, bir de kırmızı tüylü çapari ile denesen, istersen o iki kösteğin üstüne iki üç tane de kırmızı tüylü (horozun boyun tüyü veya boyanmış floş vs) köstek koyup aynı şekilde sallasan, belki verimli olur. Rastgele.
Sağ ol. Denemekten hiç zarar gelmez. Hani Nasreddin Hoca göle maya çalmış da ya tutarsa demiş ya biz de bir deneyelim ne kaybederiz ama ben denemek için hiçbir şeye 60 TL vermem.
Denemekte fayda var abi,normal çapariye zaten mercan sıklıkla atlıyor yeterki merada olsun,taş üstüne çapari atmak takılacağından dolayı imkansız ama ikili köstek iyi fikir tüy ve floş takviyeli iki köstek yapıp bir deneme yapayım.Fikir için sağol abi bari masraftan kurtuluruz saygılar kal sağlıcakla.