herkese selamlar silikon yem sahte ile karagoz tutma ihtimalimiz nedir? yemliye gelmiyor malesef bu yontemi deneyen varmi hic? bilgisi olan paylasirsa sevinirim ...
Silikon kurtlar ile tutabilirsin. Çok ağır olmayan bir jighead ve kırmızı renk silikon kurt ile alanları biliyorum. Tabii ki kolay değil, gerçekten sabır gerekli ama çektirme yaparak güzel aksiyon ile kocaman mırmır ve levrek dahi alanları biliyorum. Bu işin olmazı yok, doğru aksiyon ile yapabilirsin. Youtubeda da ayrıca videoları mevcut. Biraz araştırırsan izlediklerinden fikir sahibi olabilirsin. Rast gelsin.
yorumunuz için teşekkürler... avlanacagım bölge cok tenha bir yer olgugu için balıklar cok ürkek; sadece zıpkıncılar dalıp vuruyor yörenin balıkçıları zaten oltadan anlamıyorlar.Bakalım dediginizi silikon kurt ile kayalık diplerine denicem
Bu tarz takımlar genelde kumluk alanlarda daha verimli oluyor çünkü kayalık yerde genelde takılma riski çok yüksek. Bunu da unutmamak gerek
aslında bunun adı balık.yani olmadık oltaya da gele biliyor.ama okadar nadir olurki şaşarsın.yani silikona bir karagöz denk gelirse hemen koşarak piyangocunun yolunu tut
Ben silikonla kasıtlı olarak 4-5 kez karagöz balığı tuttum 3 tanede sargoz tuttum Bu aralar Light rock fishing stilinde avlanıyorum ince mono misina 0.22 ve özel light silikonları ile (ma worm ) jig headle sargoz ve karagöz olduğunu bildiğim sıhı yerlerde çok denize yakın durmayarak .Atıp çekme değilde hemen 2-3 metre önüme atıp çok yavaş hoplatıyorum arada sırada hoplatmak yerine çok kısa düz çekiyor ki cezbetsin bazende hiç hoplatmadan düz çekip duraksatıp 1 sn. hemen çekiyorum . bazende sadece zıplatarak getiriyorum.O meradaki balığın davranışına bağlı en verimli zamanı 06.30 dan akşam 20.00 e kadar ( yaz saatine göre ) işte o özel silikonlar http://www.youtube.com/watch?v=ygOJwy0gUbI ,iğne takılış yerine dikkat edin.Benim kullandığım videodaki 2.ci silikon Eğer av videoları izlemek istiyosanız youtube'a Light rock fishing yazın çıkar Rastgele
Bizim bu konuda usta olan arkadaşlar var, iznim olmadığı için paylaşım yapamıyorum ancak şunu söyleyeyim ki spin kamışla jighead'e takılmış silikon kurt sahtesi kullanarak gece yakalayamadıkları balık yok. Kiloluk karagözler, mırmırlar, eşkinalar, iri istavrit ve iskorpitler en fazla yakalanan balıklar.