Merhaba Arkadaşlar... Araniza Yeni Katilan Bir Amatörüm...sizden Beni Aydinlatmanizi Istiyorum...silikon Kamişlara Taktim Kafayi...çok Sağlam Görünüyorlar...hem Tekneden Hemde Karadan Kullanmayi Düşünüyorum...sizce Nasil Olur...
Benim bildiğim silikon kamış diye bir ürün yok; bir yanlışlık olmasın; silikonları ancak yapay yemlerde kullanıyorlar bildiğim kadarıyla; bir de misinalara katkı maddesi olarak kullanıyor olabilirler... Tabii bu balıkçılıkta böyle; silikon farklı birçok alanda da kullanılıyor...
Sanırım silikon dolgu kamışlardan bahsediyorsunuz. Yörenizdeki veya yapmak istediğiniz avcılık stiline göre değerlendirmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum. Saygılarımla,
silikon kamışlar çok sağlam kamışlardır. özellikle sazan ve büyük balık avlarında kullanılırlar. silikon kamışlar genelde çok ağırdırlar. 2.10 veya 1.80'likler kullanışlıdır. 2.50 veya 2.70 gibi bir silikon kamış av için pek elverişli değildir çünkü çok ağırdır. silikon kamışların tamamı at-çek diye tabir ettiğimiz avlar için uygun değildir çünkü ağırlıklarından dolayı kolunuzun hemen yorulmasına sebep olacaktır. (Tabiki aşırı güçlü bir yapınız yoksa) Hamur ile yapılan avlanmalarda tasmalama(çarptırma) yaparak balık avlayacaksanız yine elverişli değildir. çünkü sürekli elinizde tutamazsınız. ağırlıktan dolayı kolunuz çok yorulur ev çarptırma yaparken bu yorgunluktan dolayı refleksleriniz zayıflar. silikon kamışlarda 2.10 metre üzeri hiçbir şekilde kullanışlı değildir. ne bir göl kamışı gibi kullanabilirsiniz ne at-çek için kullanabilirsiniz ne başka bir şey için.(tecrübelerimle sabittir- avlanamazsınız demiyorum kullanışlı değildir diyorum) ben şu anda at-çek için, mantarlı av için, dip takımlar için remixson marka 2.10 metre uzunlukta silikon dolgu iki parça kamış kullanıyorum. çok memnunum. diğer silikon kamışların neredeyse tamamından kullandım. remixson 2.10'un özelliği iki parçanın birbirine somun vida sistemiyle tutturulmuş olması(bu kamışı oldukça gülendiriyor, yüzüklerinin tamamen demir olması(yüzük içindeki plastik vb malzemenin demir olması gayet güzel, iz yapma veya kırılma, zedelenme olmuyor) ben bu kamışı atçek için, mantar için veya dip takımların için kullanıyorum. çok memnunum. ayrıca bir husus daha silikon kamışlarda olta ucunun esneme olayı çok düşüktür. neredeyse hiç yoktur. bu da uzak mesafe atışlarını engeller. saygılarla.
sağlam olmasına sağlam ama çok ağır at bekle çek yapacaksan sorun yok ama at çek yapacaksan alma bence
işin doğrusu hiç elime almadım...karşıdan baktım ve göz doldurdu...sizin de söylediğiniz üzere çok sağlam duruyor...beklemeli av yapacağım için herhalde sorun olmaz ağırlığı...body çalışırsam belki at çekte yapabilirim...