Yeni üye ve olduğum için affınıza sığınarak; Acaba silikon karidesler (Pembe renk ve 2cm civarı) klasik 3 lü dip takımında boğazdan sonuç verirmi, yoksa at çekte mi kullanılmalı... Birde tabi bu sahte hangi balığı alır... Teşekkürler...
Ege ve akdenizde kullanılan bu yöntemin boğazda çok verimli olacağını sanmıyorum. Tenkeniz varsa deneyebilirsiniz. Boğazda akıntının az olduğu bölgelerde tekneyle levrek palamut ve gezici şans balıklarından avlama şansınız olabilir. Ama kıyıdan at çek te boğazda ya taktırırsınız yada kol kası yaparsınız. Zor bir iş.
Levrek avını İri kaya karidesi ile yıllardır yapan biri olarak (20 yıl)ve bahsettiğiniz sahte tekeyi incelemiş biri olarak bununla verim almanın çok zor.olduğunu söyleyerek söze başlamak isterim...Çünkü levrek doğal olan tekeyi bile kırk kere inceleyerek yiyor..Kullandığınız yem hırpalanmış,doğal yüzüşü bozulmuş ise verim alma şansınız %20 bile değildir..Hatta 028 misina kullanıyorsanız bu bile çok kalındır..Teke ile yapılan avda ki biz Yeldirme deriz,İnce misina,ince ve hafif kanca,misinanızı sürükleyebilecek kadar diri teke verimlidir.. Bunun yanıda Teke ile yapılan avlarda çay ağızları verimli olmaz..Çünkü tatlı suya temas eden teke hemen şoka girer ve hareketsiz kalır..Teke kayalık yerlerde verimlidir..Çay ağızlarında bırakma ve kurtla yapılan av tercih edilmelidir.. Bu bilgilerden sonra bu sahtenin verimli bir malzeme olmadığını denemelerim ve tecrübelerimle söyleyebilirim..Fakat siz deneyin şans Balıkçılıkta bir faktördür
evet aslında bende süs olur derken 4 senelik uğraşlarım sonucu söylemiştim bende ilk ateşle kalamar zokası almıştım you zuri nin en çok gerçeğe benzeyenini aldım ama hala hiç bir icraat yok yani hayal perest olmayalım avlakların gerçekleri var dere ağzında takanin olabilmesi için derenin akmaması lazım yazın kuruyan dere yataklarının ağzı olabilir belki ama marmara da sahteler pek iş yapmıyor ben bizzat sahtelerimle gece gündüz hergün inanın 2 32 saat eskitiyorum ama ele gelir bi başarım hala yok evet vaz geçmedim ama meşaakat te fayda var daha çok denemeyi öğreniyorum her seferinde