merhaba arkadaşlar, geçen salı günü kartalda iett duraklarının üst caddesindeki malzemeci amcamız silikonlu yapay yemlerle zargana tutulabileceğini söyledi. aldım bir takım ama kullanmak nasip olmadan kayalıkların arasına düşürdüm sizce iş yaparmı bu silikonlar? kullandınızmı hiç ? ahanda resmi
işte bende bunu diyorum gümüş yavrularına pek bir benziyor şu mavi renkli silikonlar işe yarar mı ? ayrıca avlandığım bölgede ipekten pek verim alan yok tekne arkasından sürükleyerek işe yaradığını söylüyorlar oysa ben kıyıdan avlanıyorum
Sağol Musut abi benim aklımda birşey daha var bilindiği gibi zargana dişli balık bu silikon bu yüzden kısa sürede deforme olabilirmi ? yanımda fazladan 3-5 takım daha bulundurmalı mıyım ?
ben normalde kuyrukaltı yemli kullanıyorum ama yem olmadığı zaman bu silikon la tutuyorum silikona zarar vermiyor bende 1 aydır kullanıyorum ama takım çantanda 2-3 tane bulunmasında fayda var ben silikonla bir tane yakalayım yemliye çeviriyorum işin aslı
Zargana konusunda halen pek usta olmasamda,balık bol olduğu zaman herşeye atlıyor.Bu seneki avlarımda kullandığım yemler genelde kendi eti oldu çabuk düşmediği için bunu kullanıyorum takip alabiliyorsunuz ama balık yeme bakıp gidiyor .Ustamdan tastikli zargana yemi her zaman hamsidir.Balık gelir takip eder alırsın balığı yada balık yemi alır boş geçmez.Gümüş çok iyi yem ama canlı olması lazım vede küçük büyük olanlar ortalama serçe parmağımız kadarları balık yutamıyor görsel şov olarak güzel ama boşa zaman kaybı 10 balık alıcakken en fazla 2 tanesi oltada oluyor.yaprak gümüşte hamsi yadazargana kadar aksiyon yapmıyor buda ayrı bir dez avantaj.Uzun lafın kısası balık bolsa her türlü yemle balık alırsın ama nazlı ise hamsiyi tek geçerim tabi atmak biraz ustalık gerektiriyor ben hala atarken genelde yemi düşürüyorum
Canlı hamsi bulmak lazım önce birde 2 ye bölüp atmak hamsi gümüşten daha tombul olur ona göre uyduracağınız iğne zarganayı bence ürkütür.zaten hamsi en fazla sudan çıktıktan sonra 2-3 dk yaşayan bir balık.
evet bende gümüş yavrularını kepçeyle binbir zorlukla topladım bir keresinde kuyruklarından takarak canlı kalmasını sağladım ve bayağı verim aldım boş çektiğim olmadı neredeyse 20-25 zargana ile sonlandırdım avı ama silikonlada aynı verimi alır mıyım diye düşündüm ama gümüş kadar verimli olmaz hem gümüşü sürekli bulamıyorsun
Gümüşü sürekli bulabilirsin sadece kuytu fazla akıntı olmayan gölge alan bir yer olsun yeter örnek vapur iskeleleri,limanlar yada galata köprüsünün ayakları gümüş gani kıyamet orda her zaman.Birde güneşe dikkat etmek lazım tecrübe güneş suya vuruyorsa çapariye pek gümüş atlamıyor.(balık derinde değil ise )
çapari ile gümüş tutmayı tercih etmiyorum. tecrübelerime dayanarak söyleyebilirimki zargana ufak gümüşleri tercih ediyor nedense, canlı olmalı ama iğneye takıldığında hareket edebilmeli sağa sola buda balığın ilgisini çeker.yavrularıda yakalamak hiç kolay değil gölgenizi farkettiği anda dağılıyorlar yada derinlere kaçıyorlar kepçe ile dakikalarla öylece kalıyordum ufak gümüş yavrularını gördüğümde daldırıyordum ama hızlı davranmalısın yoksa kaçıyor meretler
Bu zarganı ipekle tutuyorum ama daha önce yemli denemedim ikisi arasında ne kadar fark var acaba verimlilik olarak
Sanırım nasip balıkçılıktan bahsediyorsunuz. Küçük bir dükkan. Eğer hazır slikon balıklı takımlardan aldıysanız sanırım size kullnılışınıda anlatmıştır ordakiler. Ben bir kaçtane slikonla alan gördüm kartal tarafında zarganayı. Ama renk ya gümüş grisi yada turuncu olanlardan almanız şartıyla. Ha şu aralar ortalıkta pek zargana yok. Tutabilirseniz artık oda sizin şansınıza. Ama zargana ençok koçtaş civarında veya dragosta dolaşıyor kartal tarafında genelde.
Senelerdir Zargana Tutarim Ve şuana Kadar Zargananin Kendi Kuyruğundan Başka Bir Yem Kullanmamişimdir. Zargana Kuyruğundan Yaklaşik 5 Cm Kesilir Bunlar Fileto şeklinde Kilçiğindan Ayrilir Elimizde Iki Adet Fileto Kesilmiş Balik Vardir Bunlarda Ikiye Ayrilir(beyaz Ve Siyah Olan Parça Olarak) En Kisa Zamanda Resimli De Anlatabilirim Anlamayan Arkadaşlara Daha Sonra Bu çok önemli Beyaz Olan Yemi Ince Kismini Takin Iğneye Ve Oltayi Atip Yavaş Yavaş çekin O Zaman Atliyor Zargana Ve Sürekli Yemi Değiştirin Daha çok Verim Alirsiniz Zargana Hakkinda Sormak Istediğiniz Ne Varsa Cevaplayabilirim Ipekle Uğraşmaniza Bile Gerek Yok Kaç Senedir Yazin Yüzlerce Zargana Tuttum Bu şekilde
ilk defa beyaz silikon denedim geçen gün ona da saldırdı ama kendi kuyruğunun yerini hiçbirşey tutmuyor şuan elimde kesilmemiş zargana kuyruğu yok tuttarsam bu aralar video ya çekip forumda paylaşıcam arkadaşlar