abiler kardeşler bu silikon nasıl bağlanır, zargana avı yapmak için 4.5 cm lik kancayı içinden keçirdim bağladım bir karış yukarısına da ufak kıstırma kurşun taktım olmuyor çekerken dönerek geliyor bu silikona nasıl aksiyon verecek şekilde bağlıyabilirim
Silikonda rapala bağlar gibi, gevşek düğümle bağlanır. Rapala düğümü bir bakının. Silikon diyorsunuz, bizde aklımıza düşen bir silikona göre bir şey yazıyoruz ama bu alanen sallamak oluyor mallaesef. Silikon derken ne kastediyorsunuz? bin çeşit silikon var, her biri için bağlantı, iğne takma usulü farklı... Dönüyor dediğinize bakarak, çapraz iğne kullanmayın diyebilirim. Yada bazı silikonlar zaten dönerse iş yapar da diyebilirim.
ipeği dendim iş yapmıyor burda hams i ile yakalanıyor ama şte macera atıyorum ya belki silikonlada yakalnır diye düşünüyorum kancayı üstten takmıştım bakakyım şimdi fırdopndüde takıp alltan deniyeceğim
Maket balık bağı Öncelikle silikon ile zargana tutmayı aklından çıkar.Zargananın ağız yapısı nedeniyle silikonu tamamen yutamaz.Silikon kullanmak yerine aşağıdaki resimde gördüğün takımı uygulayabilirsin.Küçük bir Maket balık ve arkasındaki üçlü iğneyi çıkar yerine zargana ipeği ve en az 150 cm Görünmez(Fluoro Carbon) misinadan beden kullan.(Zargana topu kullanıcaksan yem ile arasında 1.5-2 metre aralık bırak)