Silikon sahte için kurşun head yapımı (LRF için ideal)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Emrecan Kaya tarafından paylaşıldı.

1. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Uzun zamandır havaların soğuk olması, bu sebeple balığa çıkacak vakit bulamamla birlikte, sıkıntıdan yeni şeyler yapma isteği uyandı. Lrf yöntemini kendime yakın buldum; aslen, henüz denememiş olsam da en yakın zamanda deneyeceğim. Bunun için ekipman toplamaya başladım. en son silikon aldığımda tek eksik jighead kalmıştı. Bir kaç yere baktım, ya fiyatlar tuzlu geldi ya gramaj uygun değildi ya da iğnesi büyüktü. Bunun üzerine evdeki malzemeleri değerlendirmek istedim. Gerekli malzemeleri sayıyorum, neredeyse herkesin elinde olan malzemeler olduğunu düşünüyorum.

-Zoka yapılmak istenilen gramajın iki katı ağırlığında delikli zeytin kurşun
    -İstenilen boyutta iğne
    -Pense
    -Kullanılmayan veya en ucuzundan bir rapala
    -Çekiç
    -Zımpara

İlk önce delikli kurşunu penseyle ortadan ikiye böldüm. Ezilen kısımları bir makas yardımıyla düzelttim. Daha sonra kullanmadığım rapaladan çıkarttığım iğne bağlantı halkalarından birini kurşunun pense değmemiş olan deliğine döndürerek sabitledim. Daha sonra (isterseniz penseyle sıkıştırabilirsiniz) çekiçle ezerek iyice oturttum. Aynı işlemi öbür deliğe iğne için uyguladım. Palasının olduğu bölümü çekiçle ezdim, iğnenin tam sabitlenmesi için. Daha sonra kurşunun üzerinde oluşan çapakları zımpara yardımıyla düzelttim. (Tabi ki elde eldiven olmalı) İsterseniz ojeyle renklendirebilirsiniz. Jigheadler hazır :)

2. baraküda007

baraküda007 fatih

elinize emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler