Silikon-sahte kolleksiyonumdan bir kaç kare

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Serkan.ist tarafından paylaşıldı.

1. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Eski malzemelerim arasında kullanmaya kıyamadığım yada fırsat bulamadığım bir kaç silikon modeli buldum. Birçoğu 15-20 senelik sahtelerdir. Suya girmemişlerdir. Tabiki aralarında devamlı kullandığım modeller de var. Paylaşaymak istedim. Kaşık ve rapalalaların çoğu şu an burada yok malesef.

Silikonlar çoğunlukla tatlısuda rağbet görse de denizde de çok randmanlı işler yapıyor. Özellikle levrek avında buradaki sahtelerin çoğunun iş yapacağından eminim. Kullanıpta başarılı avlar yaptığım sahteler var. Özellikle klasik raglouların dışında orak kuyruklular favorimdir.

Aralarında sizlerinde kullandığınız silikonlar-renkleri varsa tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

Uploaded with ImageShack.us

2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Malzemeleriniz güzelmiş umarım keyifli günler geçirirsiniz bunlarla. Şu 15 20 senelik olanları merak ettim ama keşke onları kendi başlarınada bir fotoğraf çekseydiniz..

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Teşekkürler. Raglouların dışında hemen hepsi 20 seneye yakındır.

Bu arada bunlar sadece numuneleri. Herbirinden en az 10ar adet almışım:)

Ama o yıllarda bunlar baya paraydı. 90lı yıllar için bir servet yani:)

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Çok güzel bir koleksiyon. insan bazılarını kullanmaya kıyamaz :)

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    soru

Çok güzel bir malzeme çeşidiniz var.Bol avlar dilerim....Orak kuyruklu slikonun işlevi nedir.Nasıl av verir....selamlar saygılar ......rastgele....

6. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Seneler evvel almış olduğum küçük sahte slikonlar kutusunu açıp baktığımda erimiş olduklarını gördüm...Bu olay normal mi aydınlatırsanız sevinirim....slm....

7. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Orak kuyryklu silikonlar suda gelirken kıvrık kuyruğu nedeniyle bir sağa bir sola doğru hereket yaparlar. Bu da biraz yaralı balık izlenimi uyandırır derler.

Ama daha bence yinee avcı balık bunun bir balık olmadığını pekala anlar. Ama hareketin cazibesi ona kaçmakta olan bir canlı izlenimi uyandırdığı için yeme atlıyor diye düşünüyorum.

Bu silikonların avantajı balıkçıya fazla yük bindirmeden aksiyonu kendi başına yapmalarıdır. Atıp düz istikamette çekmek yeterli geliyor.

Sanırım sizin silikonlar daha önce suya girmiş ve siz öyle kaldırmışsınız. Suya giren silikonun işi biter. Kurutsanız da artık iş yapmaz çürür. Yada nem alan bir yerde durmuş. Başka türlü çürümezler. Benim silikonlar ağzı fermuarlı hava almayan küçük poşetlerde renklerine göre ayrı ayrı kısımlanmış olarak duruyordu. Hatta dün resim çekerken ilk aldığım torbaları etimeye başlamış ve ele alınca yırtılacak kadar çürümüş. Ama silikonlar sapasağlam;)

Hemen silikonları yeni poşetlere doldurdum tabi...

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Kaşıklar ve kurbağanın aynıları bende de var tatlı su için. Bayılıyorum böyle koleksiyonlara :)

9. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    gerçekten güzel koleksiyon eskiye dayanması dahada güzel sahtelerden sol baştan ikinciyi denedinizmi

10. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Teşekkürler. Üstten sol baştan ikinciyi değil ama üçüncüyü beyaz kırmızıyı denedim. Deniz levreği için favorilerim arasındadır. Hatta 94 te ilk at-çek levreğimi bu beyaz kırmızının aynısıyla yakalamıştım.

Siz söylediğiniz ikinciyi denedinizmi ?

11. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

serkan abicim aralarında benimde kullandığım turnada başarılı birçok yem var şimdi gözümün önünde geçti ne avlar yapmıştım ama şimdi benimde depomda yatıyorlar :D :D

12. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    ben silikonlardan degil sahte balıklardan bahsetmeiştim sanıyorum yanlış anlatım oldu kusura bakmayın soldan ikinci maket balıktan aldım deneme fırsatım henüz olmadı o yüzden sormuştum...

13. mesut abi

mesut abi mesut yıldız

Favori Kamış:
    dam-lineafee-
    Favori Makine:
    okuma-ORYX RXS65 okuma avensis s65
    En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    serkan bey kutlarım . bende kullanmasam bile kaşık silikon rapala vs saklamaya devam ediyorum yalnız suya girmiş olanlar için bilgiye ihtiyacım sizleri takip ederek bilgilenmeye ve öğrenmeye çalışıyorum . herkese rastgele...

14. LapinCash

LapinCash

Ya abi silikondan tiksindim ya.Çok iyi işler yapıyor ama yeni sıfır twisteer lerden aldım da yeni diye kendi poşetinden ayrılınca yağını kaybediyo eriyip parçalanıyo eskiler sapa sağlam bende tiksindim çok iyi modellerim var ama bular bitsinler hiç kullanmıcam at-çek den de tiksindim ya anlıyomusun verecek adam arıyorum.Adresini özelden at direk sana gönderim istersen.35 e yakın var.20 ye yakında zokam var..

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  15. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Teşekürler. Bu sahtelerin benzerleriyle 2000 li yıllarda Sazlıbosnada yakala bırak çok turna avlamıştık:) Rapalalar ne kadar gelişirse gelişsin silikonların yeri bende hep başkadır:)

Soldan ikinci maket balık storm marka. Kullanmaya fırsatım olmadı. Ancak renkleri lüfer avı için çok etkili olduğunu düşünüyorum. Deneyince haber veririm.

Teşekkürler. Bu sahtelerin çoğu çok başarılı avlar yapıyor. Çünkü aksiyonları çok cazip. Sadece tatlısu- deniz tercihlerinde ve gece dündüz sabah öğlen renk tercihlerinde dikkatli olmak lazım.

Geceleri beyaz olanlar simli griler levrek avında denenmiş ve başarılı avlar vermiştir. Zaten Egede çok yaygın olarak kullanılır.

Gündüzleri kırmızı sarı ve yeşil tonlar iyi av verir diye dşünüyorum.

Teşekkürler Emre. Bence bir kenarda durmaya devam etsinler. İnan bana birine verirsin ve bir gün gelir keşke şimdi onlar elimde olsaydı dersin. Örneğin bir tatile gidersin ve orada bir avlak tam bu silikonlara göredir keşke yanımda olsaydı dersin. Bu tecrübelerime göre hep böyle olmuştur. Ama yinede sen bilirsin. Kesinlikle atacaksan ben alırım.

16. LapinCash

LapinCash

Bende az önce onu düşünüyordum dedim dursular bi köşede diye belki bir gün işime yararlar.Öyle dursular bakalım :)

17. vobler

vobler volkan demir

Favori Kamış:
    Balzer diablo3
    Favori Makine:
    Albastar dega4000
    En İyi Avı:
    gökkuşağı alabalık 1010gr
    küçük bir uyarı

Bazı Slikon yemlerin imalatinda yumuşaklığı sağlamak amacıyla kullanılan maddenin ( slikon yeminizi yeni aldığınızda daha etkili olmak kaydıyla) plastik voblerlerinize zarar verme olasılığı vardır. Sözkonusu madde plastik esaslı birçok malzemenize de zarar verebilir. Dikkatli olmanızı öneririm.

18. Martin

Martin Mert

Favori Kamış:
    Dut sopası
    Guzel koleksiyon. Bu silikonlari eskiden tek tek satarlardi pahaliydi simdi bunlari artik kiloyla satiyorlar, en son gordugum yerde kilosu 2 euro dan basliyordu fiyatlari. Aldigim eski silikonlar hala sapa saglam duruyorlar tabi bazilari baliklarin hirpalamasiyla gittiler ama duruyorlar zaman asimina ugramiyorlar. Bu son yillarda kiloyla satilanlar ise durdugu yerde eriyebiliyorlar. Bunu bilerek bu sekilde dayaniksiz yaptiklarini dusunuyorum. Eski silikonlarla yenileri arasinda goruntu islev olarak hicbir fark yok. Her baliga gittiginde harcandiklarina gore sanirim buna artik silikon demek disinda yem demek gerekiyor.

19. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Bence çok normal özünde kauçuk olduğu için uzun süre oksijenle temasından veya hava durumunun sıcaklığından etkilenmesiyle hatta içinde bulunan petrol türevi karışımların uçmasından dolayı deformasyona uğarlar.Özellikle havadan oksijen almak kauçuk için en zararlı etkidir.

20. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    harika bir koleksiyon bereketli avlar dilerim