tekrar merhabalar arkadaşlar abiler yaklaşık 3 hafta önce bu karidesleri almıştım.. almasına aldımda..bunu nasıl atıp çekeceğim o sorun teşkil etti zokalar,kurşunlar önümde..böyle kafa yorup duruyordum..birden ampül yandı:mod: dedim böyle yaparsam.. dipte yemletmeside çok güzel olur dedim kendi kendime.ayrıca düz çekimde de ufak sallamalar ile.önden arkaya doğru salolom yapar dedim .hemde kurşun silikonun altında gizlenmiş olur dedim.. ve yaptım test ettim..tamda düşündüğüm gibi çıktı:thumb: bitmiş hali bu kurşunu örgü ip ile bağladım..sonra onu dikiş iğnesine takıp.. silikonun içinden geçirerek.. olta iğnesinin palasına bağladım.. işlem bu kadar basit kendi zokanı kendin yap kardeşim ,eldeki malzemeyi kullanhihi Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us bu klipsli 10gr lık armut kurşun..bu çok daha basit..resimde görüldüğü üzere montajını yaptımm.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us öndeki karidesteki kurşun 10gr lık gezer kurşun.. ilk önce iğnenin boğazına örgü ipi bağladım..sonra dikiş iğnesi ile delip ipi aşağı aldım..kurşunun içinden 3 kez geçirip..gerdirerek,,önceden taktığım olta iğnesinin,, arka kısmından çıkacak şekilde tekrar dan yukarı delik açıp,dikiş iğnesini geçirdim.. dikiş iğnesini çıkarıp.. örgü misinayı iğnenin kambur kısmına bağlayıp,,kuvvetli tutkal ile sabitledim.. iğnenin kambur kısıma dikkatli bakın!! Uploaded with ImageShack.us son işlem..sıcak silikon ile..kurşunun deliklerini kapattım.. sürekli atıp çekmede örgü ipini,,kurşun deliklerinin ağız kısmı yıpratmasın diye.. isteğe bağlı Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us daha büyük sahtelerede ilerliyen zamanda..2li iğneli takım yapacağım..bunun için bana çuvaldıza benzer ama ince iğne lazım..o uzunlukta iğne bulmalıyım bir an önceidk haydi kolay gelsin
eline saglik kadir abi yazida belirmmissin ama resimdeki sicak silikonu yapistirmada kullandi isen hemen atar suda bilgin olsun
ellerine sağlık abi. nasipleride bol olur inşallah. bir insan ancak bu kadar üretebilir takipteyim seni abi hoşçakal.
Eline sağlık Kadir abi, gerçekten ısmarlama olsa bu kadar denk gelir. Bende bu tür slikonlarla çalışmak istiyordum. Benim için çok güzel ve ufuk açıcı bir konu oldu. Teşekkür ederim, sevgilerimle...
sıcak silikon kurşunun deliğine giriyor,birazda ben ıslak parmak ile üstünden bastırıyorum.. 5 6 seferdir kullandım..silikon çıkmadı silikonu kurşunun deliğine itelekek gerekiyor teşekkür ederim kardeşim sağolasın eyvallah kardeşim sağolasın,teşekkür ederim sendeki karidese ufak zoka gidiyor da,buna gitmedi yakışmadı aklıma böyle fikir geldi ve uyguladım bu karidesten al derim..o karides odun gibi birşey..aldım bir kere bile kullanmadım onu..bu karides esnek ve içinin simi suda ışık saçıyor 1.5 buçuk tl fiyatı, aksiyon verdirirken bacakları da sallanıyor teşekkür ederim kardeşim sağolasın eyvallah kardeşim sağolasın teşekkür ederim bu takımı taktırsanda üzülmezsin..sonuçta maliyeti ucuz..evde iğne kurşunda varsa,kullanmadığın..onlarıda bir şekilde eritmiş olursun kumluk alanda bu tür silikonu kuma indirin..ağır ağır aksiyon verdirin.. kumu kaldırsın aksiyon verdirirken.. o kurşun tepeden inen baluk hurra yapışır buna,,bilimum avcı balık.. ufak çakıllı mekanda da,yine sürütme yaptırabilirsiniz,,kurşun sayesinde taşlara sürtününce,,ses çıkaracak bu sahte..
sa yahu kadir abi ne adamsın nerden buluyon bu icatları :laughing: şaka bir yana eline sağlık abi güzel çalışma sahadaki performansı bekliyorum inşallah güzel trofeler alırsın şimdiden rast gele abi
kafa yoruyorum ondan ötürü seviyorum balık malzemeleri ile oynamayı teşekkür ederim kardeşim sağolasın
Evde olmayan malzeme yok gibi. Bende senin örnek resimlerindeki gibi bir slikon almıştım. İzmirde çok bulunmuyor karides sahtesi. Bulunanlarda benim istediğim gibi değil. Yu-zorinin karidesine 11 tl verdim aldım. Bir kere yüzdürmedim daha. Buradaki slikonlara çok benziyor. Çalıştırabilirsem devamını alırım, sen nerden aldın abi o slikonları 1,5 tl'ye. Bendeki yu-zoriyi çalıştırabilirsem, yedek olarak alırım. (marka model yazsan da olur. ) Benim karides yüzdürmeyi düşündüğüm bir mera var kumluk. Sanmıyorum ki takılsın. Zaten yakın mesafe çalışırım muhtemelen. Çakıllık mekanda sürütme hiç düşünmemiştim ama mantıklı. :thumb:
icraat olması için levronun mekana teşvik etmesi lazımhihi sahteyi seçerken bu yem benim hedef balıklarıma gider diyeceksin..ve ona güveneceksin..balığın tam vakti zamanında..öyle favori sahtelerini denersen..balık yokkende bunu denersen iş yapmaz tabbi karidesin üstünde marka yok.kutunun içinde idi,başka bayide gördüm oda kutunun içinde idi,,o şeffaf simli idi.. lazım olursa tedarik ederiz.. kayalık bölgede dibe indirmedende atıp çekebilirsin.. çekerken kamışı sabit tutma..hafif geriye vurdurarak çek.. o şekil yaparsan..sahte aşağı yukarı zig zag çizer.. kamışın ucunu hafifden sallıyacaksın..kıyıda bir antreman yaparsın öncesindehihi bu sistem sadece karidese has olmamalı..diğer silikonlarınızada uyguluyabilirsiniz.. amaç fikir vermek
az öncede çarşıda idim,aklımda idi soracaktım abi,,acele et bir sefer daha atçek yap dedi içimdeki yabancı bir ses uğramadan geldim..neyse yarın alırım ben onu..kargo bekliyorum muhtemelen yarın gelecek..teşekkür ederim
sağolasın teşekkür ederim kardeşim eyvallah dün az kalsın bu karidesli bir rapor açacaktımki,,balık kancaya oturmadı kırmızı armut kurşunlu karidesi denemiştim.. ama sevinçliyim.. şimdi dahada bir severek atıp çekeceğim
Ozaman daha da şahane olurmuş abi ama kısmet işte Sizin bu yaptıklarınızı fırsat bulabilsem ben de sırf meraktan oturup deneyeceğim tatlısuda işe yarar yaramaz bilemem ama denemek istiyorum sırf aksiyon olsun
sudak,kasna,turna,perch,alabalık gillerden,, bu balıkların yiyeceği arasında tatlı su karidesi,tatlı su istakozu var zaten iş aksiyonda bitiyor..balığı kıskandıracak aksiyonlar verdirmelisin silikon sahtelere..
Yosun ve otluk bakımından demeye çalışmıştım abicim.. Usta ellerde bitiyor iş zaten oda bende pek yok bakacaz artık
evet tatlı suda o sıkıntı var haklısın..onuda bir araştırayın bakalım neler icat etmiş yabancılar bu iğne bu gün geldi.. aynı çelik telden temin edebilirsem kendim yaparım korumalı iğne.. tatlı su için..ot yosun... ne kadar başarılı onu bilemem..deniyeceğim.. http://www.pecheur.com/en/gb/buy-predator-hook-dam-weedless-pack-of-5-82239.html kaküllü zokayı bir dene..otçekermi onu bilemem ama şuana kadar taktırmadım.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52570
Abi sizin yaptığınız zoka, silikona üçlü iğne geçirmeden bence işe yarar tabi bunu da deneyip görmemiz lazım otların yosunların içinde.. Aslında tek iğnede çok sıkıntı yok çöpü otu yosunu toplayıp gelen üçlü iğne oluyor En kısa zamanda deneyecem dediklerinizi teşekkür ederim