Bu sistem ile,silikon sahtelere kurşun eklemek sistemini sizlere resimli olarak anlatmaya çalıştım,böyle bir sistem ile,tatlısuda turna,sudak,yayın gibi yırtıcı balıklar yakalama şansınız oldukca yüksek,bu sistemde harici bir kurşuna gerek yok,yuvarlak içi delik bir kurşun yeterli... 1-Bize lazım olacak malzemeler. Uploaded with ImageShack.us 2-klipsi çeliktele takıp kurşunun içinden geçiriyoruz. Uploaded with ImageShack.us 3-daha sonra küçük borudan ,çeliktelin iki kısmınıda geçirip,uzun olan kısmını tekrardan küçük borunun içinden geçiriyoruz ve bir küçük halka oluşmasını sağlıyoruz ve boruyu pense ile sıkıştırıyoruz. Uploaded with ImageShack.us 4-Üçlü kancayı balığın üstüne yerleştirip çeliktel için ölçü aliyoruz. 5-Onuda kurşunda olduğu gibi,ön tatarfında küçük bir halka bırakıp,küçük boru ile sıkıştırıyoruz. Uploaded with ImageShack.us 6-hazırlamış olduğumuz üçlü kancayi,yem iğnesi ile sahte balığın içinden geçirip,halkanın ön taraftan çıkmasını sağlıyoruz. 7-Sonuç olarak böyle bir sistem çıkıyor karsimiza.
resimlerden görebildiğim kadarı ile kurşun slikonun hemen önünde. Peki bu durum silikon sahtenin aksiyonunu bozmazmı Selim Abi ? Kurşunu biraz daha öne koysak silikon daha rahat salınım gösterebilir belki.
Paylaşımın için teşekkürler... Silikon sahteler için özel zokalar var , onlarıda kullanabilirsin. Ayrıca silikonun baş kısmına monte edilen bir ağırlık aparatı var. (ismini hatırlayamadım) Birde Kurşun ağırlığı içinde olan silikon sahteler var.
Tam tersi,silikon sahtenin daha iyi salınmasını sağlıyor,içinde takılı ağrlıklı kancalar,sahtenin salınımını etkiliyor ama burada durum değişik...
Guzel ama bencede bu sistem slikonun aksiyonunda sorun cikarir bence en iyisi slikonlari jighead tabir edilen agirliklarla kullanmak
Sizin bahsetmiş olduğunuz zokkalar sahtenin içinde montalı,bu sistemle öndeki kurşunun ağırlığını değiştirebiliyorsunuz,yani 10 gr kurşunla avlanırken,20gr kurşun takıp ihtiyacına göre,av şeklini değiştirebiliyorsunuz...
Bende bunların envayi şekilde olanları bolca mevcut zaten ama bu ağırlıkları takınca sahteyi belli bir ağırlıkta kulanabiliyorsunuz,bu sistemde ağırlıkları değiştirme imkanınız var,ayrıca aynı ağırlıkta,başka sahte kulanma şansınız var...
10 atışta iki turna çekti bu sistem,youtube ye ekleyebilirsem görürsünüz yüzüş şeklini,çekimi yaptım ama siteye eklemek kaldı...
Selamlar Nuri kardeş Denedim desem yalan söylemiş olurum Nuri kardeş,denemedim bu güne kadar. İş yaparmı?bilmem belkide yapar ama küçük rapalalar iş yapıyor,belki 3-4cm lik silikon balıkta iş yapar,denemek lazım...