nette gezerken şöyle bir ürüne rastladım. daha önce kullanan varmı ? sitesinde sadece tatlısu balıkları için videolar var acaba tuzlu su için iş yapar mı ?
tuzlu suda da yapar bence ilk defa gördüm bende değişikmiş cidden, ama bunu bızım burda daha kolay buluruz. Şu cama yapışan şeylerin aynısı zaten. Cidden baya iyi verdiriyo aksiyonu. Acaba kamışta da ayrı bi hareket oluyomu yoksa sadece sarıyo mu.
benim de aklıma ilk cama yapıştırılan vantuzlar geldi. fakat bunlar biraz sert plastik vantuzlar yumuşak oluyor. kamışa herhangi bir aksiyon vermiyor. yavaş yavaş çekiyor...
Akvaryumcularda, hava hortumu için satılan vantuzlar sert oluyor, onlardan denemek lazım, videodaki en çok vantuza benziyor.
kadir abi bundan yapmıştı sanki yapon yapıştırıcı kola kapagının en üst bogumu kurşunlu zoka geri kalanlar sizin el hünerinize kalmış hu arada burdaki malzeme ok atan çocuk oyuncakları var vantuzlu onlarda aynı şekilde mevcut ama şeffaf degil
kadir abi böyle bişiler yapıyordu hee valla iyi fikir, ben bulurum o vantuzlardan aynen o aksiyonu verdirttinmi , gelir balık balık tutamıyorum zaten kac ay oldu küplere biniyorum izlettirmeyin söyle seyler bana sonra gidiyorum masraf ediyorum durduk yere zatne balık yok
Eczanede satılan 50 cc.lik plastik enjektörler var.onun uç kısmı düzgün şekilde kesilirse aynı işi görür sanırım.
benim ilk aklıma gelen; hani açılışlarda falan balon dağtırlar. saplıdır hanı.. O sap la balon arasındaki aparat geldi aklıma . biraz delikli ama sert plastık. rastgele...
Kesinlikle gerçi onların araları delikli oluyor, o delikleri bant yada başka birşeyle kapadık mı, tıpkısının aynısı
Çok etkili bir aparat.. Kadir abinin yaptığıda bunun gibi aksiyon veriyor.. http://www.youtube.com/watch?v=36UhpFDo-9c&feature=youtu.be
Yasin senin avlakta bahsettiğin aparat bulunup, declare edilmiş. Yasin'de balonlara takılan plastiği kullanmayı düşünüyordu. Du bakalım, tutamadıkça neler icat edecez. Özkan yapar bize inşaallah.
Bişey diyeceğim mantiğimin el verdiğince bence böle aparatlara para vermek yerine buna benzer ama yuvarlak değilde ne bileyim daha saçma şekilde kesilmiş aparatlarin daha saçma bir şekilde suya takilacağindan çok daha iyi ve cüzi aksiyonlarin ise bir o kadar daha iyi olabileceği kanaatindeyim ben. Nacizane sadece fikir
kesinlikle senin degigin öneri uygundur abim aklıma yatan en iyi fikir hem basınca dayanıklı polikarbonat malzeme resmen beyin fırtınası oldu
Demek ki avlakta bizi birileri dinleyip planlarımızı foruma anlatmış abi, tüh görüyormusun gizli silahımız gitti Arkadaşlar çok çok acemi ama birazcık araştırmacı birisi olarak nacizane tavsiyem bunu yapacağınıza Kadir abinin kaküllü sistemini yapın. Biz Özkan (Hasreel) ile yaptık ve özellikle hızlı sarımlarda müthiş aksiyon aldığını gördük. İş yerinde boş vakitlerde Özkan gazoz şişesi, yapıştırıcı, bıcak ve makastan oluşan muhteşem dörtlüyü yanına alıp 1 dakikada 1 kaküllü yapabiliyor, (o yapabiliyorsa herkes yapar ) İlla ki bunu yapacağız diyorsanız balonlardaki aparat buna çok benziyor, bi de biz küçükken bakkallarda bunun aynısı oyuncak huni satılırdı, şu anda nereden bulunur ya da hala satılıyormudur bilmiyorum ama bi çocuğun harçlığı ile 5-10 tane alabileceği bi fayattaydı (ben almıştım oradan biliyorum)
Bende duyulmaz bol bol kullanırız gizli silahımızı diyordum ama olmadı be Yasin'im. Yeni silahlar bulman elzem oldu :laughing: Kaküllüyü denemek için dayanılmaz bir istek var içimde. Dakikada bir kaküllü yapması doğal Özkan'ın. O kadar çok yapmış ki ustalaşmış artık. Ben yarım saatte yapamam şu anda.
Arkadaşlar Raglou,Mr Twister gibi,dünyanın en başarılı silikon yemlerini üreten firmalar,yıllarca araştırıp,bir dünya para harcayıp,avcı balıkların avlanma şekline göre yem üretiyorlar,dandik bir silikona,3 kuruşluk bir aparat takıp olayı çözmeyi akıl edemiyecek kadar bilgisizlermi sizce ?
Microsoft'ta dünyanın bilgisayar deviydi. Binlerce mühendis , çalışan ve para... Ama 2 üniversite öğrencisinin yaptığını yapamadı. bkz:google
Abi baktın ki yapamıyorsun, özkana seri üretimle ürettirir sana yollarım ben kaküllüleri Şu anda elimizde sadece 2-3 tane kakülsüz jighead kaldı adam bi başlayınca kendini durduramıyor. Ama çok güzel aksiyon veriyor ya, bulanın da paylaşanın da yapanın da eline sağlık