Herkese iyi günler Resimdeki silikon yemlerle tatlı su levreği yakalamayı deniyorum ancak verim alamıyorum, 0.20 lik misina kullanıyorum sizce nasıl ? Çok mu yüzeyden çekiyorum yemi hangi derinlikte nasıl çekmeliyim veya oltaya nasıl bir düzenekle takmalıyım bu konuda ayrıntılı bilgi verirseniz çok memnun olurum. Lütfen kendi kullandığınız yöntemide anlatınız. Teşekkürler..
iyi günler fatih. özellikle en alttaki beyazın işe yaradığını düşünüyorum. ancak yinede tercihim balık şeklinde olanlarıdır. ama bunun işe yaramaması düşünülemez. küçücük bir tavsiye; uç kısımlarına silinmez bi kalemle göz motifi işleyiver. yada küçücük bi pul yapıştırıver daha etkili olur. uğraşmayayım dersen zaten balık biçimlileri var. çok dibe inmeden yavaş bi şekilde çekersen sudak bu yeme vurur bence.. RASTGELE
FATİH attığın silikonu bekle gibe batsın sonra ufak ufak hareket etirip bekle kıyıya kadar devam et,eğer bu olmazsa silikon batınca çok yavaşca aksiyon vererek çek
Tatlısu levreğiyle sudak Anadoluda çok karıştırılır. Kastınız tatlısu levreğiyse bu kurtların hepsi kesin iş yapar. Tatlısu levreği çok delidir. Hareket eden herşeye saldırır. Turnadan bile daha hırslıdır. Sonuç alamıyorsan bölgede balık yoktur. Üstü dibi çok farketmez. Yinede emin olmak istiyorsan bu silikonların birde fosforluları vardır. Üstlerine ışık tutulunca bir kaç dakika ışığı emerler ve ışık yayarlar. Geceleri bu fosforlu silikonlarla elinde bir fener yardımıyla avlanmanı öneririm. Bu da iş yapmazsa kesin balık yoktur. Bu fosforu çok uzaktan görüp deli gibi atlar. ortalama iki atışta bir ışık tutarak silikonu parlatmalısın. Işık tutarken avucunun içine al ki fenerin ışığı etrafa saçılıp o an sudaki balığı korkutmasın.
Bu mevsimde tatlı su levreği sabahın ilk ışıklarında ve akşam üstü güzel av verir. o yüzden ilk baş bir koy girişi bulman gerekiyor kendine. ondan sonrada bu silikonları kullanıcaksan dibe deydikten sonra çekmeye başlıycaksın
merhaba Fatih ben levrek için istavrit çaparisi kullanıyorum çaparinin altına 25gramlık armut kurşun bağlayıp at çek yapıyorum baya zevkli avoluyor denemeni tavsiye ederim