Silikon yemler

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bluster tarafından paylaşıldı.

1. bluster

bluster fatih

Herkese iyi günler :)
    Resimdeki silikon yemlerle tatlı su levreği yakalamayı deniyorum ancak verim alamıyorum, 0.20 lik misina kullanıyorum sizce nasıl ? Çok mu yüzeyden çekiyorum yemi hangi derinlikte nasıl çekmeliyim veya oltaya nasıl bir düzenekle takmalıyım bu konuda ayrıntılı bilgi verirseniz çok memnun olurum. Lütfen kendi kullandığınız yöntemide anlatınız.

Teşekkürler..

2. konevii

konevii veysel

iyi günler fatih.
    özellikle en alttaki beyazın işe yaradığını düşünüyorum. ancak yinede tercihim balık şeklinde olanlarıdır. ama bunun işe yaramaması düşünülemez. küçücük bir tavsiye; uç kısımlarına silinmez bi kalemle göz motifi işleyiver. yada küçücük bi pul yapıştırıver daha etkili olur. uğraşmayayım dersen zaten balık biçimlileri var.

çok dibe inmeden yavaş bi şekilde çekersen sudak bu yeme vurur bence..
    RASTGELE

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    FATİH attığın silikonu bekle gibe batsın sonra ufak ufak hareket etirip bekle kıyıya kadar devam et,eğer bu olmazsa silikon batınca çok yavaşca aksiyon vererek çek

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Tatlısu levreğiyle sudak Anadoluda çok karıştırılır. Kastınız tatlısu levreğiyse bu kurtların hepsi kesin iş yapar. Tatlısu levreği çok delidir. Hareket eden herşeye saldırır. Turnadan bile daha hırslıdır. Sonuç alamıyorsan bölgede balık yoktur. Üstü dibi çok farketmez.

Yinede emin olmak istiyorsan bu silikonların birde fosforluları vardır. Üstlerine ışık tutulunca bir kaç dakika ışığı emerler ve ışık yayarlar. Geceleri bu fosforlu silikonlarla elinde bir fener yardımıyla avlanmanı öneririm. Bu da iş yapmazsa kesin balık yoktur. Bu fosforu çok uzaktan görüp deli gibi atlar. ortalama iki atışta bir ışık tutarak silikonu parlatmalısın. Işık tutarken avucunun içine al ki fenerin ışığı etrafa saçılıp o an sudaki balığı korkutmasın.

5. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bu mevsimde tatlı su levreği sabahın ilk ışıklarında ve akşam üstü güzel av verir. o yüzden ilk baş bir koy girişi bulman gerekiyor kendine. ondan sonrada bu silikonları kullanıcaksan dibe deydikten sonra çekmeye başlıycaksın ;)

6. MAKHPİYA LUTA

MAKHPİYA LUTA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    merhaba Fatih ben levrek için istavrit çaparisi kullanıyorum çaparinin altına 25gramlık armut kurşun bağlayıp at çek yapıyorum baya zevkli avoluyor denemeni tavsiye ederim

7. bluster

bluster fatih

Herkese değerli bilgileri için çok teşekkür ederim sağolun :)