. Eee kolayı va o zaman Ben olsam şöyle yapardım. Eğer Enez'deysem. Limana iner oradaki balıkçılar nasıl avlanıyorlar izlerdim.Birazda muhabbete girdim mi? iş tamamdır. Bir kutu nEfese ne taktikler öğrenirdim.
. O zaman Malzeme listesinden başlayalım ve genç kardeşimize yardımcı olalım. At Çek için : 1) 2,70~3,30 metre civarı atarı : 20gram~60 gram olan bir kamış. 2) Küçük ama deviri yüksek bir makina, En az 100 metre 0,35 misina almalı.Arkadan Kalama lı olursa süper olur. 3) bir kaç değişik Silikon balık ve mutlaka ALBA 2numara kırmızı kanatlı kaşık. Yemli için 1) Kasnak ve üzerine yaklaşık 50 metre 0,35~40 sarılı misina 2) yaklaşık 25santime kurulu 10 iğneli 7 numara iğneden kıbrıs takım. kimisi Gezer kurşun takar ama şart değil. 3) Yemleme ve Kıbrısı sarmak için yaklaşık yarım kilo üzeri tuzlanmış Sardalya. Teke Yemli için : 1) Kepçe ile yeteri kadar TEKE avlanıp u şişesinde saklanacak ve suyu sık sık değiştirilerek canlı kalmaları sağlanacak. 2) Mantar Şamandralı takım yapılacak ve suya bırakılacak. 3) Kasnaktan yetei kadar yaklaşık 2~3 kulaç boşluk vermeyi unutma. Mamun Yemli için : 1) Gene kasnak kullanacaksın. 2) Mamunlar mutlaka canlı olacak. 3) Kasnaktan yetei kadar yaklaşık 2~3 kulaç boşluk vermeyi unutma. Şimdilik aklıma gelen yöntemle bunlar. detayları Sende araştırarak öğrenebilisin. Bana vereceğin en güzel teşekkür Kısa bir rapor olur. Haydi Rast gelsin.
aytekin abi tanımış beni tuzlu suda olucak bide , silikonu direk mi atmalıyım yoksa , zargana topuyla mı atayım?
. Zargana Topu 55gramdır. 10 gramda Silikon = eder 65gram Kamışın Maks. atarı : 60 gram. Matematiği bir tarafa bırakırsak eğer çook rüzgar varsa ve karşıdan esiyorsa Zargana topu değilde 1 ytl ye satılan içine su doldurulan şeffaf şamandralar var. onlardan kullanabilirsin. ama silikon ile olan uzaklığı bir buçuk kulaç civarında olmalı. * Sakın fırdöndü , klips vesair kullanma. * eğer atabiliyorsan direk silikonu yada kaşığını bağla ve at.
işte bu... sanırım o zaman bir sürü de teşekkür alır. gayet güzel bir ticaret aslında. ben olsam hemen yarın denerdim.
orkun kardeş hedef balığın levrek ise zargana topu balığı ürkütür silikonu direk atacaksın düşük atarlı bir kamışla atabileceğin mesafe 30mt civarında olur bu mesafede zaten levrek avı için yeterlidir çünki levrek avlanırken neredeyse karaya kadar çıkar
. 20 sene evvel askerliği Erzurumda Kars Kapıda yaptım. o zamanlar sadece cincin , pideci, dönerci birde tarihi hamam vardı . Zor günlerdi. .
tarkanım dönercilik şimdi out oldu yeni trent cağ kebap. bilmem hiç yemiş misin eğer çınçın plaktan bahsediyorsan hala yerinde. dadaş sinemasının önü. yirmi yılda köprü altından çok su geçti. "erzürüme cel, çebab sımarliyim sene"
. Konular haricine geçsek iyi olacak. Mod arkadaşları yormayalım gece vakti. Ama Bende zaten yatıyorum şimdi. Bu arada Birde Erzuruma özel bir tatlı vardı. Ne adını nede şeklini hatırlayamıyoum ama kadayıftan yapılıyordu sanki. neyse cümleten iyi geceler. Mod arkadaşlar ,konuya kalabalık yaptık kusur bakmayın. Mesajları taşıyacak arkadaşıma hayılı nöbetler dilerim.
Silikon kullanacaksan özellikle Erma marka kuyruk+beden toplam 10cm şeffaf içi gümüşi simli silikonlar var.Kutuyla satılıyor kutuda 10 adet üzerinde hazır 1 numara iğneyle, şiddetle tavsiye ediyorum.
Eğer deniz levreği söz konusuysa benim tek tavsiyem olacak.Çünkü onunla yakalanan levrekleri gördüm.3 ile 8 kilo arası harika levrekler.Mavi beyaz,yeşil beyaz ve pembe beyaz. http://www.onlineoltaci.com.tr/asp/show_stock.asp?product=END-100622