Silivri / eşkina

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında duzensizifade tarafından paylaşıldı.

1. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

geçtiğimiz hafta kurtlar vadisinin heyecanı kesmedi dedik ikide olta sallayalım bakalım ne var ne yok. saat 12bucuk gibi oltaları suyla buluşturduk sabah 4bucuga kadar aşağıdaki balıkları aldık.

bu akşamda bir yoklama yapalım dedik 1 saat kadar olta attık aşağıdaki balık geldi.

eski bolluk yok, bizden ayrı havayı güzel bulup olta sallayanlardada pek hareket yoktu. yinede boş dönmekten iyidir.

Son düzenleme: 10 Mayıs 2009
  2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler hüseyin:)

en azından boş dönmemişsiniz

ayrıca,daha erken diye düşünüyorum.temmuz gibi bol av verecektir eşkina

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Boşta dönülebilirdi. En azından ben, avlarımın neredeyse yarısından fazlasında hep boş dönmüşümdür. Ancak önemli olan "kurtlar vadisinin heyacanının kesmemesi" :D :rolleyes:

Bir de gelincik mi var tabakta?

Güzel ve tadında nice avlara...:)

4. isoylu

isoylu ismail soylu

Hüseyin kardeşim, güzel balıklar.Biz de eşkina genelde 21-22 ve 23-24 arası yem yiyiyor.saat 4 ten gün ağarana kadarda yapabiliyor.Ay varken eşkina olmuyor denilse de cuma günü akşam dolunay olmasına rağmen 5 tane iri eşkina aldım. Ekipteki arkadaşlarda pek birşey olmamasına rağmen dolunayda da balık alınabiliyormuş. Daha nice güzel ve bereketli avlar dileği ile.

5. salahattin

salahattin salahattin kaplan

tebrik ederim,daha iyi avlara rasgele.selamlar.

6. Okan_uA

Okan_uA .

Erken değil aslında geçen sene 2 gün önce (8 mayıs) sadece ben toplamda 2 kilo işkinez tutmuştum.Toplam 4 kişi 5-6 kilo tutmuştuk toplamda.

Ama bu sene fazla naz yaptı.İyice kıyılamadı.Ama 15 gün sonra iyice kıvamına gelir.Temmuz ayında ise her yerde işkinez yapmaz.;)

7. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

ay konusunda benimde kafam karışık. ilk balıkları aldığımız akşam vuruş çok oldu hava kapalıydı. dünde tabak gibi ay vardı tek vuruş oldu onuda çektim. etkiliyor gibi balığın durumunu fakat tabiki şanslada alakalı.

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bandırma için söyledigin geçerli olabilir:)

ama bizim kıyılarda mayıs dan sonra seyrek başlar.

temmuz,ağustos aylarında çok iyi av verir eşkina;)

9. mesapo

mesapo salih polat

Taş balığı yemi

Sitenin yeni üyesiyim .Üstelik deniz kenarında yaşıyorum.
    Site içinde gezinmeme rağmen taş balığı avında kullanılan yemolarak en çok ne tercih edersiniz.Oltaya takılış şekli nasıl,ve en çok hangi saatlerde,hangi aylarda taş balığı avı verimli olur .saygılar

10. oltacı_

oltacı_

Taş balığı derken, tüm taş balıklarını mı? yoksa Eşkinayı mı kast ediyorsunuz?

11. mesapo

mesapo salih polat

Bizim bölgemizdeki adıyla yazdım.Gözlerinin her iki tarafında beyaz sedef olanından söz ediyorumSon zamanlarda ,misafir balıkçılar çok miktarda tutmaktalar bende tutmak istiyorum,lliteratürde başka ismi varmı bilmiyorum.Daha ziyade akşamları ışklı şamandıralı takımla avlıyorlar

12. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

adaş tebrikler güzel balıklar:D

13. oltacı_

oltacı_

Salih bey Taşbalığı ( eşkina) için en uygun yem canlı teke dir, Limanlarda süzülerek toplanabilir.

Teke olmadığı yerde borukurdu çok iyi iş yapmaktadır, Onuda bulamadınız kaya kurdu ile de eşkline avıma yem yapabilirsiniz ama ilk tercih Teke dir.

14. mesapo

mesapo salih polat

Hamit bey yemin takılma şekli önemli olsa gerek .Kıskaçlarını kıracakmıyız ,hangi yönünden takacağız.Zaman olarak öneriniz olan saatler nedir ,hangi aylarda,hangi durumda verimli olur -ay karanlığı ,ay ışığı v.s gibi.Balıkçılığa yabancı değilim fakat eşkina hiç tutmadım,biraz fazla soruyorum affedin saygılar