herkese merhabalar silivriye dayımlara geldim ve bütün gün işyerinde oturuyorum sıkıtıdan patladım gece iş çıkışı balığa gitmek istiyorum. şu sıralar silivride gece ne çıkar bir öneri verebilirseniz sevinirim. çok çaresizim bi yardım eli
silivride teknesiz şu ara bir şey yapamazsın pek. lapin bile gezinmiyor sığlıklarda artık. yemli olta ile kurt bulabilirsen kayalık yerde yemleyip deneme yapabilirsin ama pek bel bağlama. daha bugün o civardaydım, sığlıklar çöl gibi...
en son iki ay kadar önce belkide fazla bile olmuştur dalgakırandan gece sarıkanatla çinekop almıştım, sonrasında ne balığa çıktım doğru düzgün nede takip ettim. belki çinekop alabilirsin. gece taşlar eşkina yapıyordu sular soğuyunca durum değiştimi bilmiyorum. şansın varsa eşkina karagöz levrek tarzı balıklar tutabilirsin diye düşünüyorum. bayaa bi şans lazım ama, balık işi zor kış günü buralarda
gel dediler 1-2 akşam önce çok güzel mırmır vardı. ben de bu zaman nasıl olduğunu merak ettim ve gece balığa gittik ama cidden çöl gibiydi yemimi didikleyen küçük balıklar bile yoktu suçu atabileceğim önerileriniz için teşekkürler, kucak dolusu sevgiler...
yanlış zamanda yanış yerdesiniz diyebilirim. havaların iyi oldugu geceler, sakin durgun ise yakalayacagınız en iyi balik ispari olur ancak bu söyledigin kıyı için geçerli. teknem olmadıgı için ancak dalgakıranda fenerleri mesken tuttugumdan ve belli bir dönemde hemen hemen her gece gittigimden biliyorum (hoş sadece teke ile pek bi beklentim olmadan gittigimden olsa gerek ispari- bazen mırmır ve zaman zaman iyi iskine(eşkine'ye burada iskine derler) aldıgımda olmadı degil)
iskine değilde iskina diyorduk bizde. yeni yeni eşkinayı doladım dilime eşkina, eşkine, iskine, iskina herneyse.. sevdiğim türlerden birisi. yaptımı güzel yapıyor dalgakıran.