gece 11 gibi gittim tekelerimi süzdüm, tekeleri süzerken selden gelen çamurdan nasibimide aldım biraz dipte 10cm çamur tabakası var diyorlardı harbidende varmış, pis balçıktan bir tabaka.. ardından ver elini dalgakıran. buruna gittim kimsecikler yoktu sarhoş gençleri saymazsak. sistende görüş çok azdı. güzel bir yer buldum yerleştim taşlara. 2 adet kamışı açtım fosforlarını kırdım taktım şamandıraya. 2,5 metre beden ucuna tek kıstırma kurşun 2 karış altınada 3 numara mustad iğne. iki takımıda saldım beklemeye koyuldum. aradan 1 saat kadar geçti şamandıranın tekinin suya gömüldüğünü farkettim, hamle yaptığımda gördümki kayalara takılmış çoktan. biraz uğraştım çıkmadı zorlayıncada koptu, ilk balığımı böylelikle kaçırdım. aradan 1 saat kadar daha geçti oltayı kontrol amaçlı çekiyordumki balık olduğunu farkettim. gayet irice bir kayabalığı yutmuş yemi yatmış kayanın üstüne haberde vermiyor onu aldım kovaya biraz daha zaman geçti bir tanede parmak boyunda kayabalığı geldi onuda denize iade derken 3bucuk saat kadar oyalandım. eşkinalardan çıt çıkmadı, ispari iskorpit bile atlamadı. oysa önceki senelerde ne güzeldi, boş dönmezdim. daha fazla durmadım sıkıldım 3saatten fazla boşuna bekledim anlayacağınız tekeleri duruladım malzemeleri topladım eve geldim. ama uyku tutarmı. bir tane kıbrıs takımla iki tane dip takımı hazırladım. pisi,kırlangıç,kalkan öncelikli hedefimdi. dolaptada istavrit vardı onlarıda aldım yanıma sabah 7 gibi doğru dalgakırana. yerimi aldım dip takımlarını salladım beklemeye başladım. bir ara kıpırdanma oldu oltada muhtemelen mezgitti. 3 saat kadar bekledim başka gelen olmayınca dedim biraz mezgit tutayım 4lü takım hazırladım onu salladım kamışın tekiyle onada tık yok. dedim arkaya geçeyim izmarit alırım belki tekemde var gittim diğer buruna ordada tek bir tane mezgit geldi. yorulmaya başlamıştım, havada esmeye başladı üşüyordum. 2 tane zıpkıncı geldi girdi yanımdan onları bekledim ne çıkarcaklar diye 1saat kadar daldılar çıktıklarında 4-5 tane kefal 2-3 tanede karagözleri vardı el kadar. anladımki balık sezonu sona ermiş. zarganaya canlı gümüş atanlar vardı onlardada bişey yoktu. dönerkende 1kilo tekir aldım birazdan onlarla kahvaltımı yapıp yatıcam (biraz ters oldu ) sanırım bundan sonrasında bozuk havalarda yazlığın sahilinden kalkan denemesi yapıcam bir tek. diğer balıklar derinlere çekilmiş, kıyıda birşey kalmamış.. bir ara karma bir raporla bu sene silivriden çıkardığım birkaç parça balığı sergilicem. o kadar güzel olmasalarda bu yoklukta yine iyi sayılırlar buda çirkin kral silivriden selamlar..
selam silivr'de balık hakikatten yok bende geçen gün dediğin yere gittim ama malesef izmaritten başka balık yok.rastgele.
ne yazık ki Silivri'de geçen sonbahar'dan beri balık yok.... ama sebebini bir türlü çözebilmiş değilim,